ביטחון עצמי

ביטחון עצמי

היי, איך לדעתכם אפשר לעלות ביטחון עצמי ?? אני מרגישה שהביטחון שלי "בא והולך " , רגע אחד יש לי המון ביטחון , אבל ממש קל להוריד אותו וברגעים אחרים הוא ממש נמוך , עד כדי כך שכל תנועה שלי נראיתי לי מגושמת ואני לא מסוגלת לדבר בלי להרגיש זרה לעצמי. זה כאילו מרגיש לי שהביטחון שכן לפעמים יש לי , בעצם מדומה ולא נשען על דברים אמיתיים אני גם מרגישה, שכל מה שיש בחיים זה רק ביטחון עצמי - זה המפתח להצליח בהכל , הכל עינין של רושם , אבל בגלל שאצלי זה ברמה פיזיולוגית עד כדי כך שאני לא שולטת בהרגשה שלי !! יחד עם זאת , כן יש לי "דימוי" עצמי גבוה, ואני כן מעריכה את עצמי. אוף אני מלאת קונפליקטים לא מוסברים :((

nutmeg

New member
דימוי

הוא תמיד משהו מדומה פר הגדרה. מדובר על העיבוד השכלי והרגשי שלך לחוויות, לא החוויות עצמן. נגיד אם פוחדים נורא ואחר כך מצליחים לקפוץ בנג'י. מה שמעבדים סביב החוויה הוא זה שתורם או מפחית מהדימוי העצמי. אפשר להגיד "WOW כל הכבוד לי, אם הצלחתי את זה אוכל להצליח בכל דבר" ובאותה שנייה להגיד "אז מה? כולה בנג'י. מליוני אנשים קופצים כל יום מה הביג דיל?" הערך שאת שמה על הדברים בחייך, מה חשוב באמת, ומה "כולה בנג'י" ולא חשוב בכלל הוא זה שתורם או מפחית מבניית הביטחון העצמי... וערך כזה הוא לא דבר מוחשי או "אמיתי" ... בעיקר כי אפשר להגיד על כל דבר בעולם "אז מה" ולבטל את החשיבות שלו במחי יד.

גרא.

New member
מאיה הסגולה,בטחון עצמי אפשר לחזק או להעלות,

בכמה דרכים.האחת,עבודה עצמית בכיוון של מתן חיזוקים עצמיים על הצלחות קטנות יומימיות שלך, משהוא המכונה טפיחה עצמית על השכם,ומתן צ'ופרים קטנים לעצמך על ההצלחה.בנוסף אפשר בהרבה מקרים למשוך חיזוק חיובי מהסביבה,ע"י בקשה למתן משוב על דבר מה שעשית.כיוון אחר הוא תירגול ומעבר לחשיבה חיובית,שבה בדרך של אוטוסוגסטיה,את משדרת מסרים חיוביים של הצלחה,בתחומים החשובים לך.איך עושים את זה,אפשר להסביר אם תרצי.הכיוון השלישי האפשרי הוא על ידי עבודה טיפולית,יתכן פסיכולוג,אבל אפשרית גם עבודה עם מאמן אישי (קאוצ'ינג).

גרא.

New member
מאיה הסגולה,אוטוסוגסטיה(שכנוע עצמי)היא סוג של

של שטיפת מוח שאדם עושה לעצמו בכדי לשפר את הרגשתו ואת תפקודיו.בתהליך שהוא כאמור אוטוסוגסטיה, את מתבקשת לחזור ולשנן לעצמך הצהרות חיוביות,כמו:"מיום ליום אני מרגישה יותר ויותר בטוחה בעצמי"..או, "יותר ויותר אני מרגישה שאני מסוגלת להצליח במה שאני עושה"..הצהרות חיוביות דומות,מופיעות בקישור המצ"ב. מחקרים מצאו כי יש בכוחה של החשיבה,אגב החיובית,והשלילית כאחד,לשנות את ההתנהגות,ומכאן גם את המציאות במידת מה (למעט כמובן פורס מז'ור-כוח עליון).ההנחה המונחת בבסיס הגישה הזו,היא,כי האדם עצמו אחראי להגברת הבטחון העצמי על ידי שכנוע עצמי בכוחו וביכולתו (ושוב לשני הכיוונים),כאשר השינוי מושג בכוח העיקרון של נבואה המגשימה את עצמה.מטאפורית,דמייני דיסק שלילי המתנגן כל/רוב הזמן ב-DVD הנמצא במוח,ולכאורה יש להחליפו בדיסק חיובי.בגישה הזו,מקובל לחזור על המשפטים החיוביים לפני השינה,ובעת ההתעוררות בבוקר.כאמור,מצ"ב דוגמאות להצהרות חיוביות בתחומים רבים.אבל כל אחד יכול ליצור לעצמו את המשפט/ים הרלוונטיים לו במיוחד. הקובץ,ישלח בנוסף.

למעלה