בין לבין ...

האדרים

New member
בין לבין ... ../images/Emo8.gif

חג שמח לכולם! שלשום, לאחר שמסגרנו את הפאזלים האחרונים שהרכבנו, חשבנו על "אתנחתא קלה" ... היום הושלם בהצלחה הפאזל העגול עליו כתבנו לא מזמן - 500 של חברת אדוקה ובו ציור של רובין הוד ומריאן. הפאזל נמצא ברשותינו לפחות 7 שנים כך שהוא מקדנציה קודמת של אדוקה. הפאזל מאיכות טובה מאוד, לא כמו הפאזלים של היום ... אנחנו חושבים שאולי הוא פשוט מורכב מנייר לא ממוחזר. הרבה חלקים מיוחדים מאוד ובכלל זו חוויה אחרת. לא לחינם אנחנו חותמים "מכל פאזלי השכלתי" - כל פאזל הוא עולם ומלואו וזה היופי שבדבר.

123נעמי

New member
זו באמת אתנחתא קלה בשבילכם

מה זה בשבילכם 500 חלקים ועוד פאזל עגול?
אני לא רואה הבדל אצלי בפאזלים של אדוקה משנים קודמות לאלו של היום אדוקה בעיני היו תמיד טובים. אבל כנראה שזה באמת קשור להתקדמות הטכנולוגית ולמכונות ההדפסה היום כנראה מדפיסים את התמונות בצורה אחרת מאשר אז. מעניין לראות ולשמוע על דברים שנתקלים בהם ובהבדלים בין הפאזלים במהלך השנים. דרך אגב: את התמונה של הפאזל הזה - רובין הוד ומריאן לא הצלחתי למצוא באינטרנט

חניר35

New member
מסיימת עכשיו את ה18,000 של../images/Emo13.gif

רוונסבורגר - תמונת ה"גונגל" . כל החלקים הירוקים של המסגרת זהים לחלוטין ונותרו לי 5 חלקים אחרונים שלא מתאימים לשום מקום וצריכה להתחיל לחפש את הטעויות.חסכו בסכינים כנראה
באמצע הפאזל יש קו מוזר לכל רוחבו והיו גם 2 חלקים מקווצצים. עכשיו מתחילה לחשוב מה לעשות איתו. זו לא תמונה שהייתי רוצה לתלות בבית רק שהמבחר בגודל הזה לא ממש מרשים. השעות הרבות שבילנו ביחד היו מרגשות, אבל עכשיו הגיעה השעה להחליט. יש למישהו הצעות

מממאיה35

New member
וואוווו 18,000!

כל הכבוד
יש תמונות של בדרך? של התוצאה הסופית? נשמח לראות.. ומה לעשות איתו? לא ממש יודעת, לי אין קירות בבית

123נעמי

New member
אבל יש לך.....

חדר מדרגות
מוצא חן בעיני הרעיון שלך לתלות בחדר מדרגות פאזלים

חניר35

New member
וואלה רעיון. האמת היא שמאחר וזה

קצת ציור ילדים,חשבתי לתרום אותו לבית חולים שניידר לילדים. השאלה אין משנעים,איך ממסגרים ואם לדעתכם יסכימו לקבלו

חניר35

New member
לא צילמתי...כרגע כל רבע יושב על שני

קרטוני ביצוע שחיברתי, משמע כל הפאזל 8= קרטוני ביצוע. אשתדל לצלמו גמור ולעלות פה.

