בין חברי הפורום,

כן אני!

אני בן קיבוץ שמיר של השומר הצעיר וגם הדרכתי בשמו"צ ואפילו הייתי ראש קן חולון לפני שהתגייסתי לצה"ל, בתקופה בה ה"קן" (השם של המקום בו התרכזה הפעילות) של חולון היה הגדול בארץ והיו בו כ-1500 חניכים לאחר ה"גיוס שעשינו בתחילת שנת 71. זו הייתה השנה היפה והמעניינת בחיי. היום ה"קן כבר לא קיים במבנה היפה שהיה בו אז. הוא שנמכר לתנועת ש"ס - אוי לבושה. בנפשי אני עדיין שמוצניק (לא ביידיש - בעברית) ומאד גאה על כך.

9dudu

New member
שמוצניקים

ירון שמחתי לדעת שגם היית במאוחד.חבל שאין יותר תנועות נוער כמו בזמן שלנו.וחבל שלא הייתי חכם אז להשתתף בהרקדות של יום שלישי בברכת עלה נעלה

אליק 31

New member
ירון, שמח לקרוא שגם אתה היית

בתנועת נוער, ואפילו מדריך, רק דע לך, שאצלנו בירושלים, התנועה המאוחדת בתחרויות ספורט נגד השומר הצעיר, בדרך כלל ניצחה... היתה יריבות ספורטיבית קשה.

וואו!!!! אני לא מאמינה!!! ../images/Emo13.gif)

המאבק בין השמו"ץ והנוער העובד טרם פג!!! עדיין עולה השאלה הגורלית, מי עדיפויי בספורט!!!
)) יו-- אתם יודעים, שכתה ה' ראשונה ניצחה את ה' שנייה? מענין שבפגישת מחזור עדיין דנו בשאלה איך זה קרה
)

זה משנה אליק????../images/Emo13.gif)

בזמנו, תמיד היה מאבק סמוי מי טוב יותר, המחנות העולים/הנוער העובד/התנועה המאוחדת/השמו"ץ/הצופים... בכל אחד מהתנועות האמורות, ביליתי כל שנה במשך מספר פעולות
) זה תמיד התחיל, במדריך החתיך(עם החצ'קונים על הפנים
) שבא להסביר, בתחילת השנה, כמה טוב יהיה בתנועה
) וכל העדר הלך....ולאט לאט נישמט... אולי השרוך בצבע לבן או אדום, ולפעמים צבע החולצה לגמרי שונה אבל מבפנים...הכל ממש ממש דומה
) ורק השאלה איזו תנועה ממש עדיפה, המשיכה תמיד להדהד ברחבי העיר, כשגדודי הנוער היו את שמה, ברחובות , זועקים
)

אליק 31

New member
חלילית, אם היית אוהדת כדורגל, לא

היית שואלת אם זה משנה. כמובן שזה משנה, אהבות ישנות לא מחליפים, אני התאמנתי בקבוצת הפועל ירושלים, ונעשיתי אוהד של הקבוצה, זהו חוזה של המאפיה, לנצח, מאז אני שותת דם, ומתבזה, על כל ההפסדים ההשפלות, הבושות,ההידרדרויות, אבל קבוצה לא מחליפים, גם מתוך דברייך שלך, ניכר כי יש משהו בהתחברות לקבוצה אחת נגד הקבוצות האחרות.

למעלה