ביטול ערבות צד ג

דומויו

New member
ביטול ערבות צד ג

שלום לכולם,ליפניי שבוע שיחררתי חבר ממעצר,כרגע הוא נתון במעצר בית,ליפניי מספר ימים תפסתי אותו מפר את המעצר. למזלי המשטרה לא תפסה,ביררתי בבית משפט אם יש דרך לבטל את הצו וענו לי שצריך לישלוח פקס לשופט וזו כבר החלטתו. ביררתי בפורום חוק ומשפט אם יש דרך וענו לי שאפשר להיתקשר למישטרה להגיד שאני לא אחראי עליו יותר והוא הפר את תנאי המעצר,הבעיה היא שזה עלול לסבך אותי,אני יודע שבמידה ואני מבטל ערבות אותו אדם חוזר לכלא,אבל אם זה ילך דרך השופט יהיה לי יותר קל לצאת מזה. היכן אפשר לימצוא טופס ביטול ערבות?(בבית מישפט לא ידעו לענות לי) ואם יש עוד דרך לצאת מהצרה הזאת,אשמח לדעת עליה תודה ויום טוב.

דומויו

New member
ועוד שאלה

האם אני צריך להודיע לאדם שאני ערב לו על ביטול הערבות?

תשובה

אתה צריך להגיש בקשה לבית משפט ובה אתה מבקש לבטל את הערבות שחתמת עליה. השופט ככול הנראה יורה על קיום דיון במעמד הצדדים שכן החלטתו לשחרר את החשוד או הנאשם "לקחה" בחשבון ערב צד ג', על כל המשתמע מכך, במסגרת כלל האיזונים. לא בהכרח החשוד / הנאשם יחזור למעצר הכל תלוי באיזון הכולל של תנאי השחרור. ברור שהחשוד / נאשם ידע זאת. לא הבנתי באיזו מסגרת חתמת על ערבות צד ג'? האם הוא במעצר בית עד לתום ההליכים בעניינו? האם הוא במסגרת מעצר ימים ואתה ערב צד ג' אך להבטחת התייצבותו למשפט עתידי? האם אתה ערב צד ג' אשר אמור לפקח עליו גם בעת מעצר הבית שלו? מה זאת אומרת תפסת אותו מפר את מעצר הבית? איפה הוא אמור להימצא "עצור"?

דומויו

New member
תשובות

הוא במעצר בית עד המשפט הבא,(בעוד חצי שנה),אני ערב צד ג' שאמור להבטיח את הופעתו בבית משפט,מלבד שתפסתי אותו מישתמש בסמים גם ראיתי אותו מיסתובב בחוץ(מרחק רב מהבית שלו),ועוד שאלה,מה אני צריך ליכתוב בבקשה לביטול ערבות?תודה.

תשובה

אז אם אני מבין נכון אתה לא ערב אשר אמור לפקח עליו בתנאי מעצר הבית ואתה לא חתמת על הערבות כערב מפקח לצורך האמור. אתה רושם בקשה פשוטה בה אתה מציין כי אינך מעוניין להמשיך להוות ערב צד ג' לגבי הסיבה לא חובה לפרט. בבקשה תציין את פרטיך, פרטי התיק ותצרף את הפרוטוקול. אתה יכול לגשת לבית המשפט ולבקש לצלם את הפרוטוקול הרלוונטי שקבע את תנאי השחרור או אותך כערב צד ג'. תנסה להעזר בסניגור תורן מטעם הסניגוריה הציבורית אשר אמור להימצא באולמו של שופט המעצרים התורן ברור שהבקשה יכולה לעורר שאלות. יכול ותשאל מדוע החלטת לעשות זאת אבל אינך חייב לפרט. ה"כדור" במגרש שלך ולשיקולך. בהצלחה.

למעלה