ביטול תושבות

RoniD4

New member
ביטול תושבות

שלום, אני ובני משפחתי שוהים בארה"ב לרגל הפוסט דוק של הבעל, אנחנו בשנה השנייה פה. בכוונתנו להשאר בארה"ב בעשר שנים הקרובות לפחות. עד היום לא שילמנו לביטוח לאומי, בעיקר מסיבה כלכלית. לאחר קבלת מכתבי איום מביטוח לאומי על אי תשלום וקנסות ועיקולים צפויים ורצון שלנו להשאר בארה"ב, החלטנוו להתחיל בתהליך ביטול תושבות, שלחתי טופס 'שאלון לקביעת תושבות לשוהה בחו''ל' ובו ציינתי שברצוננו לבטל תושבות. לאחרונה אמו של בעלי קיבלה מכתב מביטוח לאומי בו הם מודיעים על עיקול אחד מחשבונות הבנק שלנו בארץ. לפני שאני אבקש מאמו של בעלי לגשת למשרדי ביטוח לאומי, יש משהו שפיספסתי בתהליך ביטול תושבות? את הטופס לביטוח לאומי שלחתי לפני כחודש. האם למישהו קרה מקרה דומה? תודה רבה, רוני.

Y B Normal

New member
כן, עשית טעות

בכך שלא סגרת את כל חשבונות הבנק בארץ. חוצמיזה שחשבון בנק עולה כסף (דמי מנוי חודשיים), עכשיו במקום שהם ירוצו אחריך אתה צריך לרוץ אחריהם. היה שווה?

Y B Normal

New member
שאלת אם פספסת משהו

אז עניתי שכן והצבעתי בדיוק על מה פספסת. זה שאתה לא אוהב את התשובה זה כבר סיפור אחר.

Nobilis

New member
תשובה

מה אפשר להגיד לך? לא שילמת ביטוח לאומי והטילו לך עיקול על חשבון הבנק. מישהו צריך לדבר איתם ולנסות להסביר שלא היית תושב באותו הזמן. אולי ילך, אולי לא. אם סכום החוב לא גדול הייתי משלם ומסיים בזה. רק תוודא שמנתקים את התושבות.

RoniD4

New member
תודה!

יש לנו אישור, (אישור שהייה DS2019 ), המוכיח כי שהינו פה בתקופה של השנה וחצי האחרונות, אולי אשלח גם צילום דרכונים. אכן נוודא שיבטלו את התושבות, כמו כן את האיום בעיקול חשבון הבנק. אבדוק אם הסכום ששלחו כולל קנס ואז באמת אם הסכום לא רציני נשלם וזהו, למרות שזה ממש מעצבן.

The Other One

New member
בדרך כלל קשה מאוד לבטל תושבות בשנתיים

הראשונות מחוץ לישראל, ביחוד אם אינך עם ויזת הגירה. מעבר לזה, ביטוח לאומי הוא שמחליט אם אתה תושב או לא, והם יכולים להחליט שאתם עדיין תושבים מבחינת ביטוח לאומי וחייבים בתשלום.

Y B Normal

New member
במיוחד אם הוא ממשיך לקבל קצבת ילדים...

מה שלחלוטין מפריך את הפחד שלו מסרוס.

לילית462

New member
קצבת ילדים נפסקת אוטומטית אחרי 6 חודשים

שהילד וההורה לא נמצאים בארץ רצוף. ולפותח השרשור, גם אם יבטלו לך את התושבות את החוב שיש לך כנראה תצטרך לשלם...

RoyG NJ

New member
זה בהחלט תלוי בהרבה גורמים כמו:

באיזה חודש בשנה עברתם לארה"ב ? כמה ימים בשנה הייתם בישראל באותה שנה או בשנה שלאחריה ? מה השארתם בארץ ? חשבונות בנק ? דירה ? הכנסה ? האם המשכתם לקבל איזה שהיא קיצבה ? האם יש לכם דרכון נוסף או GC ?

למעלה