בין שני עולמות

בין שני עולמות

שלום לכולם, אני חדשה בפורום, נעים לי מאוד, ואני מחפשת עיצה. אולי זה קצת ארוך, אבל אני מבקשת ממי שיש לו כוח, לנסות לעזור לי. קצת רקע: גדלתי בבית דתי, התחלתי לחזור בתשובה, למדתי בתיכון לבעלות תשובה, בערך בכיתה י"א עלו לי ספקות על האמונה ועל העולם בכלל (למי שזה עקרוני ואני לא מעוניינת לדבר עליהם כרגע השאלות היו – מי אמר שזה באמת ה,' הרי הנוצרים המוסלמים וכול דעה שקיימת בעולם, גם הם בטוחים בעצמם בדיוק כמוכם. וגם הלכתי יותר רחוק מי אמר שהעולם הזה מציאותי אולי הכל חלום וכו') אז הלכתי לגדולי הרבנים והאישים החשובים וכולם אמרו לי פה אחד זה משהו שמצריך טיפול פסיכולוגי. אז מכאן התחלתי מסע בין פסיכולוגים שונים במשך 4 שנים עד שהפסיכולוגית האחרונה שלי (שד"א היתה הטובה ביותר שיש) אמרה לי שלפעמים בנ"א חוסם את עצמו כל כך שכבר אי אפשר לעזור לו. וכאן אני עומדת בצומת דרכים. מצד אחד אני אומרת לעצמי, נתתי לחרדים 4 שנים של חיפוש אמיתי מחיי, שהרי זו היתה דרך שבאמת האמנתי לה וננתי להם כ"כ הרבה זמן מהחיים שלי, ולכאורה אני אמורה להמשיך, אז אני עם החרדים גמרתי לעת עתה (אולי בעתיד אני אחזור אליהם אבל כמובן בבחירה של שיקול דעתי אמיתי). אבל, מצד שני, אני עומדת בפתחה של שנה אני אמורה להמשיך לעבוד שנה הבאה במקום חרדי, ומסביבי כל חברותי וכל האנשים שאני אוהבת גם בעבודה וגם בכלל ומסביבי גם כל הבגדים, כל הספרים, המנטליות שלי, וכל מה שהוא חרדי שברור שאני אוהבת ולא רוצה לעזוב, אבל אומרת לעצמי שאני צריכה רגע לצאת מהציבור הזה ולתת צ'אנס לדברים אחרים (שזה מה שחיפשתי מלכתחילה – אמת). ואני לא מסוגלת, כי: 'מה יגידו' החברות, המשפחות שאני בקשר איתם, כל האנשים מהעבודה, שזה המון, אפילו ההורים שלי שכל הזמן הייתי נגדם ועכשיו אני בעצמי התחרטתי על זה, הרי אני עמוק עמוק בתוך הציבור והוא באמת יקר לי, ואני באמת אוהבת אותו. ועוד נקודה. מצד השמירת מצוות, בתקופה האחרונה בגלל הדיכאון שהיה לי וכו' אז היה לי היתר מרב לא לעבור עבירות אבל גם לא לשמור מצוות (למי שלא מבין, לא משנה..) אבל עם הזמן כבר הפסקתי לשאול רבנים ואני עושה לפי מה שאני מרגישה. ולכן אני לא יכולה להפסיק לשמור שבת כי אני לא מסוגלת (בגלל הספק שאולי זה כן..) עם הלבוש, גם, כי 'מה יגידו' וגם בגלל הספק. ועוד המון דברים. ואני מרגישה תקועה באמצע. מצד אחד חושבת שאני צריכה להפסיק להתרועע ואולי להמשיך להתחבר ריגשית (בעבודה ובקשרים עם חרדים) ומצד שני – אני כבר כל כך קשורה ריגשית שאני לא מצליחה לצאת מזה, ומצד שלישי – אני לא חושבת שגם בדרך האמת שלי אני אוכל לצאת מזה כי את הלבוש ואת הלעבור על עבירות אני לא אשנה, בגלל הספק (אולי גם בגלל הרגש.. לא יודעת..) ומצד רביעי, האמת שאני לא חושבת שיש תשובה לשאלות שלי (זה אל אומר שבינתיים אפסיק לחפש) כי בעצמם בכל מקום שאני אהיה בו אני אגיד 'הם חושבים אחרת והם בטוחים בעצמם – ואיך אני אדע?!' בכל מקום יהיו לי ספקות (אבל זה הצד הפילוסופי ואני מעדיפה כרגע לא לגעת בו) אז מה אתם אומרים? להישאר בעבודה? להתנתק מהחרדים? פשוט להקדיש את השנה הבאה לחיפושים בלי להיות בקשר איתם? ואיך לעשות את זה?

