בילבול

אנתיקה

New member
בילבול

אני חושבת שאני יכולה לקרא לעצמי ברסלבית אבל יש לי שאלה האים יש קשר בין רבי נחמן לבין ה מלובבייטש ואים אין מי ממשיך את רבי נחמן מברסלב האים נכתבו ספרים נוספים לאחר מותו או שהספרים שפורסמו מנסים רק להבין את משנתו אודה על ההבהרות להיות בשמחה תמיד

ב ר ז ל

New member
שלום רב

דבר ראשון רבנו לא צריך ממשיכים כמו שהוא כבר אמר ממני עד משיח לא יהיה חדש אם את מדברת על ליקוטי מוהר"ן ספר המידות סיפורי מעשיות וכו... הם ספריו של רבנו על חב"ד יש השמטות מרבנו או מרבי נתן שרבנו בסיפורי מעשיות מרמז עליהם אבל אני לא יודע אם כאן המקום להגיד מה

'אלו ואלו דברי אלוקים חיים' ../images/Emo47.gif

בס"ד ובזרה"ק בינ"ו שלום ושמחה לכל החברים... שלום לאנתיקה היקרה...יה"ר שתזכי להתחדש כל פעם... על הנושא 'בילבול'...אחלה, את על הדרך הנכונה...חזקי ואמצי... כי אם הכל הולך כסדר אז בטוח משהו לא בסדר...וזה כלל חשוב בעבודה... לגבי הקשר עם חב"ד...אני לא יודע על קשר עם הר' מליובביטש זיע"א...אך מובא בספר 'שבחו של צדיק'..."פעם תוך כדי שיחה, רמז רבנו ז"ל לאדמו"ר הזקן 'בעל התניא', כי בבוא היום עוד ישתדכו ביניהם ויהיו למחותנים. ואכן נכדו של הבעל התניא - הרה"צ ר' אהרן'קע אבדק"ק קרימענטשוק - בנה של בתו מרת פרידקא ע"ה, שהיה גאון ובקי גדול נהיה חתנו של רבנו מוהר"ן מברסלב בזווג שני, ונשא לאשה את בתו מרת חיה ע"ה(ועד היום חיים צאצאים מגזע זה). בהזדמנות הפליג ר' אהרן'קע ברוב גאוניותו של רבי נתן תלמידו של חמיו, באמרו עליו; "אלע כתבי האר"י ז"ל, ליגען באי עם אויף דעם דאלניע"...(כל כתבי האר"י ז"ל מונחים על כף ידו.). עיקר היהדות זה תמימות ופשיטות בלי חכמות כלל בטח ובטח שיש ממשיך...ר' אברהם בר' נחמן זיע"א קרא לסיפרו 'כוכבי אור'...משום שרבנו נחמן בן שמחה בן פייגא זיע"א הוא בחי' שמש, מקור האור שהכל תלוי בו...ר' נתן זיע"א, תלמידו הנאמן,הוא בחי' לבנה המקבלת אורה מן השמש, המקור היחיד שמאיר את חשכת הלילה... מה שיוצא ומה שנשאר...אנחנו 'כוכבי אור'...בסרט הזה כולנו 'כוכבים'...וגם הכוכב הקטן שבמפת השמים יכול להשיט ספינה לחוף מבטחים....'גם ניצוץ קטן מענף קטן יכול להדליק יער שלם'... בו ברגע שכתבת את שם הצדיק...'רבי נחמן מברסלב'...נמנית על כוכביו המפיצים את אורו ועוסקים בעבודת קודש של 'פרסום שם הצדיק'...כפשוטו... על כל המשתמע מכך... לדוגמא...היום ממש מישהו קלט אותי ברחוב(עם הכיפה הלבנה) וצעק...'ר' נחמן'....זה מה שזה עושה...ככה אנשים יודעים...יש ר' נחמן בעולם...איזה חיוך הוא עשה לי היהודי הטהור הזה...זה גאולה...לצעוק ברחוב 'ר' נחמן'.. וזה רק הכיפה שהוא ראה שגרמה לו לצעוק...מה אם ישבנו ופתחנו בשיחת חברים...או איזה ספר שקיבל מהמפיצים...לעילא ולעילא...
'...שהספרים שפורסמו מנסים רק להבין את משנתו...' מחילה סליחה וכפרה...אבל קצת צורמות לי המילים המודגשות... 'מנסים'- מי שמאיר אז הוא מאיר ולא מנסה להאיר...ומי שמנסה להאיר, עם הרבה רצון טוב, עקשנות והתמתדה....הוא יאיר. 'להבין'- היצר הרע בכבודו ובעצמו...אם הבנת, אז לא להפסיק להלל, לשבח ולהודות להשי"ת על שזיכנו להבין, בחי' "טעמו וראו כי טוב ה'", ממש חסד חינם שנתן לנו לטעום קצת בשביל להגביר את החשק לנחשק... ואם לא מבינים כלום...יופי...כי זו לא הכוונה...רק לעשות נחת רוח להשי"ת... גם רבנו לא הבין כלום בהתחלה וזה לא מנע ממנו להיות ר' נחמן מברסלב... רבנו הקדוש מזהיר אותנו מ'מפורסמים של שקר'...ולעומת זה כל הגאולה תלוי בקרבת הצדיקים...ולנו יש דגש על 'הצדיק האמת' ותלמידיו האמיתיים ולהנילוים אליהם... יש תלמידים אמיתיים שמאירים לנו את הדרך... על דרך השמש, הירח והכוכבים...מי שמאיר זה אך ורק כי קיבל אור, כי אם לא קיבל איך יאיר... ומה שנוגע לנו...יש 'ליקוטי תפלות'... " ...על כן באתי לפניך ה' אלוקי ואלוקי אבותי, בלב נדכה ושפל רוח נשברה, שתחס ותרחם עלי ועל כל חברתינו ועל כל עמך בית ישראל. ותשלח לנו צדיקי אמת שיהיה להם כח לתקן אותנו להחזיר אותנו בתשובה שלמה ולתקן נפשנו ולכפר עונותינו. ונזכה ברחמיך וחסדיך הרבים להתקרב לצדיקי אמת ולראות אור פניהם המאירות, ועל ידי זה תזכנו ברחמיך הרבים להציל נפשנו האמללה מן הקוצים ומן הפחתים שהם התאוות רעות ועצבות ועצלות ותולדותיהם. ועל ידי שתזכנו לראות פנים המאירות של צדיקי אמת ולהתקרב אליהם, על ידי זה תנצל נפשותינו מן המדות רעות האלו. ונזכה בחסדיך לסלק ולשבר כל התאוות מאתנו, שלא יהיה לנו שום תאוה ותשוקה לשום דבר שבעולם כי אם אליך, וכל תאותנו ותשוקתנו וחפצנו ורצוננו יהיה רק בך ובעבודתיך. ונזכה להיות זריזים בעבודתיך בתכלית הזריזות, ולהיות שמחים וטובי לב תמיד, שלא תפול עלינו שום עצלות ועצבות לעולם, רק נגילה ונשמחה בך. ונזכה לעבוד את ה' בשמחה ובטוב לבב מרב כל, ולהיות בשמחה תמיד:..." העיקר שנחזיק מעמד...יחד
ממשיך ומשתגע עליכם...

