בין מתח לרגיעה

ענתי44

New member
בין מתח לרגיעה

חם באשדוד. חפ תרתי משמע. היה ממש חמסין. והגזרה התחממה. לכאורה ההתנהלות כמידי שישבת. אבל משהו בפנים, כאילו מישהו דרך בי קפיץ של שעון מעורר, מתקתקת את סדר היום... ובמקרה של אזעקה אני אגיב חד ומהר. ובכל זאת, המתח הזה מקפיץ את הנשמה. ואולי מבורך האלצהיימר שלא מלחיץ את אמא הגראדים באשקלון או חיסול בכיר בחמאס. טיגנתי את השניצלית, בדיוק כמו שאמא אוהבת. את הראשון הנחתי על הצלחת קיררתי וחתכתי קטן קטן. סגרתי את האש מהסיר עם התבשיל והלכתי לחדרה. היא היתה במתח אלצהיימרי, עסוקה במלחמת הקיום שלה התעוררה עם כעס ששה אלי קרב. " איפה אני?" היא צועקת. אני מרגיעה. בדרך כלל הדאגה שלי מתרכזת בניקוי והחלפת הטיטול, עכשיו אני דרוכה. שמא תתחיל אזעקה כשהיא חצי עירומה עם ישבן לא נקי, והיא.... לא מענין אותה כלום זולת הפחד ליפול מהמיטה. לא מבינה שהיא באמצע המיטה, מצד אחד קיר ומצד שני אני לה חומת מגן. "למנוע" נפילה היא מצליבה רגליה כמו בורג וסוגרת אותם. עכשיו לכי ותכניסי פנימה מטלית לחה ותנגבי את נוזל הגדולים.... אני לחוצה, רק שלא נחטוף גראד במצב כזה. בסופו של דבר היא מתרצה ונותנת לידיי אמונות המלאכה לנקותה ולהלבישה בנקי. אני מושיבה אותה על המיטה. היא בפאניקה שלא ליפול. לא נותנת לי להרימה. אני מדברת איתה רכות ובפנים לבה רותחת. החשש שתתחיל אזעקה בעודי עלי. אני מרימה אותה היא נאחזת בידי כאילו היו קרנות המזבח מקפלת רגלים ובכך כאילו מוסיפה לכובדה. במאמץ אני מושיבה אותה בכסא. עברנו בשלום. באוכל, אני מאכילה אותה. אני מנסה לסדר עסקים כרגיל, מזייפת כרגיל נעימות שבת. אולי אי שם בפאתי הרצועה מישהו כורע על הארץ מתפלל לאלוהיו להצלחת הירי. גם אני מתפללת לשקט. האין זה אותו אל? האל שברא את בני האדם שבראו גראדים וכיפת ברזל? אני אוכלת ומאכילה. המתח עצום, בכל רגע יכולה להפר את שלוות הארוחה יללה אדומה. אני אומרת לעצמי שאם תתחיל אזעקה אני במהירות אבל לא בלחץ אוביל את אמא מהמטבח למסדרון הנחשב, באין ממ"ד, בטוח יותר. העיקר לא להבהיל אותה כדי שהביס שבפיה לא יחנוק אותה. שלא תעשה חלילה מהבהלה אספירציה. יושבות, אוכלות, מחזיקה את ידה, מוזגת שתיה. כל רחש קטן מעלה את הדופק, היא אדישה לרעשים מבחוץ אבל דרוכה מאוד לכל שיעול שלי לא צפוי שמקפיץ ומרגיז אותה. אני מקרינה שלווה אבל הברומטר האימהי שלה, שטרם האלצהיימר אכל בו, חש את עצבנותי ואף היא נעשית עצבנית. ואולי זה בכלל בגלל שהיא חולת אלצהיימר כי לפתע היא מדברת אלי בטון כועס ובצורה פוגענית. עכשיו היא יושבת רגועה מול הטלוויזיה לא בטוח אם זוכרת איפה היא אבל זוכרת גם זוכרת שעוד מעט היא צריכה לקבל את הקפה שלה.... שיהיה סוף שבוע רגוע...אמן!!!!!