fireman

New member
בעיה בעייתית אבל ברת פתרון

למרות שהכל נחתך באמצעות תבנית שהוכנה באופן ידני מסתבר שגם הסטטיסטיקה יכולה לשכפל את מהלך היד פעמיים מתוך 18000 פעמים. אני נתקלתי בתופעה הזו כבר באפזל של 3000 חלקים של רוונסבורגר עם המסגרת של השמים, כחול זהה לחלוטין וכבר בשלב הזה מצאתי חלקים שיש להם יותר מאופצייה אחת להחברות ואפשר לחבר אליהם שני חלקים. הגעתי למצב שיש לי כביכול מסגרת עליונה מושלמת אבל עם רצועה של 20 חלקים שנשארה מחוץ למסגרת, המסגרת התחברה למרות שהחלקים לא היו החלקים המתאימים מה שעלייך לעשות בכדי לפתור את הבעיה: פרקי את קטע המסגרת מהפאזל. את כל הרצועה שמתקבלת תפרסי ותפרקי אותה כאשר החלקים מסודרים בסדר רץ בכדי שלא תזרקי את כל הזמן שהשקעת בהרכבה לפח. קחי את החלק הראשון, נסי לחבר אליו את אחד מהחמישה שנותרו, מתחבר? הרווחת! לא מתחבר, את לוקחת את החלק השני שהיה מחובר כבר, ומחזירה למקומו וכן הלאה עד שתמצאי את החלקים המתאימים המיועדים למקומם המתאים אני הייתי עובד במקביל לשאר התמונה (בתנאי שכבר הרכבת אותה) בכדי לבדוק אם החלק מתאים גם לשאר הפאזל ולא רק לחלק הספציפי של המסגרת יש פחות סיכוי שהוא יתאים לשני חלקים מאשר לאחד. בהצלחה!

חניר35

New member
תודה זה מה שעשיתי התקדמתי בזיגזג../images/Emo13.gif

אבל החלקים שנותרו הם מהמסגרת בלבד,חמישה במספר. משמע,עשיתי טעויות עם השורה האחרונה לפני המסגרת ותאמינו לי,חלקים זהים ל-ח-ל-ו-ט-י-ן
בכל ארבעת החלקים של הפאזל חזרה על עצמה הבעיה אני נשארת עם כמה בודדים ויאללה לחפש את הטעויות
ועובדה....אני מוצאת.

jocie1

New member
מהם מימדי הפאזל המוגמר?

הייתי שומרת על הפאזל . כואב ה
לפרק את הפאזל אחרי מאמץ והשקעה מרובה.
על החלקים הסוררים
לשמור את הבודדים בצד למנוחה קצרה. לבדוק היכן אפשר לשלב אותם בתמונה. לא מאמינה שאין להם מקום בתמונה, אחרת לא היו מכניסים אותם לשקיות של הפאזלים. כואב
לפרק פאזל בסדר גודל כזה. אחרי שילוב החלקים סוררים, הייתי מדביקה טפטים שקופים על הפאזל הגמור משני הצדדים, שמה אותם על שולחן בתור מפה.
חג שמח.

חניר35

New member
הפאזל הגמור הוא 2.79מ על 1.97מ אין

לי שולחן כזה למפה
החלקים חייבים להתחבר,הם לא מיותרים,רק לא נכנסים למקום בגלל טעויות עם חלקים זהים לחלוטין

האדרים

New member
אנחנו מלאי התפעלות

אמנם, סך כל הפאזלים שהרכבנו עד כה עולה על 18,000 חלקים, אבל ... כל הכבוד על ההשקעה והסבלנות אין-קץ ובכלל ... שאלה שמאוד מסקרנת אותנו: כמה זמן לקח לך להרכיב אותו אצלנו, פאזל ה-5,000 של רומא העתיקה נפתח לפני קצת פחות משנה וידע עליות ומורדות ומזה כחודשיים (לפחות) הוא נטוש ושכוח

חניר35

New member
תודה../images/Emo13.gifלקח בערך 4-5 חודשים,כשאני

עושה אותו לבדי. אם אתם צריכים עזרה עם רומא רק תגידו

האדרים

New member
למה לא תצטרפי למפגש ביום שישי?

ביום שישי הקרוב חברי הפורום מוזמנים למפגש אצלנו. אם את רוצה שלחי מסר למיסי ותקבלי פרטים.

חניר35

New member
../images/Emo51.gifשלחתי מסר למיסי ועוד לא

קיבלתי תשובה. אני באילת כרגע ועולה ביום שישי לכן צריכה לדעת איפה ומתי לתזמן את הנסיעה

למעלה