בין לבין

starot

New member
בין לבין

מטחי הקטיושות אני מגיחה מהמקלט לפורום, וזה מעודד לעסוק בדברים יפים כאלה במקום במציאות הלא נעימה הזאת. עשיתי פריסה לבחורה בקשר לזוגיות (פריסה קלטית). במקום 9 (פחדים ותקוות) יצא מלך החרבות. קל לי להתחבר לעניין התקווה (יחסים הרמוניים וכו') אבל לא מוצאת איך מלך החרבות (מזל מאזניים) יכול להתקשר לפחדים. מישהו מעוניין להציע? בכלל לא לגמרי מובן לי איך "לאכול" את המקום של הפחדים והתקוות - האם מצופה שהקלף יצביע על פחדים או על תקוות או על שניהם ביחד? איך?

רשף כשף

New member
את יכולה לכתוב את כל הפריסה?

אילו קלפים יצאו בכל העמדות, באיזו גרסה של קלטית השתמשת ומה השאלה שהצבת בפני הקלפים כשפרסת?

starot

New member
כן בטח

עשיתי פריסה קלטית לפי שגיא מנדלבוים. להלן: השואלת שאלה: היחסים בין בעלי ל-X (אשה אחרת "חברת המשפחה") 1) הכיוון אליו הולך השואל: הירח 2) חוסם: הנזיר 3) עבר קרוב והדפוסים השליליים של התת מודע: השוטה 4) המציאות ואיך השואל פועל: 8 מטות 5) העבר שיש לשחרר: 6 מטבעות 6) השליש הראשון של התקופה שהוגדרה: 5 מטות 7) השליש השני ומה התיקון:אס המטות 8) החברה הקרובה (בן הזוג) גלגל המזל 9) הפחדים והתקוות: מלך החרבות 10) השליש האחרון: האוהבים פירשתי ואשמח לשמוע הערות: 1) הירח - תקופה של חרדה ובילבול ביחסיהם. 2) הנזיר - ביחסיהם לא מתבוננים פנימה וחסרי מודעות. 3) השוטה - התנהלות לא מעמיקה עם חוסר כיוון. (מתקשר גם לנזיר כקלף מצליב). 4) 8 מטות - פועלים בפזיזות ואימפולסיביות . (מתקשר גם לנ"ל). 5) 6 מטבעות - יחסים של קבלת תמורה כלכלית. 6) 5 מטות - מאבקים. 7) אס המטות - כיוון חדש ביחסים או בתפיסת היחסים או פעולה חדשה או הוצאה של תוכנית לפועל הנוגעת ליחסיהם. 8) גלגל המזל - חוסר שליטה בנסיבות, מצב בלתי יציב. 9) מלך החרבות - חוסר יכולת להחליט או יגיעו להרמוניה ושקט ביחסים. 10) האוהבים - האיש יצטרך לבחור בין שתי הנשים. אשמח לשמוע הערות לפירושים שנתתי.

רשף כשף

New member
יש לי בעיה עם השאלה

היחסים בין בעלי ל-X (אשה אחרת "חברת המשפחה") זוהי שאלה שלא מכניסה את השואלת בתור צד בפריסה. אני לא נוהגת לפרש או לפרוס שאלות מן הסוג הזה, אלא מנסחת שאלות שבהן האחריות על תוצא הפריסה מוטלת על השואלת.

starot

New member
תודה. מה היית מציעה לי

להציע לה לשאול? את מבינה שיש כאן מצב של אשה אחרת.

לטעמי השאלה/פריסה בסדר גמור

ולו בגלל שהשואלת מעורבת בסיפור הזה. הרי מדובר במערכת היחסים של בעלה(!) עם אישה אחרת ומכאן יש קשר ישיר ביותר לזוגיות שלה.

רשף כשף

New member
לדעתי הבחורה מוטרדת מיחסיה הזוגיים

ומקווה למצוא שמקור הבעייה הינו מחוץ לזוגיות. הפריסה שבוצעה יוצאת מנקודת הנחה שיש משהו ביניהם, משום שהיא שואלת על יחסים של X עם בעלה, ולא מותירה אופציה שהם לא קיימים למשל. אם יש בעיה בזוגיות, כדאי למצוא את המקור שלה ללא תלות באדם חיצוני. גם אם קיימת מאהבת זה רק סימפטום למשהו שאינו הולך טוב בזוגיות עצמה.

starot

New member
אגב בקורס שבו למדתי

הציעו כאפשרות לפרוס לקרובים מדרגה ראשונה גם הם לא נוכחים.

רשף כשף

New member
אני מבינה

הייתי מנסחת שאלה אחרת ומשתמשת בפריסה אחרת: השאלה- מה עלי לדעת על המערכת הזוגית שלי עם בעלי. (ללא הכנסת גורם שלישי לפריסה). הפריסה: פריסה זוגית מורחבת. (זוהי פריסת הווה-עצה-תוצאה מורחבת בתחום הזוגי שאני פיתחתי) 2 3 1 5 6 4 8 9 7 פירוט העמדות: 1- בת הזוג כיום 2- בן הזוג כיום 3- מצב הקשר כיום 4- עצה לבת הזוג 5- פעולת בן הזוג 6- השינוי בקשר 7- תוצאה לבת הזוג 8- תוצאת פעולת בן הזוג 9- תוצאת השינוי בקשר

starot

New member
העניין הוא כפי שניתן להבין

שהבחורה חושבת או יודעת שיש רומן בין בעלה ל"חברת המשפחה". לכן השאלה שהצעת לא עונה על מה שהיא מבקשת לדעת והוא מה מערכת היחסים בין בעלה לאשה האחרת.

רשף כשף

New member
נכון, אני לא עונה על שאלות כאלה

אלא משכנעת את השואלת שהפריסה לא תפתור את הבעיה, ולא תשיג את המטרה אליה היא חותרת.

ובגלל זה בדיוק בקלטית שלי אין

עמדה של פחדים ותקוות גם יחד אלא עמדה של פחדים/חששות בלבד.

למעלה