בין ניווט לפרידה

Talia E

New member
בין ניווט לפרידה

שלום לכולכם, שמי טליה, אני בת 23 ועובדת כמזכירה במשרד עורכי-דין מזה כמעט שנתיים וחצי. כמו-כן, למדתי ולומדת כלים שונים לאבחון וריפוי טבעי (התמחות בשיאצו, ארומתרפיה וצמחי מרפא, מטוטלת ועוד). נשמע, אולי, שיש לי כיוון - אבל האמת היא שאני מרגישה שזה לא המצב... אני עומדת לסיים בעוד מספר חודשים את השנה השלישית והאחרונה בלימודי השיאצו - ולמעשה אני כבר מוסמכת לטפל, אבל יש לי מעצורים - אני לא מרגישה מוכנה ואפילו לא יודעת אם זה מה שאני רוצה... מלבד זאת, כבר מזמן (יותר משנה) שנמאס לי מעבודתי הנוכחית. מבחינת תנאי העבודה, הם לא רעים - ניתן לומר שמתחשבים בי, העבודה קלה וזורמת (טוב, בדברים מסויימים היא גם נתקעת... - תיוקים למשל
), העבודה קרובה לביתי, אנשים סימפטיים למדי - בסה"כ הכל בסדר. עם זאת לעתים (שהולכות ונהיות קרובות יותר ויותר) עולים בי גלים שקשה להתעלם מהם - של חוסר סיפוק, של "לא רוצה להיות כאן!", של... דייי!!!! אני כבר חושבת זמן רב על עזיבת העבודה, אבל בהעדר כיוון אחר של מה שאני רוצה לעשות - קשה לי. קשה לי להתמודד עם "שתי החבילות" בעת ובעונה אחת - גם לעזוב, להפרד, להסתכן וגם לדעת מה אני רוצה לעשות במקום... נאמר לי ואני מרגישה שזה נכון, שכאשר אעזוב יהיה לי קל יותר למצוא את הכיוון של מה שאני רוצה לעשות אבל... - אני פוחדת! פחד משתק ממש... מבחינת "מה יש לי לאבד" - זו רמת חיים די גבוהה שהגעתי אליה; גרה לבד, לומדת ומטופלת ועוד. מבחינת "הגב הכלכלי" שלי ועל מה אני יכולה להשען, אני מקבלת מסרים סותרים לחלוטין מהוריי: אבי מחדיר בי פחדים רבים (הוא בכלל טיפוס כזה שנאחז במה שיש, גם אם הוא לא טוב, וחושב שתמיד מה שהיה טוב ממה שיהיה וששינויים זה דבר שצריך לשקול אותו טוב טוב טוב וכמעט אף פעם לא לעשות
) הוא טוען שהמצב יהיה גרוע יותר ממה שהוא עכשיו, אמר ש"בודאי את לא רוצה לחזור לגור אתנו" וכבר יש לו דמיונות שחורים עליי בתורי אבטלה
אמי לעומת זאת - בדיוק להיפך, היא אומרת שאני יכולה לעזוב את העבודה, שלא צריך להשאר במקום שלא טוב ולפחד משינויים (באופן חריג היא אמרה דברים שאני מסכימה אתם
) - ולא זו בלבד שאני יכולה לעזוב, אלא שאני יכולה לקחת כמה חודשי חופש עד לסיום הלימודים [כרגע העומס הוא רב מבחינת זמן] ושהם יממנו זאת... המסרים ההפוכים ומערכת היחסים הסבוכה עם הוריי (אני משתדלת לא להלחיץ את אבי, הוא תמיד חוסך ואמא שלי בזבזנית מאד וכיו"ב) וגם פחדים נוספים גורמים לי לא "לקפוץ על ההצעה" של אמי, ופשוט להשאר איפה שאני - מבולבלת ופוחדת לעזוב. טוב, אחרי המגילה הארוכה הזו (וכל הכבוד למי ששרד עד לכאן
) - לשאלות ולעזרה שהייתי רוצה לקבל: 1) האם יש לכם המלצות / רעיונות כיצד להבין מה לעזאזל אני רוצה לעשות?...
[ניווט] 2) האם יש לכם עצות בנוגע לפרידה מעבודה קיימת ואזירת אומץ? (חלק מהבעייה שלי לעזוב היא גם התקשרות לעבודה ומעין "לויאליות" כזו שפיתחתי שמקשה עליי עוד יותר...). [פרידה] תודה מראש בכל מקרה
טליה

