ביטול שכר דירה

אביבה90

New member
ביטול שכר דירה

אנחנו חתמנו על הסכם שכירות לדירה שיחל בתאריך 21-08-2011 ב27-06-2011 התקשרנו לבעל הדירה על ביטול ההסכם ובהסכם רשום סעיף 11: ביטול הסכם: מבלי למעט ו/או לפגוע בכל זכות ו/או סעד של המשכיר בקשר להפרת תנאי מתנאי הסכם זה על ידי השוכר (לרבות תביעת נזיקין, הפסדים והוצאות), רשאי המשכיר, לבטל הסכם זה בגין הפרה יסודית של תנאי מתנאי ההסכם, ובלבד שמסר על כך הודעה בכתב של 30 יום למשכיר וההפרה לא תוקנה תוך התקופה כאמר. וכך כתוב והודענו לפחות 60 יום מראש , בנוסף, הוא לקח מאיתנו 2 צ'קיםע"ס 8000 ש"ח עבור ביטחונות לדירה במקרה והדירה לא תוחזר כפי שקיבלו אותה או עבור חובות . צ'יק של 4000 ש"ח נפדה והצ'יק השני יופדה ב-10.08.2011 . אנחנו לא גרנו בדירה ועדיין לא נכנסנו לדירה הכל קרה כל כך מהר כך שלא פגענו או עשינו נזק או השארנו חובות ההיפך הוא חייב לי את הכסף שלי. השאלה היא : האם מגיע לנו הכסף חזרה ? מה עליי לעשות במקרה ולא יוחזר לי הכסף ? בעל הדירה טוען שהוא צריך להתייעץ עם עורך דינו האם יש על מה?

הסכם הוא מסמך מחייב. זו טעות לחשוב

שאפשר לחתום על הסכם ואחר כך לבטל אותו סתם כך. הסעיף שציטטת מדבר על זכות המשכיר לבטל ההסכם בתנאים מסויימים ולא קובע זכות כלשהי לשוכר לבטל אותו. אם למשכיר נגרמו נזקים עקב ביטול ההסכם הוא זכאי לתבוע אותם מכם. מצד שני, יש לו חובה להקטין את נזקיו, כלומר לחפש בהקדם שוכר אחר. אם לא מצא שוכר אחר או מצא שוכר שיכנס לדירה מאוחר יותר ו/או ישלם פחות ממה שנקבע בהסכם שלכם, הוא זכאי לקבל פיצוי על ההפרש. בוודאי שזכותו של כל צד להתייעץ עם עו"ד. אני מציעה שאם לא תגיעו להסכמה, תפנו גם אתם לקבלת ייעוץ מסודר כדי שתדעו היכן אתם עומדים.

למעלה