ביטחון עצמי

ביטחון עצמי

שלום שלום! אני מכירה את חלקכם כי הייתי בעבר בפורום הזה ובתרבות עיברית
... אבל בכל מקרה, איך אפשר להעלות את הביטחון העצמי? כלומר, אם אנשים יהיו נחמדים אלי ואני אסתגל יהיה לי ביטחון עצמי והכל... אבל בתחילת שנת הלימוגים עברתי לארה"ב. יש לי כמה חברים, אבל אני עדיין נורא ביישנית והכל. גם זה לא עוזר שכל שיעור מחליפים כיתה... בכלל, קשה לי להתחיל לפתח שיחות, ואם מישהו יהיה נחמד וידבר איתי אני אענה תשובה קצרה ואשפיל את הראש (מין רפלקס שכזה...)... במסגרות יותר קטנות שכולם מכירים את כולם אני מתחברת יותר בקלות... אשמח לעצות... תודה
!

אה, וזה לא רק חברתי...

גם במקהלה, למשל (בבי"ס) כשהמורה קוראת לילדים והם צריכים לשיר (לבד!!!!!!!!!!!!!!!!) כולם כמעט מוכנים, ורק אני לא... אבל זה נושא קצת שונה, אני משערת...

פלפל.

New member
"זה בראש שלך, וזה רק נדמה לך..."

מכירה את השיר? תשנני לך כל יום כל היום שאת שווה בין שווים, לא פחות מוכשרת מאחרים, אולי אפילו יותר, לא פחות חכמה מאחרים ושמותר לך גם לשגות ולעשות טעויות (שזה אותו הדבר, אבל כשאומרים משהו פעמיים במילים שונות יש לו בד"כ תוקף רב יותר...
). מה כבר יקרה אם תעיזי? יכול להיות שתצליחי, יכול להיות שלא. מה יקרה אם תמשיכי להתחבא ולהתבייש? כלום. החלטה שלך. בהצלחה! (אומרים עליי לאחרונה שאני אופטימי יתר על המידה. מצטער אם זה גורם למישהו חוסר נוחות. מקווה שזה יעבור לי בקרוב... נמאס... )

ווקא אני לא מכירה את השיר... ../images/Emo13.gif

הקטע הוא שאני לא נראה לי חושבת שאני פחות שווה ממישהו אחר, אבל בכל זאת מתביישת... או לפעמים, נגיד פעם כששרתי במקהלה לבד (ורק היו שם עוד כמה בנות והמורה התחלתי לרעוד והלב שלי התחיל לפעום חזק והכל... אני לא ממש יודעת להסביר את זה... ומבחינה חברתית, פשוט קשה לי לדבר עם אנשים... בעיקר בקבוצות יותר גדולות יחסית...

nutmeg

New member
../images/Emo4.gif גם אם זה בראש

ונדמה, זה עדיין מפריע באותה מידה. nutmeg >> שונאת שאומרים זאת

shellyland

New member
מילא חוסר נוחות

הבעייה היא שזה מדבק
ולתה הצמחים (את מכירה תה שהוא לא מצמחים?): בגדול פלפל צודק. אממה-מה? לשנן סתם לא תמיד עוזר. את צריכהל נסות להבין מאיפה מגיעה תחושת חוסר הבטחון. באילו תחומים את מרגישה פחות "שווה" ולמה. כדאי גם לנסות לדמיין לעצמך בראש "מה יקרה אם..." - אם תלכי קדימה לשיר? עם תבליטי את עצמך? אם תעיזי? לאו דוקא לדמיין את הדברים הטובים שיקרו, אלא מה הכי מפחיד אותך בזה? נסי לשהות עם הפחד הזה, להתרגל אליו ולבדוק אם הוא באמת כזה נורא. בהרבה מאוד מקרים הוא לא.

jessy19

New member
חיזוק הביטחון העצמי

קודם כל, תלמדי לא לחשוב מה אחרים חושבים עלייך כי בסוף תמצאי את עצמך מורידה את הערך העצמי וזה ממש מניסיון אישי. כיצד אפשר לחזק את הביטחון העצמי: אפשרות א: לעשות שינויים קלים: בגדים חדשים, לעצב שיער בצורה שונה וכו' ולשנות את ההתנהגות, להתחבר עם אנשים שמסביבך שנראים לך דומים לך בצורה זו או אחרת. אפשרות ב: לקבל את עצמך וככה אחרים יקבלו אותך.

תודה...

אבל שוב, זה לא כי אני לא מקבלת את עצמי... פשוט קשה לי לדבר עם אנשים כשאין לי עדיין בסיס, וחברים והכל...

כלומר

שאני כבר מכירה אנשים, ומבוססת חברתית, ויש לי כבר חברים טובים... ובארץ זה היה לי יותר קל, כי יכולתי להכיר אנשים מהר יחסית, חי היינו כל היום באותה כיתה וכולם הכירו את כולם...

jessy19

New member
חיזוק הביטחון העצמי

קודם כל, תלמדי לא לחשוב מה אחרים חושבים עלייך כי בסוף תמצאי את עצמך מורידה את הערך העצמי וזה ממש מניסיון אישי. כיצד אפשר לחזק את הביטחון העצמי: אפשרות א: לעשות שינויים קלים: בגדים חדשים, לעצב שיער בצורה שונה וכו' ולשנות את ההתנהגות, להתחבר עם אנשים שמסביבך שנראים לך דומים לך בצורה זו או אחרת. אפשרות ב: לקבל את עצמך וככה אחרים יקבלו אותך.

קוליפון

New member
מנסיון, הצורה שבה את מציגה את עצמך

גם משפיעה על התגובות של הסובבים. את תמיד צריכה לזכור מה מיוחד בך, מה עושה אותך קצת שונה מהאחרים ואיך את יכולה להשתמש בנתונים האלה. ברגע שאתה יודעת מה את שווה ואיך את משתמשת בכל הידע שלך את גם תתחילי להקרין משהו חדש כלפי הסביבה. אני בטוח שיש לך תחביבים, תחומי עניין או ידע שרכשת במשך הזמן ואת בהחלט יכולה להרגיש שיש לך מה להציע בזכותם (וגם בלעדיהם). לא לפחוד לטעות, ולא לבקר את עצמך יותר מידי. גם אם עשית טעות, רוב הסיכויים שרק את תשימי לב לכך ותפרשי את התנהגות הסביבה כתגובה ישירה וכביקורת למעשיך. מותר לך לטעות, מותר לך להסס, לא כולם נולדו עם ביטחון עצמי. אפשר לרכוש ביטחון במשך הזמן, תוך כדי תרגולים כאלה שבהם את מעיזה לעשות דברים שבד"כ את חוששת לעשות אותם. כל "ניצחון" כזה, מוסיף לביטחון שלך ומוציא אותך עוד מעט מתוך הקונכיה. לפנות לאנשים, לנסות להחליף איתם יותר מכמה מילים בודדות, לנסות וליזום שיחה גם אם בהמשך היא תתברר כשיחה קצרה ולקונית - אל תשפטי את התוצאה, בהחלה זה לא יהיה קל, אך בהמשך התרגיל יהפוך לטבע. במשך הזמן תצברי נסיון ולא תפחדי לעשות טעויות - כי מטעויות רק לומדים. מי שמעז לעשות דברים שהוא בד"כ חושש לעשות, צובר נסיון ומתחיל להעריך את עצמו יותר.כאשר הסובבים מרגישים בכך, ההתנהגות שלהם היא בהתאם וגם מתפרשת על ידך בצורה שונה מזו שעד כה.

למעלה