seeyou

New member
מנסיוני!../images/Emo140.gif

יש לבדוק את עומק המים,רק עם רגל אחת, לפני שקופצים! הייתי במצב דומה !לבחור בין להיות שכיר עם מקום בטוח,נוח...עם קידום ... לבין להיות "עצמאי"... לא בדקתי לעומק את הנושה...התלהבות של הגיל!! הרגשתי "חנק" בעבודה ומצד שני הרגשתי שאני מסוגל ליותר! אני חושב שאם את לא "לוחמת" מטבע שלך,יהיה לך קשה להיות עצמאית... עצמאי חייב כול הזמן לדאוג שיהיו לו מקורות פרנסה! בזמנים שלנו,מצב כלכלי,מדיני,לא הייתי מחליף מקום עבודה! תתחילי בקטן-בין חברים -שכנים...עד שתביני מה הולך "בשוק" אבא שלך רואה את החיים דרך המשקפיים שלו,ולא דרך העניים שלך!

יש לי חמימות בצאקרת הלב...

מקריאת דבריך זה מה שהרגשתי, וזה כמובן מצוין עבורי. אני מרגיש יותר ויותר, ואו.... אני היתי מוריד לעצמי לחץ בעבודה, ובונה לי, שם ומאגר מטופלים, ואז בוחן. ואם רע בעבודה מחפש עבודה חפיפה אחרת. וכמובן מתאמן על כמה שיותר אנשים. וכמובן שאני מתנדב
וכמובן שאשמח להחליף טיפולים. וכמובן... שמע ישראל ה' אלוהינו ה' אחד

מה שאומר...

אומר כמובן מהמקום שלי, ומנסיוני. קודם כל אני רוצה להגיד לך שהזדהיתי עד כאב עם מה שכתבת לגבי ההורים שלך. לי אתמול גם כן היתה שיחה עם אבא שלי, שיחה שממש עצבנה אותי למרות שזאת לא פעם ראשונה שהוא חוזה תחזיות שחורות אבל כל פעם זה מרגיז אותי מחדש. אז אתמול שוב שמעתי אותו אומר: אם יקרה משהו (והכוונה לעבודה כי על זה דיברנו) את יכולה לחזור לגור איתנו". את זה, מסיבותיי האישיות אני יודעת שבחיים לא אעשה. אז לקח לי אתמול זמן להרגע מהכעס שזה גרם לי, הפסימיות שלו אבל עם זאת אני יודעת שבסופו של דבר אני זאת שתחליט מה לעשות ואיך לעשות עם החיים שלי. למדתי ואני בעצם עדיין לומדת להקשיב קודם כל לעצמי.

Talia E

New member
בשלב הזה בחיי

אני כבר הרבה פחות כועסת על ההורים שלי. עברתי הרבה תהליכים עם זה (היו תקופות שהיה לי ה-מ-ו-ן כעס, בעיקר כלפי אמא שלי) והיום אני משתדלת להסתכל על זה בהומור
. ברור לי ששניהם מנסים לעזור לי כמיטב יכולתם. ברור לי ששניהם כלואים במידה רבה ואפילו רבה מאד בתפיסת עולמם (אני חושבת שזה קשור גם לנטייה אישית אבל גם לגיל; שניהם מבוגרים יחסית, אבי בן 73 ואמי... טוב אני לא אגלה כי היא לא היתה מגלה
). ניסיונות שלי לשנות אותם עלו בתוהו (ובהרבה מאד אנרגיה ועצבים מצדי...). עכשיו אני פשוט מנסה לבנות את עצמי בעצמי ולנטרל כל מיני השפעות שלהם שאני לא רוצה בחיים שלי... השלב הראשון זה לזהות, ואחרי זה לשחרר... רק שלפעמים המחשבות והפחדים האלה ממש נדבקים חזק (הקרציות
) וקצת קשה להרפות... בכל מקרה זה אתגר, ובכל מקרה אני יודעת שבמוקדם או במאוחר - אני אצליח!

