בין הפטיש לסדן

בין הפטיש לסדן

בני בן 4.5 הגננת לוחצת לאבחן אותו מתחילת השנה עקב בעיות קשב, אי ריכוז בעבודות יצירה, וכוחניות. היא טוענת שוב ושוב שחבל על כל דקה שעוברת ללא איבחון וטיפול. לפני מספר חודשים, התחלנו תהליך במכבי, פנינו לרופא הילדים, הוא הפנה אותנו למכון להתפתחות שלהם בדרום-נתניה (לא בטחו שזה המקום האידיאלי), חיכינו חודשיים לשיחה עם הרכזת (ללא הילד) וכעת מחכים חודש לפגישה הראשונה עם הילד, ונראה שהתהליך יהיה ארוך ומייגע מאד. ההמתנה מצד אחד, מול לחציה היומיומיים של הגננת מהצד השני, יוצרים מצב מייאש ומתסכל. היינו שמחים לפנות לאיבחון פרטי (לבננו ביטוח בריאות פרטי, כך שגם כלכלית זו אינה בעיה), לו קיבלנו המלצה חמה קונקרטית לאיש מקצוע או מכון איכותיים (באזור השרון או גוש דן - האיכות חשובה בהרבה מהמיקום) כל עצה, הכוונה או המלצה תתקבלנה בברכה תודה

ריטה ב

New member
כמה שמוכר לי

סיפורך דומה מאוד לשלנו. גם אצלנו הגננת שמה לב לבעיות והפנתה אותנו לאבחון, כשבני היה בן 4. גם אנחנו פנינו למכון להתפתחות הילד בנתניה, אבל של כללית. גם חיכינו - כחודשיים. והילד אובחן שם וקיבל טיפולים. לאחר מכן בנוסף פנינו למומחה אחר באופן פרטי - לקבלת דעה שניה. המומחה הוא מנהל יחידת הפרעת קשב במקבי בהרצליה - ד"ר דוידוביץ'. היינו מרוצים מהאבחון שלו ומהמלצותיו. גם אצלנו הגננת לחצה. גם אותי זה הלחיץ ואף עצבן קצת בהתחלה. אך במהרה הבנתי שהיא צודקת וחשוב מאוד בהקדם לאבחן את הילד. בסופו של דבר היה לנו שיתוף פעולה נפלא עם צוות הגן. והיום, כשבני בכיתה א' רגילה, מצליח, מטופל בריטלין, אני יודעת: טוב שאבחנו את הבעיה בזמן. בהצלחה לך!

גשו לליסה גרוסמן למשל.

פשוט לכו למאבחן פרטי ולא למישהו שהתוצאות שלו יגועו עם הבר מיצווה. הבן שלי נחשד בבעיה לגמרי אחרת ויותר דחופה. אמרו בגן בצורה מכוערת מאוד שאם לא נלך לאבחון הוא יעוף מהגן. לקחנו אותו לאבחון וגם עברנו גן. בו זמנית. האבחון נמשך שנה של פגישות חסרות טעם ריח. כל פעם שניסינו למצוא מאבחן חלופי האותה עיר (לוזן שבשוויץ) תמיד הוחזרנו לאותם מונופוליסטים שלא קראו שום דבר מאז שסיימו את לימודי הדוקטורט. החלטנו לטוס עם הילד למאבחן פרטי בארץ אלא שאז החלה מלחמת המפרץ והטיסות הופסקו. כשכבר בגענו לארץ הילד אובחן תוך שעה והאבחון אפשר לנו להתחיל טיפול מתקדם ומועיל בשיקגו כעבור שבוע. אבל על השנה שהלכה לאיבוד אני לא אסלח לעצמי לעולם.

דליה.ד

New member
חשיבות האבחון והטיפול בגיל הרך היא

לאין שיעור והגננת בהחלט צודקת במה שהיא אמרה ואפילו כל הכבוד לה שאינה מטאטאה דברים מתחת לשטיח. גם בנינו אובחן בגיל 4 והטיפול שקיבל עד כיתה א' פשוט הציל אותו כי מדובר בילד חכם להפליא (היום הוא בכיתה ג'). רשימת הטיפולים שקיבל ארוכה, אבל הוכיחה עצמה: ריפוי בעיסוק, ספורט טיפולי, שחיה, גננות שי"ח, פסיכוגרפיה, עיצוב התנהגות והבניית סדר יום. הילד אובחן בקופת חולים ע"י ד"ר אדר, נוירולוג הבית, שממשיך לטפל בו עד עצם היום הזה.

zivadina

New member
ליסה גרוסמן איננה פסיכיאטרית

אלא פסיכולוגית ומאמנת אישית. הייתי פונה אליה לצורך טיפול, אבל לא לצורך אבחון.

חשוב להיות צרכנים נבונים ולהשוות

גם מחיר וגם תמורה. אם את מקבלת יחסי תמורה-מחיר טובים יותר ממישהו אחר, ספרי לכולם.

היא גם מאבחנת כפסיכולוגית חינוכית

עם הסמכה מבוסטון. אבל אם מישהו מעדיף פסיכיאטר, שיילך לפסיכיאטר. הכל תלוי בנסיבות.

zivadina

New member
מציעה לכם להתחיל בהתפתחות הילד

היות שרופא התפתחות הילד מוסמך לאבחן גם הפרעת קשב ורכוז, וזה כלול בסל השרותים שאתם זכאים לו. במידה שאת מעוניינת באבחון פרטי, תוכלי לפנות למרפאות שמתמחות באבחון הפרעת קשב ורכוז.

MORRLI111

New member
אבחון

לאורית שלום אני עשיתי לבת שלי בגיל 4 אבחון באיזור מודעין אצל רופא בשם ירון דגני במכון אמירים במכבים שיש לו שם טוב מאוד בירושלים אומנם באנו דרך הכללית אבל זהו מכון פרטי ואולי גם עובדים עם מכבי אם תירצי עוד פרטים אשמח גם לדבר איתך בטלפון או לרשום לך את הטלפון דרך אגב גם אני אובחני דרכו וניכר שיש לו ניסיון רב חזק ואמץ עם הגננת להתראות מורלי

למעלה