בימים האחרונים

בימים האחרונים

יש שאלה שנורא מציקה לי. היא קשורה במוזיקה (אפשר גם להרחיב אותה לאומנות בכלל, אבל לא פה), ובגלל זה החלטתי לבדוק איתכם (זה ו, אמ, החברים שלי כבר לא מסכימים להקשיב לשאלות שאני שואלת). סדר כרונולוגי - אם היה בא איש שלא מכיר אף שיר של קולדפליי, הייתם ממליצים לו לשמוע את כל הדיסקים לפי הסדר שלהם או לפי סדר העדיפויות שלכם? האם ההתפתחות שהיתה במוזיקה של קולדפליי היא כל כך משמעותית עד כדי יכולת לסדר את הדיסקים באופן של "בתולי-פחות בתולי- כמעט בשל"? האם הבשלות הזאת מתאימה לטעם המוזיקלי שלכם או שאתם מעדיפות את הפשטות של ההתחלה? וכהרחבה, אתם מפחדים שההתפתחות תהיה כל כך משמעותית עד לשלב בו לא תאהבו את המוזיקה שלהם יותר? מעניין אותי גם מבחינת המנגינה וגם הליריקס, כמה שמים לב להתבגרות ולהבשלה שלהם. זה נשמע פלצני, אבל באמת מעניין אותי
.

sf59

New member
לדעתי זה תלוי מה הסגנון שלו...

אם הוא רק שמע עליהם, והסגנון שהוא אוהב הוא יותר קיצבי, אז הייתי ממליצה לו על x&y , אם הסגנון שהוא אוהב יותר מלודי ופשוט אז parachutes , לדעתי arobtth יותר מתוחכם ורציני וצריך להעמיק בו. זה מאוד תלוי איזה טעם מוסיקלי יש לו... לגבי ההתפתחות אני לא רוצה שקולד יעשו מוסיקה מתוחכמת מידיי. בינתיים x&y הוא אלבום מקסים שמשלב כמה סגנונות שלהם.

m a y 14

New member
../images/Emo65.gif אוקיי שאלה מאוד מעניינת גם

אני חשבתי על זה לא פעם... לפי דעתי אין שום בעיה בלתת לאדם שלא שמע קולפליי מימיו לשמוע את הדיסקים בסדר כרונולוגי או כל סדר אחר אבל זוהי דרך להעריץ/לאהוב את הלהקה "אינסטנט" וכמובן, אפשר לראות בתחילת דרכם בשלות כזו ובשלבים מאוחרים יותר- בשלות אחרת אבל אני חושבת שהסגנון הוא אותו סגנון וזה דבר שישאר ולא יעלם. אני חושבת שהרבה בזכות זה קולדפליי הם הלהקה השניה הטובה ביותר בעולם אחרי יו2 (הדעות חלוקות בנושא) וכמובן שלקולדפליי היו תקופות טובות יותר וטובות פחות... זאת דעתי בעניין.. שאלה קצת מורכבת ניסיתי.. חח

אני חושבתת...../images/Emo216.gif

שלקולד יש משהו מאוד מאוד בולט בליריקס כבר מההתחלה... אבל לפי דעתי מבחינת המנגינה הם מאוד התפתחו...לי זה נשמע כאילו באלבום הראשון הם היו קצת עצורים [תרגום חופשי להולד באק] עם המנגינה ואני אישית רואה התפתחות עצומה מהאלבום הראשון לשלישי...

