ביטול צ'קים

joe_schmo

New member
ביטול צ'קים

שלום.

בעוד כחודש אני עומד לעזוב דירה לפני שעברה שנה לשכירתה. דמי הניהול ניגבו לשנה מראש כאשר אני בוחר לשלם בצ'קים דחויים (ולא סחירים: יש עליהם גם קרוס וגם כיתוב "למוטב בלבד" כבר בעת ההדפסה בבית הדפוס של הבנק).
כפי שצריך הודעתי כבר לחברת האחזקה שאני עומד לעזוב וביקשתי שיעבירו לרשותי את הצ'קים הנותרים כך שאוכל להשמיד אותם (ובכל מקרה, שיהיו בבעלותי). למרות שהפקידה שם אמרה שהיא מבינה ותשמח לשתף פעולה הצ'קים מבוששים להגיע.
גם מכתב מנומס אך תקיף שפיקססתי (ויש בידי אישור פקס שהתקבל בצד השני) לא ממש ממריץ את החברה למשוך את הצ'קים חזרה.

ממה שקראתי עד כה באינטרנט אני יכול, חוקית לבטל את הצ'קים (לכן ציינתי שהם לא סחירים, אני לא מפחד שהם "עברו ידיים") ותעמוד לי הגנת "אי מתן תמורה".

השאלה היא אם מה שהבנתי מהאינטרנט נכון? ובכל מקרה, האם יש דרך חוקית שאני יכול להמריץ את חברת הניהול לפני שמועד הפדיון הקרוב מגיע והבלגן יתחיל?

השאלה היא האם אין לצד השני

עילות להחזקת הצ'קים כגון הפרה של הסכם השכירות, אי תשלום דמי שכירות וכיו"ב.

joe_schmo

New member
לדעתי לא.

(תודה רבה על התגובה). דמי הניהול הם לחברת האחזקה בלבד. כל שאר ענייני הדירה כגון ארנונה, חשבונות, שכירות ושוכר חלופי נסגרו מול נציג של בעל הדירה ולמעשה כבר יש שוכרים תחתיי שחתמו על חוזה וייכנסו לדירה בתאריך העזיבה.

לפי מעט המידע שנתת נראה שאתה

יכול לבטל את הצ'קים.
תודיע לחברת הניהול שזה מה שאתה עושה ותזהיר אותה שכל ניסיון לפדות אותם יגרור אחריו תביעה להשבת עלות החזרת הצ'ק + עוגמת נפש וכו'.
בהזדמנות זו תדרוש החזרה מיידית של הצ'קים.
רצוי מאד לעשות את זה בדואר רשום או לקבל אישור מחברת הניהול על קבלת המכתב (וכמובן לשמור עותק שלו אצלך).

למעלה