Talia E

New member
אגב,

אני לא מכירה את אביך, אבל נשמע שכשהוא אמר ש"אם יקרה משהו את יכולה לחזור לגור אתנו" - הוא ניסה להרגיע ולהגיד שהדלת פתוחה - ולא לעצבן אותך באופן מכוון... לנו זה נשמע מעצבן, כי האופציה לגמרי לא מקובלת עלינו ומרגיזה אותנו עצם המחשבה של לחזור לגור עם ההורים, מה גם שזה נשמע כמו איום... - אבל אני די משוכנעת שהוא לא רואה את המגורים אתו כסבל וסיוט (אני מקווה שלא...), אלא פשוט אפשרות נוספת העומדת בפנייך.

אמנות הזיג זג

"ניווט" כתבת בכותרת דברייך וזה נשמע כאנלוגיה ברורה. כמו בטיול, במסע רגלי - פשוט צריך לדעת לאן ואז כבר ברורה הדרך. כך גם בשאלות איתן את מתמודדת, לדעתך, רק לדעת בדיוק מה היעד, מה המטרה הבאה ומיד דברים יתבהרו. ובכן, הגיון הניווט אינו תקף לעניין השינוי. יותר מכל דבר אחר את מדברת על מהלך ההתפתחות האישי שאת מצוייה בו ואיך להמשיך אותו מכאן. איך לא לתת לנוחות, וללחץ החברתי להשפיע עד רמה כזו שהם יהפכו לכבלים. איך ללמוד על נקודות החולשה / הלחץ כדי לא לתת להם להמשיל ולעכב אותך ( כמו בתיוק ) איך להכיר כוחות ונטיות מקצועיים יותר לעומק איך להבחין בשיחה הרלוונטית עם ההורים יש לפניך לא מעט שאלות ואני חש שאת בדרכך הכנה מצליחה לשים אותן ברור מאד על השולחן. התייעצות שלא נוגעת במקומות העמוקים מתוכם את באה ואליהם את הולכת עלולה להישמע בסדר, אבל עלולה להתברר כשגויה, כטלאי שמשקיט אבל לא באמת פותח דיון פנימי שממנו נוצרת צמיחה. שבוע טוב והמשך עבודה בקצב הנכון לך המלצה - אסטרטגיית התמודדות עם שינוי אמיר דרור

אוהב (../images/Emo23.gif) את

הכנות שלך.
תשובות לשאלותייך: 1) כן
. מה "לעזאזל" את *רוצה* לעשות?
2) למה או למי בדיוק את "לויאלית"? האם את מגלה לויאלות כלפי עצמך? כלפי הנשמה שלך? כלפי הרצונות שלך? מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות כאשר תעזבי את העבודה? (מהו התסריט הכי גרוע שלך?)... כל זה לא נועד לעודד אותך לכאן או לכאן, אני לא צד בעניין! בהצלחה!

גם אני אוהב

צד לא צד אתה בעד לא נועד אבל . . . נולד נולד לזרום נולד לנעור מי יודע אולי יום אחד תברח על חמור בהצלחה גם לך

nypx

New member
אנסה לענות לך

יש פיתוי רב לצאת לשוק העבודה בתור עצמאי אבל לא כך המצב כיום היום עצמאים רובם לפחות רוצים להיות שכירים אבל יש להם קושי לעזוב את העבודה שלהם עקב התחייבויות ועצמאי הוא לא בדיוק עצמאי ,יש לו בוסים יותר מלכל שכיר יש לו ביטוח לאומי ,מס הכנסה,מעם ,ספקים,לקוחות,בעל העסק שמשכיר לו את המקום,לקוחות,כולם אחראים על העצמאי, ואחרי זה לשבת בבית לעשות חשבונות,לא לדעת כמה משכורת תכנס החודש,ואם תגמור את החודש אם יותר או פחות, אז קחי לך חופש של חודשיים ואז תראי עם את מסוגלת להוציא את המשכורת שיש לך עכשיו, אם לא תצליחי תחזרי מהר לעבודה שלא ידעו שלקחת חופש ח ביי ובהצלחה לך

rafibarel

New member
ביטחון ופרקטיקה

שלום טליה! טיפ קטן. התחילי לטפל בחברים משפחה או כל עובר אורח, תתנסי, קבלי תגובות ממטופלים אח"כ תחליטי זה זה או לא. אני חושב שזה זה. בהצלחה רפי בראל

למעלה