בין התורה לעבודה.

בין התורה לעבודה.

כמה רחוק הייתם הולכים ע"מ ללמוד תואר ככל הגויים? כמה אתם חושבים שזה חשוב? ולמה. האם אתם חושבים שאתם צריכים לוותר בשביל זה משהו? ( על מה הייתם מוכנים לוותר ?) איך זה ישפיע על חייכם העתידיים? איך הייתם משלבים את שניהם , - תורה ועבודה? איזה לימוד דווקא הייתם הולכים ללמוד ולמה? אם מעניין אותך לימודי חול , מדעים מדוייקים וחקר העולם, סביר להניח שתוכל/י לענות על השאלות הנ"ל... הבמה פתוחה... ואם כבר אז כבר, אתם חושבים שזה משפיע על ה"שידוך"..?

תואר זה לא מקצוע.

מבחינתי תואר זה חתיכת נייר. בשביל מקצוע הייתי מוכן לוותר על הרבה דברים, כמו כסף וכדו אבל לא על ישיבה. לשלב זה בילתי אפשרי לדעתי. לפחות לגבי אישית. ושידוך וודאי שבהתאם..

תואר זה לא מקצוע,

אולי במושגים שלך. מבחינתי תואר זה מקצוע השכלתי . ולהפך , למה אתה צריך לוותר על כסף בשביל מקצוע...? המקצוע בד"כ הוא הכלי דרכו מושפע הכסף.. וישיבה זה לא בתחום שלי. אולי לוותר על סמינר.

אולי,

תואר + פרוטקציות הולך טוב. אבל בלי תואר? ואיזה סיפוק יהיה לך אם לכל הדרך הצלחת עם פרוטקציות. והיי! אנחנו אנשים פשוטים ואם אין לנו פרוטקציות אנחנו מנסים דרכים אחרות.. וחוץ מזה זה תלוי מה המטרה שלך . . . אני חושבת שהמטרות צריכות להיות בסדר הזה . א. ללמוד את תורת אומות העולם כדי להבין את תורתנו הקדושה. ( הרי הכל נובע ממנה ) ב. לעבוד את ה' מתוך שמחה , ורווח , ושנוכל לתת צדקה ברווח. ג. לעשות קידוש ה' במקמות שאתה יודע שאתה בין הבודדים שיהיה להם מגע עם העולם הזה.

נורבגי

New member
מקצוע זה הכרחי

תחשוב אותך בגיל 30 עובד בתור שליח פיצה אם לא תלמד ובגיל 30 אתה לא יכול ללמוד כי עד שתגמור ללמוד תהיה בן 35 והבוסים לא יסתכלו עליך כי אתה זקן מקוה שתגיע להלטה הנכונה

נכון ..

מכירים את אלה שאומרים אני אלמד "אחרי..."... ובסוף לא שלא מקבלים אותם כי הם זקנים( זה במקרה הטוב) , הם פשוט לא לומדים... ( פרט לאנשים מסויימים מאוד שאם הם כבר מתחילים ללמוד בגיל 30 .. עם X ילדים ושאר טרדות. שיש לי מילה אחת להגיד להם - כל הכבוד ! ... תכלס זה ממש קשה. ) אבל כשאתה חושב על זה , אתה רוצה לתכנן את חייך מלכתחילה ולא בדיעבד. ולכן לא עדיף ללמוד תואר כשאתה צעיר?!

ברור שזה חשוב...

אבל בית של תורה בטוח לא יצא מזה...אני חושבת שהתקופה הזאת דומה מאוד לתקופת ההשכלה שהיתה בארופה...

אני חושב שיש לחלק את השאלה

לשני חלקים. א. לגברים ב. לנשים. כששואלים את השאלה לגבי גברים ודאי שלגבר החרדי עדיף ואף מומלץ לשבת וללמוד תורה וגם אם אחרי החתונה באיזה שלב הוא ירצד לצאת לעבוד יש מספיק עבודות תורניות. אך אם מדברים על בחור שכבר עובד או שהוא רגל מחוץ לישיבה ודאי שעדיף שימסד את עצמו עם מקצוע מכובד שיוכל לפרנס אותו ואת משפחתו בכבוד. לגבי נשים מכיון שבעולם החרדי עול הפרנסה נופל ברובו על האשה, האשה צריכה ללמוד מקצוע שיכניס יותר כסף מאשר להיוש מורה. ובעידן היום שיש מספיק מקומות חרדים ללימוד מקצוע עם הכרה אקדמאית איני חושב שזה יהווה בעיה בשידוכים.

playtrip

New member
יפנית?

סומימסן, אני לפחות מבין חלק מהסיטואציה שהם רבים בה עכשיו, והאדם עם התואר בהנדסת מטוסים יכול לקחת אותי לשם עם טייסות וגייסות כדי ללמד אותם או ללמוד מהם משהו שיועיל לך אח"כ.

דעתי

בס"ד שעדיף בן תורה ולוותר על הכול!!! זה מה עשיתי ואני ממש לא מתחרטת לא הלכתי למכללה והלכתי לסמינר בשביל העתיד שלי ואני מסופקת מאוד

ואני הלכתי למכללה

ואני לא חוששת מהשידוך שלי.מה זה הסטיגמות האלה??שידוכים זה משמים!תיהי בטוחה שאת בעלך תקבלי ע``פ רמתך הרוחנית ולא ע``פ שם הסמינר בו תלמדי!

playtrip

New member
גניקולוג.

אם הוא אדם בוגר ואחראי, יטפל הוא גם בנשים, ואני בטוח בזאת. שבועת הרופאים של הרמבם הרי דגלה במוסר הזה, ואם לאדם כזה ישנו הידע למנוע מאשה לחלות באופן שעלול לסכן את חייה ואף את חיי האחרים, משתלם היטב לאותו אדם לעסוק ברפואה... אנו מונעים מרופאים לעתיד ואנשי חיל וחסד להעניק עבור הזולת, ובזאת שיבה באפס מעשה עבור כל וכלל מסתכמת בחסדא שאני עושה עבור הזולת. בתי הנפש והמוסדות מלאים בני אדם אשר סירבו לציית לחוק שאומר "היה כמות כל ואל תתבדל לשונות" ואצוטט מתוך משלי: "יקר רוח איש בינה"

playtrip

New member
האם את גם אינך מאמינה בפסיכיאטריה?

מדוע ששוטרים ופסיכיאטרים לא יוותרו על הכל, ויפסיקו לאשפז חולים, או מופרעים למינהם, וכופרי תורה כמוני... תשאירי את זה לה', ואני פשוט אמות! זו לא מצריים! זו במדינה שלנו, אז איך אנשים מעזים להצהיר על כך ולתת לגיטמציה לאדם להשתמש בתרופות כאשר ה' - האין סוף יתברך שבו הכל כלול ו-מ-ח-ו-י-י-ב מצא לך רק פתרון אחד!!! בינו בוערים בעם!!!

למעלה