ענתי, אני קוראת את שכתבת

ומרגישה כאילו אני בחדר איתכן, התאורים שלך כל כך חיים, שאין עלייך! בזמנו צחקנו שנכתוב ספר את תכתבי יענק'לה יערוך ואני אפיץ, את חייבת לעשות עם זה משהוא.. זה בזבוז ענקי!!!! תמשיכי לעניין אותנו, ונקווה שתהייה שבת רגועה בלי רעשי רקע! חיבוק ענק ממני, ניצה.

ענתי44

New member
אז האזעקה הגיעה, בעצם 2

לפני כחצי שעה. תוך שניה עברתי מאיזה חלום למציאות. קפצתי עם כל הגודל ומצבי כאיילה מהמיטה הצלחתי לשחרר את הרגל שנתקעה בשמיכה והגעתי לאמא. כשהשכבתי אותה לישון העברתי את המיטה לאמצע החדר מחוץ לטווח החלון. היא ישנה ולא שמעה את האזעקה. חיבקתי אותה וגוננתי על הראש, היא התעוררה לא מבינה מה קורה. אמרתי לה והיא אמרה משהו כמו " הערבים האלה לא רוצים לעזוב אותנו בשקט" ושיתפה איתי פעולה. בלי לחץ. שניה אחרי שקמתי ממנה נשמעה עוד אזעקה. חזרתי לחבק אותה. חיכיתי לבום שלא הגיע כי הנפילה צפונית לעיר, לפחות כך דיווחו. אמא לגמרי לא היתה מוטרדת ממה שקורה ונראתה די מרוצה מזה שנצמדתי אליה וחיבקתי אותה. עכשיו היא ערה לגמרי ולא מצליחה להרדם. נקווה שתרדם ואוכל לפחות לשכב מתחת השמיכה.

ענתי יקרה , הלילה אני מקווה לשקט

אחרי ההשכמה המוקדמת אני מקווה שהצלחתם לחזור ולישון. את זקוקה לשינה כדי לצבור כח להמשך הטיפול באמא ולעבודה של יום ראשון. מתפללת שהשקט יחזור במהרה לאזור ואת לא תהי כל כך לחוצה. נשיקות ושבוע טוב, להתראות, טובה

ענתי44

New member
שקט מתוח

אמא לא נלחצה מהאזעקה אך לא נרדמה אחריו. הלילה, ישנו טוב. אך הבוקר התבשרתי שאין מרכז יום. בגלל המצב המתוח. כלומר אני מושבתת מללכת לעבודה, בדיוק לפני גיליון גדול לחג. בימים כתיקונם אני בימים האלה עובדת כפול מהרגיל ומה עכשיו? לפי דרך העולם כשיש להורים לילדים קטנטנים פאנצר מבחינת הגן, למשל שביתה, מוזעקים מיד סבתא וסבא לבוא ולשמור על הנכדים, וכשסבתא, נשארת בבית, כי "הגן" שלה סגור מי ישמור עליה? ביום חמישי אמור להיות לאמא תור במחלקת גסטרו בבית חולים. ולאור איום השביתה, אין לאף אחד תשובה אם יקבלו אותה. כלומר אם אסע ( עם אמבולנס פרטי שעלותו יקרה וללא החזר ) ויגידו לי סליחה שובתים, אני גם אטרטר את אמא לשווא וגם אזרוק כסף ל"פח"

zs1957

New member
עניתי יקרה, מקווה שהשקט ישוב אליכם במהירות.

אני מעריצה אותך מאד על ההתמודדות עם הטיפול באמא , הפחד והחשש מפני נפילת טילים. זוהי השרדות יומיומית קשה וסזיפית. לגבי התור בבית החולים תתעדכני בהתקשורת או תתקשרי למרפאה לבדוק אם תתקיים שביתה ביום חמישי. מקווה בשבילכם שלא תהיה שביתה. את כותבת כל כך יפה הגיע העת כי תאספי את הטיוטות שכתבת ותתחילי לכתוב ספר. שולחת לך חיבוק ענק , נשיקות
זהבה

ענתי44

New member
אמן

אמא זקוקה לחזור לשיגרה הברוכה שלה. אומנם היום פינקתי אותה והנכדים האהובים הקטנים שלה בילו איתה. אבל היא צריכה את מרכז היום. נקווה שמחר כבר תחזור ל"גן של זקנים" איך שאחייני אושר קרא למרכז יום.

למעלה