אילתושי../images/Emo141.gif
נכון, ולא נכון.. גן, ביה"ס לא בהכרח סביבה פחות נחמדה, זה בדיוק העניין, כשילד מגיע לכל מסגרת שהיא עם בסיס חזק מהבית ידע להשתלב די מייד כי יהיה פנוי ללמידת הסביבה החדשה ממקום בטוח (בטחון עצמי) ולא יהיה עסוק בהשרדות שבאה ממצוקה שחוסר הבטחון העצמי גורם לה. ילד עם בטחון עצמי ידע להפיק מכל סביבה חדשה חוויות חדשות, גם נעימות וגם פחות נעימות, הפואנטה היא ההתייחסות של אותו ילד לכל חוויה שמזדמנת לו, האם הוא פנוי להכיל אותה או לא וזה תלוי אך ורק בכיצד הוא תופס, מתייחס, בוטח בעצמו.. וזה, מה לעשות מיומנות שרוכשים בבית. התגובות שלנו כהורים קובעות כמעט לחלוטין את ההתייחסות של ילדינו למצבים שונים. אם אני כאם חשה שביה"ס הוא מקום לא נעים, אין ספק שגם בני יחוש כך..לזה בדיוק התכוונתי שכדאי להפריד את חוויותינו העצמיות.. זה קשה מאד מאד, אני יודעת, אבל זאת הדרך היחידה להביא לידי כך שילדינו יפתחו מיומנויות משל עצמם. רק הבוקר בני הצעיר הודיע שהיום הוא נשאר בבית כי כמה ילדים רוצים להרביץ לו..נו, זה די מבהיל לא? ובכן לא!!! "אני סומכת עליך שתדע לשבת קרוב לנהג (בהסעה) או משהו כזה.." כלומר נתתי לו כיוון לפתרון מבלי לשדר לו את חששותי ממה שיקרה, נכון, כל היום תהיתי מה קרה שם בהסעה וכו' והנה הוא חזר הביתה ורק כששאלתי איך עברה הנסיעה לביה"ס בבוקר, סיפר ש"הם בכלל שכחו ולא היה כלום".. יש עוד מיליון דוגמאות יומיומיות כאלה, וזה אולי נשמע מתיש אבל לדעתי ומנסיוני (3 בנים כמעט בכל גיל) לתת להם להתנסות תוך כדי מעורבות (ללא התערבות..חוץ ממקרים קיצוניים) גורם גם לילדים בטחון עצמי כי הם יודעים שסומכים עליהם אבל גם, ולא פחות חשוב, רווחה להורים. זהו לעת עתה, להת' בינתיים