בילוש

wallaeast

New member
בילוש

שלום אני מתנדב במשא"ז קלאסי וגם ב יוא"ב. איך אני מגיע ל בילוש? מה הם עושים ב-ד-י-ו-ק ?? מהן דרישות הקבלה ? תודה מראש..

or_k

New member
ככה

כדי להגיע לבילוש פנה לק. יח"מ בעיר שלך ובקש לעבור מבחנים לבילוש. הק. יח"מ יראיין אותך ואם אתה מתנדב מוכר וידוע כרציני ובעל רצון אז יש לך יותר סיכויים. לאחר ראיון אתה עושה מבחני אישיות ביפו ונראה לי קורס ימע"ר. כשהתקבלת אתה עובד עם בלשים ברכבים מוסווים. יש כאלה שאומרים שבבילוש תוקעים את המתנדבים בתצפיות בחוץ והבלשים נשארים ברכבים. את זה אני לא ראיתי. דרישות קבלה: * גיל 21 * לאחר שירות צבאי / שירות לאומי (למעט חריגים) * ללא רישום פלילי. זהו בסך הכל.

ה דרומי

New member
בילוש? או ימע"ר? כי אם ימ"ער

גם כמה דפים אחורה וראה מה אני חושב היום על? ההתנדבות במשא"ז בילוש וזו רק דעתי האישית.

ישראל26

New member
יחידת אבטחת התח"ץ בצפון .בעבר

היו בה מתנדבים , אך למיטב ידיעתי לאור שינוי אופי היחידה - אני חושב שבוטלו בה המתנדבים .

ישראל26

New member
הימע"ר /בילוש -

יחידת הבילוש היא זרוע מבצעת של התחנה ומחלקת המודיעין והאח"ק לעבודה נקודתית ולחימה בתופעות פשיעה חמורות . ברוב התחנות היחידה נחשבת כ"דובדבן של מפקד התחנה " ולכן הוא מטיל עליה טיפול בכל התופעות או הבעיות שדורשות "טיפול כירורגי עדין ".... יחידת הימע"ר שותפה בכל זאת כאנשי צוות וכבלשים מתנדבים העושים כמעט כל מה שעושים הבלשים עצמם . עקב העיסוק במודיעין וחומר סודי רב הקשור ליעדים , פח"ע , ועוד ועוד , יש מבחני קבלה נוקשים ליחידה שהם בעצם חלק מהליכי הגיוס של כל שוטר וכוללים מבדקי אישיות וראיונות קבלה מיוחדים כולל ועדת קבלה , ותחקיר ביטחוני ברמה גבוה קצת יותר מיחידות אחרות - דבר זה נעשה בגלל העבודה העדינה ועבודה בצוות מיוחד מאוד ולא כמו בסיור שעובדים בעיקר על שירות לאזרח והניידות מטפלות באירועים בנפרד . תנאי הקבלה הם שירות צבאי מלא ללא עבר פלילי או נפשי , שירות פעיל במילואים , והתאמה ליחידה על פי המרכיבים שהוזכרו +התאמה בראיונות . השירות ביחידה מעניין מאוד והסיפוק רב והמתנדבים הם לא "סנג´רים ועושים את עבודת הבלשים -אלא שותפים בכל המשימות והלשים נותנים דוגמא אישית - גם ב- מה שלא תמיד נחמד לבצע בדומה למשימות ביחידות אחרות .." איך מגיעים ? פונים לקצין האק"מ -מזכירות האק"מ בעיק מגוריך או ליד , קצין האק"מ יפנה אותך למפקד היחידה , סגנו או הקמב"ץ (קצינים מתנדבים או בד"א מתנדב , והם יראיינו אותך וימשיכו את התהליך ..) בהצלחה !!!!!!!!!!

aya_bsf

New member
איזה שטויות........../images/Emo68.gif

היי לכולם......אני חדשה.......... בכל מקרה....קראתי את ההודעות שמשורשרות פה.....והתעצבנתי נורא..... איך אפשר להטיל סטיגמה על כל הבילוש......זה כמו להטיל סטיגמה שלכל היהודים יש אף גדול..... בכל מקרה....המתנדבים הם לא סנג´רים ובמרבית היחידות הבלשים מאוד אוהבים לקבל מתנדבים שמקבלים יחס שווה.....ועובדים בדיוק כמותם..... בלשים לא עובדים רגלית???? מה קורה לכם??? עושים את העבודה כפי שזו דורשת...... למה תמיד אנשים מחפשים תירוצים....... אני בעצבים היום.....לא להתייחס......

מתנדב

New member
aya_bsf, ברוכה הבאה לפורום....

ואני אכן מסכים אתך, הבלשים עושים עבודה שחורה מאוד, ועל כך הם ראויים לשבח....

למעלה