efrat dor on

New member
שלום יקירתי

מן הכתוב ניתן להבין כי הינך שרויה כעת בקונפילקטים רבים. אני חושבת שתהליך שאילת השאלות הוא חשוב מאוד - גם אם קשה . מכיוון שהסוגייה שאת מעלה מצריכה דיון ומחשבה עמוקים הרבה יותר ממה שניתן לנהל כאן על דפי הפורום, אינני חושבת שיהיה מקצועי מצידי לענות לך ו/או לנסות לכוון אותך לגופו של עניין. אני מאחלת לך הצלחה והגשמה עצמית. בברכה, אפרת

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כוחו המרפא של הזמן

יקירה, אני לא חושבת שנוכל לתת לך תשובות. אבל נדמה לי שאת נותנת לעצמך תשובות. העולם החרדי מדבר אלייך, זה המקום שאת אוהבת. זו גם אמת שלך. להתנתק מהעולם הזה יהיה כרגע מלאכותי והלב שלך מתנגד לזה, למרות הפקפוקים באמוונה שעולים בך - שאותם אני שומעת בעיקר מהראש. אני מציעה שלא תנסי להחליט החלטה מהירה כרגע. קחי את הזמן שלך, את נמצאת במקום שטוב לך. נסי אולי להניח לשאלות האמונה כרגע - עשי מה שהלב שלך אומר. נדמה לי שהזמן יבהיר לך דברים ויאפשר לאמיתות שאת מחפשת לצוף על פני השטח. דעתי היא שאין תשובה מוחלטת לשאלות של אמונה. אם תחפשי את הספק תמצאי אותו. לא תמצאי הוכחה שהחרדים צודקים כי אם היתה הוכחה כזו כולנו היינו חרדים. ובכל זאת כל זה לא מבטל את כוחה של האמונה ואת משמעותה. את מוצאת משמעות באמונה - זה חשוב לך וזו האמת שלך. מה דעתך?

מבולבלת

אני לא יודעת מה לחשוב ועם מה להסכים אני כל כך מבולבלת, וכל כך לא בטוחה שאין לי מושג. ומחר מתחילים לעבוד..

ענבל כהן חמו

מנהל
בילבול

מה יעזור לך כרגע כדי להיות קצת פחות מבולבלת? אני יודעת שלי עוזר להקשיב לגוף שלי. נסי - עצמי עיניים ודמייני את עצמך באחת האפשרויות - למשל ממשיכה לעבוד. מה את חשה בגוף? האם התחושה הזו נעימה או לא? כעת דמייני אפשרות אחרת. מה קורה כעת בגוף? אילו מהתחושות מזמינה יותר ומתאימה לך יותר?

רוצה להרגיש אמת

האמת היא שאני מחפשת את מה שבאמת נכון, ולא את מה שאני מרגישה איתו יותר בנוח. ברור שאני מרגישה יותר בנוח עם החרדים - מכל הבחינות ורק המחשבה על להתחיל משהו חדש מאוד מכבידה עלי - גם מהרבה מבחינות. אז קשה לי לראות איך זה מדד בשבילי.

ענבל כהן חמו

מנהל
להרגיש או לחשוב?

נדמה לי שבתחושה את יודעת מה האמת שלך, מה העולם שלך. כרגע יש פער בין התחושה שלך ובין מה שאת מבינה במחשבה - איך אני יודעת היכן האמת "הנכונה". בתחום הזה אין חיבור בין בין העולמות הפנימיים שלך. לעיתים זמן מאפשר חיבור ואינטגרציה של הדברים. לפעמים העשייה בפועל עושה זאת, ולעיתים נדרש משהו תפיסתי. למה את זקוקה?