אנתיקה

New member
מאור קטן

סלח לי אים צרמו לך השאלות שלי אך כל זה נובע מהרצון לדעת וכמה שיותר תבין ההתגלות וההשתקקות שלי להתקרב לקדוש ברוך הוא באו עלי במפתיע ותפסו אותי לא מוכנה בלי לדעת הלכות בלי לדעת איך מתפללים בלי לדעת איך אוכלים את זה מבלי להסתחרר כרגע מי שמדבר אלי זה רק ספרי רבנו והלואי ויכולתי לחלוק את האושר והעושר הרוחני שכל משפט שלו נותן לי אך אני מכירה רק אתכם מהפורום בחיי היום בבית אין עים מי לדבר אמנם בעלי אדם דתי אבל לא אוהב להתעמק אז נןתרתם רק אתם

מחול...../images/Emo3.gif

בס"ד ובזרה"ק בינ"ו אם העברתי לך את ההרגשה ששאלותייך הם אלה שצרמו לי...איתך הסליחה
'ומקבלין דין מן דין ונותנין זה לזה'...הרי זוהי מלאכת הבירור... אחזק בזאת עוד את עסקינו הקדוש, 'שיחת חברים'... כל אחד שבאמת רוצה לברר לעצמו ולאחרים את תכליתו בזה העולם, עוסק בזאת המלאכה. אמנם יש לה רבדים שונים ועבודות מרובות שאחת החשובות שבהם היא 'שיחת חברים'. כשכל העולם הזה הוא 'נפה' אחת גדולה שבתוכה יש טוב ורע המחכים להתברר ובא אחד שרוצה באמת לברר את התכלית...'מה התכלית ומה עושים כדי לחתור ולהגיע לזאת התכלית?'...אז הוא מחזיק את כל העולם\'נפה' בידו ומתחיל לנער ולהרעיש את עולמו...ובא עוד אחר ועושה את שלו גם הוא...וכך מלאכת הבירור עוברת מיד ליד, מפה לאוזן, ממשה רבנו ע"ה עד אליי ממש... ועכשיו כשיש את ר' נחמן בן שמחה בן פייגא זיע"א, שהנהיג לנו את עבודת 'שיחת חברים', שזהו אחד העורקים החשובים בכל המערכת הנפלאה הזו, בפרט שעוד גם הזהיר אותנו...'תחזיקו את עצמכם ביחד'... אל לנו להתבהל ולהתבלבל כאשר בכל שדה השושנים הזה אנו נפגשים גם בכמה קוצים שסובבים...ב"ה יש כבר דרך...רק בשמחה
חזקו ויאמץ לבבכם כל המיחלים לה' אשריכם ישראל...
השתגעתי לגמרי...

asaf2000

New member
נדמה לי

שרבנו ז"ל נפגש עם הרב בעל התניא ז"ל כמה פעמים...

למעלה