steelwater

New member
שאלה יפה

האמת היא, שכששאלו פה לא מזמן על דיסק ממולץ לקנות, מישהי שקנתה את X&Y ורוצה לקנות דיסק נוסף וזה מה שהכסף שלה מאפשר לה, המלצתי ישר על AROBTTH. בכל מקרה הוא האלבום האהוב עליי שלהם, אבל העניין הוא שפחדתי שאם היא תקשיב קודם ל-Parashuts, או שמישהו שאין לו אף דיסק של קולד אז בכלל, אז שהיא לא תאהב. לא יודעת. אני לא יודעת אם הייתי מקשיבה ל-Parashuts ראשון אם הייתי אוהבת את קולדפליי. יש דיסקים שלוקח יותר זמן לאהוב ואחרי שכבר התאהבתי בקולדפליי הייתי יותר פתוחה לעוד שירים ודיסקים שלהם, זה אחרי שכבר היה לי את AROBTTH ואת X&Y. לא מדובר אצלי בסדר כרונולגי, פשוט יש דיסק שאתה שומע ומתאהב ואז הדרך לשאר הדיסקים היא יותר של פתיחות לדברים של אוות אמן ואז אפשר ממש לאהוב אותם. וכן, גם קולדפליי התבגרו ולמדו הרבה דברים במשך השנים ואפשר לראות את זה במוזיקה שלהם, למרות זאת אני עדיין אוהבת הרבה יותר את AROBTTH מאשר את X&Y. אבל אני מרגישה שהם מאד התפתחו מאז Parashuts. ולפעמים הדיסק הראשון של אמנים הוא אחד הכי מדהימים וטובים שלהם כמו שכתבתי בהודעה על Shiver.

aviGODFATHER

New member
מה שאני הייתי עושה...

קודם כל לדעתי זה ממש לא משנה. אני התחלתי לשמוע את קולדפליי ככה: שמעתי והורדתי את קלוקס, אח"כ הורדתי עוד כמה שירים מ-AROBTTH וחרי זה הורדתי את השירים היותר מפורסמים שלהם (yellow וכו'). את AROBTTH ו-Parachutes הורדתי כל שיר בנפרד (ולא את כל האלבום יחד). את רוב השירים שלא היו לי עד אז הורדתי קצת לפני יציאת X&Y וכשX&Y יצא כבר הייתי שרוף על קולדפליי והורדתי את כולו, ככה שאת רוב Parachutes ואת X&Y התחלתי לשמוע באותה התקופה. בקיצור, כל החפירה הזאת בשביל להגיד שזה לא משנה הסדר... אם הבנאדם אוהב אותם הוא יאהב אותם לא משנה באיזה סדר... בעיקרון, אם אלוהים אומר לי בחלום שאני יאהב את קולדפליי ועליי לרוץ לקנות (או להתיישב ולהוריד
) את האלבומים שלה, הייתי מתחיל כמובן עם Parachutes, אבל בעיקרון הסדר לא כזה משנה.... וסליחה על החפירה, אני במצב רוח מרומם! עברתי תאוריה

sf59

New member
מזל טוב לתיאוריה, בהצלחה בטסט../images/Emo140.gif

היא שאלה לגבי מישהו שלא שמע אף שיר של קולדפליי. כמובן שכשמגיעים מתוך היכרות עם קולדפליי, אז הייתי ממליצה על שלושת האלבומים. אחרי שכבר הכרתי את קולד, מהופעות שראיתי ב-MTV , קניתי אז את 2 האלבומים, ורציתי לקנות עוד.

aviGODFATHER

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo13.gif

בעיקרון לדעתי כדאי להשמיע לבנאדם את הסינגלים של אלבום מסויים ולפי זה לדעת בדיוק מה הוא אוהב...

aviGODFATHER

New member
../images/Emo51.gif, ו- WHAT../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

23 טעויות
מה הוא ניגש בכיתה ג'

MarishA M

New member
חח יפה יפה..

אני לומדת בביצפר תעבורה..(אל תשאלו אותי למה) וקיבלתי 100 במבחן... חחח..כאילו אנחנו לומדים מה שצריכים ללמוד לתיאוריה בעיקרון..

aviGODFATHER

New member
איך את יודעת שאין לך שום טעות?

אם עוברים אז הם לא נותנים לך לדעת כמה טעויות היו לך. רק אם נכשלים אומרים לך כמה טעויות... ואל תזלזלי בעצמך!

0mroosh

New member
הוא היה שיכור, או משהו.

בכל אופן, סטטיסטית, זה כמעט לא אפשרי, D: יש אנשים טיפשים באמת, מסתבר.

mory89

New member
מזלטוב להיא שעברה תיאוריה..

(אין לי כוח לעלות שוב למעלה...) בהצלחה בטסט!! (אני שעור 26 כבררר!!)

jony543

New member
דייי אתם מגרים אותי!!!

אני מת כבר לרישיון!!! חבל שאני רק בן 15 [ב 14 לפבואר
]

למעלה