להבין

אני חושבת שאני צריכה משהו תפיסתי, אבל לא בטוח שאפשר להגיע אליו, עד היום לא הגעתי.

bridges

New member
אחריות, אמונה ויצירתיות

שלום רב לך, קראתי את כל השרשור, כולל הדו-שיח שלך עם ענבל. אני רואה כאן מספר דברים שאת רוצה לעבוד עליהם. כפי שכתבו לך, זה לא מקצועי ובלתי אפשרי לעבוד איתך על זה כאן אולם אני יכול לתת לך כיוונים לעבודה. דבר ראשון, וזה אני חושב הדבר שהפסיכולוגית האחרונה התכוונה עליו, זה לקיחת אחריות על החיים שלך. לקיחת אחריות על החיים שלך זה אומר בראש וראשונה להבין שכל הבחירות שאת עושה בחיים הן הבחירות שלך. גם לשאול "מה אנשים יאמרו" זו הבחירה שלך. אם זו הבחירה שלך אז גם יכולה לשנות אותה. אחריות זה הבסיס לכל דבר אחר ואת רוצה לעבוד על הנושא הזה. זה כמובן מאוד קל לומר את זה מאשר לעשות את זה והנטייה הטבעית של כולנו (כן כולנו) היא להאשים ולהמנע מלקחת אחריות אבל בהחלט ניתן לאמן את המוח שלנו ואת הגוף שלנו לפעול מתוך לקיחת אחריות. דבר שני, זה אמונה. אמונה איננה מגיעה מהחלק הלוגי שלנו אלא מהחלק הרגשי. החלק הלוגי שלנו פועל מתוך הטלת ספק. ספק ניתן להטיל בכל דבר ושום דבר אי אפשר ממש להוכיח - לא את החוקים הפיזיים ובוודאי לא את קיומו של אלוהים (כל ה"הוכחות" שהמחזירים בתשובה למיניהם משתמשים בהם הופרכו לפני 400 שנה). אני חושב שאמונה מגיעה מתוך הרגש ומתוך רגש ייצרי ראשוני. ד"א זה נכון לאמונה בדת כמו לאמונה בדרך החיים שלך או במטרה שלך. העבודה על אחריות ועל אמונה יאפשרו לך לעשות קפיצת מדרגה בחיים שלך משום שתוכלי לפעול מצד אחד מתוך אחריות ומצד שני מתוך אמונה חזקה במה שאת עושה. בהצלחה, רונן

תלתלית3

New member
מי אמר שספקות זה דבר לא טוב

את בדילמה וזה בסדר, גם אם לא תחליטי כעת, תחליטי בשלב יותר מאוחר. יתכן ואינך מוכנה כעת לקבלת החלטה כה דרסטית בחייך וגם זה בסדר. מה שמציק לך זה חוסר הודאות, ראי את חוסר הודאות הזו כהזדמנות וכמקום לצמיחה וגדילה באשר את. כל עוד אינך יכולה לומר לעצמך "אני רוצה ב.... בצורה החלטית" ואת חשה שאת עלולה להפסיד משהו, את אינך בשלה לשינוי. אולי את צעירה מידי, אולי את עוד תלותית כלכלית, תני לעצמך את הזמן. אל תרוצי לשום מקום. הפחד משתק אותך, כי את אינך מכירה את העולם החילוני. לגיטימי, המח מגן עלינו משינויים. שינוי גם אם רוצים צריך לעשות בהדרגה. טיפ, טיפה כל פעם, כך שגם אם את בכל זאת רוצה לבדוק את העולם שאינך מכירה, אל תנתשי את העולם המוכר, אלא תטעמי מעט בכל פעם מעולם השני ואז אולי גם תוכלי לעזור לעצמך להחליט. אגב, אף אחד לא מבטיח ששם תקבלי תשובות לשאלותייך. בהצלחה :)

isaacm

New member
הנותן ליעף כוח

אני סקרן - מה באמת את שואלת? ואת מי את שואלת? ומה את רוצה לקבל כתשובה? כי לעניות דעתי - את יודעת מה שאת רוצה. מה שחסר לך זה להיות שלמה עם מה שאת בוחרת. אינך רוצה לחוש רגשות אשמה. ואת פונה אלינו - אנשים שברובינו חילוניים ומבינים את המשפטים שלך מתוך ההקשרים של החיים שלנו - כמו שהם. אז ראשית כל - הנותן ליעף כוח יתן לך כוח לבחור - ולי אין ספק שתבחרי נכון. הנכון שתבחרי יהיה הנכון לך - ומה שאת באמת זקוקה לו זה לדעת שהבחירה שלך נכונה. אמר אחד בשם אדלר (אלפרד - ואל תיבהלי, יכול להיות שהוא היה אדם נחמד) "כשתרצה לדעת מה אדם רוצה - הבט במה שהוא עושה". אולי מבט קדימה - משהו כמו 5 או 10 שנים יעזור לך לבחור. הרי כל בחירה שתקחי עכשיו תכוון את חייך למחוזות שונים לחלוטין - וזה יהיה די ברור לך. אם הועילה לך תגובה זו - שתפי את חברותייך (אלה שמתעניינות
). בהצלחה איציק

