ביליארד רוסי...

drmwvr

New member
ביליארד רוסי...

אם בחוקים עסקנין... מעניין אותי אם מישו מכיר את המשחק הייחודי הזה. הוא משוחק על שולחן מאד דומה בגודלו לסנוקר, נראה לי, אבל אם כדורים גדולים הרבה יותר. מהם חוקי המשחק הזה?

Anin17

New member
אני יודע שיש שולחן כזה

ב-RedBall חוץ מזה הכיסים שונים וגודל השולחן קרוב ל-12 פיט חוקי המשחק - זהו משחק חשיבה ובאמת מעניין לדעת מהם החוקים שלו נחכה לתשובה

drmwvr

New member
כן ראיתי גם במודעה

ראיתי פעם סרט הדגמה (רוסי) של המשחק הזה וזה פשוט בלתי נתפס. הכדורים קטנים מילימטרים ספורים בקוטרם מרוחב הכיס וזה נראה קשה פי כמה וכמה מאשר סנוקר

mr snooker12

New member
פעם ידעתי

פעם היה מקום שכל הזמן היו כמה רוסים שמשחקים את המשחק הזה אבל כבר שחכתי את החוקים אני רק זוכר שבשחור אתה צריך להכניס אבל דרך הבנד ולכיוון השני מאיפה שהלבן משהו כזה

ophir snooker

New member
הסבר כללי על ביליארד רוסי

מכיוון שאני לא נוהג לשחק את המשחק הזה, אז ממש ממש בכלליות: בעקרון יש 15 כדורים לבנים ואחד סגול/בורדו. הכדורים הלבנים מסודרים במשולש ומכים מכת פתיחה עם הבורדו. יש כמה גרסאות. גרסה אחת אומרת שצריך להכות עם הכדור הבורדו, לפגוע באיזה כדור שרוצים, ולהכניס איזה כדור שרוצים. זאת אומרת שאפשר להכניס גם את הבורדו. כל כדור שנכנס מזכה בנקודה. 8 נקודות מזכות בניצחון. אם נכנס הבורדו, מוציאים אותו, והשחקן היריב בוחר איזה כדור מורידים מהשולחן (עם היד) במקומו. אם נכנס אחד הלבנים ממשיכים כרגיל. מה שמיוחד הוא, שכיוון שגודל הכדורים קרוב מאוד לגודל החור, קל יותר להכניס את הכדור הבורדו, ע"י הוספת סיבוב מתאים, מאשר להכניס את כדור המטרה. גרסה יותר קלה של המשחק היא להכות בכל תור באיזה כדור שרוצים, כלומר לא בהכרח בבורדו. המשחק משוחק עם כדורים גדולים מאוד, וכבדים מאוד. כמו כן נעשה שימוש במקלות ארוכים וכבדים מהרגיל. במועדון הרדבול (יש באתר תמונות של השולחן) יש שולחן, כדורים, ומקלות מיוחדים למשחק זה. בתור חובב סנוקר, אני יכול להעיד שזה דורש הרבה יותר דיוק מסנוקר, וגם לא מעט כח: הכדורים ממש כבדים. אם אין לכם סבלנות, זה יכול להיות ממש מתסכל. בהצלחה, אופיר.

yerakrak

New member
תשמעו קטע מצחיק...

שיחקתי השבוע וניכנסו 2 רוסים והחליטו לשחק את הסנוקר הזה... במקום ששיחקתי היה באמת כדורים ושולחן ומקלות של סנוקר רוסי אבל... הכדורים היו ממש כבדים, אז כל פעם שהכדור ניכנס לחור כלשהו המחזיק כדורים (זה שתופס אותם) פשוט היה ניקרע והכדורים היו מתחילים לקפץ להם בכל המועדון ולעשות רעש ממש חזק , בעל המקום כמעט חטף עצבים כי הלכו לו כל הבלטות שם. ממה שראיתי זה ניראה משחק ממש קשה וממש מתסכל - הכדורים ממש גדולים והחורים ממש קטנים.. מה עוד שלא נעים שהכדור נופל על הריצפה וכל המועדון מסתלבט עליך :)

למעלה