מי יתן כח

נהנתי מהתשובה שלך, היא מדברת אלי. קשה לי להסכים עם הנחותיך בעניין זה שאני בעצם יודעת מה אני רוצה, כי אני לא. ואני מבולבלת בקנה מידה גדול במיוחד. הלוואי ויכולתי לדעת ולהרגיש את מה שאני באמת רוצה, כרגע ההחלטות שלי בנויות על רסיסי מידע ורגשות ואין לי מושכ אם הן נכונות, וגם אין לי אפשרות לדעת במיוחד בגלל שכל הסובבים אותי סבורים בצורה נחרצת שכרגע החלטותי לא נכונות (אבל כאמור הם נגועים לדרך שכבר ניסיתי אותה). לא הבנתי איזה חברות לשתף וגם לא הבנתי למה היתה כוונתך כשאמרת לי להסתכל קדימה. תודה על התשובה.

isaacm

New member
בבקשה ../images/Emo13.gif

אסביר את עצמי קצת, אנסה להסביר את עצמך קצת, ואולי תבחרי לצעוד קדימה [מושיט לך יד תומכת]. לעניות דעתי, וזו אכן רק דעתי שלי (כפי שאמרתי קודם - מתוך העולם הפנימי שלי), הקושי העיקרי שאת עומדת מולו הוא הידיעה שלך. לא מזמן השתתפתי בסדנא שנושאה היה "קבלת החלטות". המטרה של הסדנא הייתה פשוט להכיר את העניין של קבלת החלטות מזוויות חדשות, וזה אכן היה מעשיר. לענינינו, אחד האנשים שם הסביר שאינו מתקשה כלל להחליט על הדברים הגדולים, אלה שעומדים אצלו ברומו של עולם. לאלה היה מקבל החלטה בהרף עין ועובר לעשייה. הבעייה הייתה עם אותם דברים טריביאליים, יומיומיים שזה בכלל לא משנה אם יבחר לכאן או לכאן - דווקא במחוזות אלה בחר ידידנו להיתקע. השאלות שאני שומע אותך שואלת אינן בתחום העובדה או האמונה. ועל פניו נראה שכאן הגעת למסקנה כלשהי שאת שלמה אתה. ואם אני טועה וזה המקום בו את מתלבטת, אז הנה לך הצעד הראשון - והוא ראשון. כל שאר השאלות שאת שואלת - בעצם אינן שאלות ברגע שיש לך את התשובה הזו (מהצעד הראשון). המבט קדימה יכול גם כן להשפיע על התשובה שתבחרי - ולכן "שלחתי" אותך 5 או 10 שנים קדימה. בטווח זמן זה את כבר עם בן זוג, אולי עם ילד או שניים (בצירוף מסויים 5 או 6 ילדים
) וכשאת מסתכלת היום קדימה ואת רואה את המקום בו את רוצה בכל מאודך להיות בעוד 5 או 10 שנים - הרי שגם כאן מצאת תשובה, או משהו קרוב מספיק לתשובה. בקשר לחברותייך - התכוונתי לאלה בהן את נותנת אמון, אלה שאיתן את מתלבטת (ולא שופטות אותך). לאלה שהן הסביבה התומכת שלך אף אם קשה להן לקבל את ההתלבטות שלך. חשוב שתביני, כל מה שאני כותב - בא מהעולם הפנימי שלי - ואני בוחר לשתף אותך במה שעולה שם. התפקיד שלך הוא להתבונן, לבחור את מה שמתאים לך, ופשוט להתעלם מהשאר - ממש כך. אחרי שתמלאי את התפקיד שלך אני ממשיך לאחל לך בחירה טובה והכי חשוב - הרגשת שלמות בבחירה שלך לילה טוב איציק סלחי לטעויות אם ישנן - זו השעה ולא חוסר בתשומת לב

למעלה