ביטול עסקת ריהוט

ביטול עסקת ריהוט

אבקש את עצתכם ב3.8 בצענו עסקת ריהוט עבור "חדר שינה". קיבלנו מבית העסק "דף" סלחו לי על הניסוח אני לא בטוחה איך אפשר לקרוא לו בידיוק, אך זהו טופס הזמנה כביכול לייצור של החדר הכולל את הפרטים של ההזמנה. ההזמנה ע"פ מידות סטנדרטיות ללא שינויים מהדגם המקורי בקטלוג (פרט לצבע). ע"ג הטופס מותבע מספר הזמנה, ואותו הטופס היה בפנקס עם 3 העתקים, עם נייר קופי. הטופס שאנחנו קיבלנו היה לבן, ובעת המוכר רשם ע"ג הטופס לא הבחנו כי על גביו מותבעות מדבקות לבנות, אשר מכסות כיתוב שם שם בית עסק אחר, וכתובת אחרת מהמקום שבו ביצענו את ההזמנה. דבר זה העלה את חשדי, ובררתי באינטרנט על העסק, ואכן גילתי תגובות ותלונות שנוגעות לתביעות של לקוחות כנגד העסק. יתרה מכך הזמנו דגם ע"פ הקטלוג וביקשנו להוסיף לו "ארגז מצעים" - ונזכרתי שלא ראינו את ארגז המצעים בחנות. ב4.8 (אתמול..) התקשרתי אל החנות, ושאלתי אם נוכל לראות את הארגז. נמסר לי שלא, שהוחלט ע"י החנות שלא לשים ארגז בתצוגה עקב אי הבנות קודמות עם לקוחות בעניין הארגז. לפיכך ביקשתי להקפיא את העסקה. המוכר התחיל למרוח אותי בתירוצים, ואז שאלתי גם למה יש מדבקות על החשבונית, ושוב שמעתי תירוצים. ביקשתי להקפיא את העסקה - והמוכר אמר שהוא לא מבטל שום עסקה והכל חוקי אצלם. עכשיו לבעיה היותר רצינית - כאשר ביצענו את ההזמנה - חתמתי על ספח אשראי ידני "מגהץ" - הספח ללא הפרטים - והוא פתוח - לא רשום מי יקבל את הכסף, לעומת זאת מופיעים שם כמובן פרטי האשראי, שלי ומספר תעודת הזהות שלי. לאחר בירור ראשוני עם פורום צרכנות עולה כי חוק הגנת הצרכן מחד לטובתי, מאידך קיים גם חוק המכר - אך לאחרונה התפרסם תא"מ בעניין דומה להדהים בועז בירמן נ' מפעלי מ. מוטי ייצור רהיטים בע"מ (שלום - חיפה, אהרן חיים ורבנר) 21/07/2011 http://www.lawpubshop.co.il/?CategoryID=266&ArticleID=5106 אבקש את עצתכם ולבדוק באם הבנתי נכונה את המצב 1. אין תום לב בעסקה 2. על העסק נטל הוכחה שאכן נתתי את הסכמתי להעביר את החיובים לצד שלישי. לפיכך עומדת לי הזכות לבטלה? יש בכוונתי להודיע לחברת האשראי שלא לכבד את החיוב - האם זה מותר לי?

נזכרתי בעוד משהו לח.פ נפתח שעבוד ב1.8

ע"פ רשם החברות לח.פ שמופיע בדף ההזמנה נפתח שעבוד ב1.8 כיצד אם בכלל זה משפיע?

תשובה

אם לא מדובר בריהוט בהזמנה מיוחדת יש לך זכות לבטל העיסקה בלא צורך לתת סיבה וזאת תוך 14 ימים מיום קבלת הריהוט (ממליצה כמובן לעשות זאת מיידית). קנס על ביטול כזה לא יעלה על 100 ש"ח. בנוסף, נראה שאכן קיים כאן חוסר תום לב וכן אי מתן פרטים מהותיים כנדרש בסעיף 2 לחוק הגנת הצרכן המאפשרים לטעון לביטול ההסכם עקב הפרתו. עליך להחליט קודם באלו משתי הדרכים את בוחרת ללכת (להבנתי עדיפה הדרך הראשונה שהיא קצרה ופשוטה הרבה יותר, גם אם עולה 100 ש"ח). אם בדרך הראשונה יש לשלוח הודעות ביטול כפי זכותך על פי תקנו הגנת הצרכן (ביטול עסקה) ולצרף לחברת השאראי העתק ההזמנה כדי להוכיח את מועד כריתתה. אם בחרת בדרך השניה - אני מציעה לפנות בדחיפות לחברת כרטיס האשראי ולהודיע לה שעשית עסקה עם _______ שם החנות כפי שמופיע על החנות עצמה. שרק לאחר מכן הבחנת כי אין זהות בין שם החנות לבין השם המופיע על טופס ההזמנה וכי כרטיס האשראי גוהץ "על החלק". תגידי שמעולם לא נתת הסכמה לשלם לגורם אחר שאינו החנות עצמה ואת מתנגדת לכל תשלום שאינו ישירות לחנות (בשמה הופיע על החלון שלה). תשלחי כמובן העתק לחנות. עצם רישום שעבוד אינו אומר דבר. השאלה היא עקב איזו סיבה הוא נרשם ועל איזה סכום.

המון תודה

כיצד טכנית יתבצע החיוב - באם בחרתי בדרך א'? האם עליי לגשת אל החנות?...

צריך לדאוג לביטול החיוב בכרטיס האשראי

את יכולה לאשר חיוב של 100 ש"ח בכרטיס. מומלץ ביותר שהכל יעשה בכתב על מנת למנוע בעיות לאחר מכן. מציעה לגשת לחנות עם מכתב ולקבל חתימה שלהם שהם קיבלו אותו או בלית ברירה לשלוח מכתב בדואר רשום. לא לשכוח לוודא שחברת האשראי קיבלה ההודעה ולעקוב שאת מקבלת ממנה אישור על ביטול החיוב.

תודה והמשך

בהמשך לעצתך ניגשתי אל העסק היום, עם דרישה בכתב לבטל. המוכר לא הסכים לחתום על מכתב שהבאתי עימו, אולם קרע מבלי לשאול אותי אל מול עיני את 3 ספחי "על החלק". וממש התעמת איתנו פיסית על טופס ההזמנה (לא חשבונית, לא קבלה, לא משהו שרשום עליו את פרטי העסק הנכונים - אותו מסמך מרופט עם מדבקות, שגם אותו הוא ניסה לקרוע מול עיננו. על הטופס הזה הוא רשם בטוש שהוא מבוטל, ולא הסכים לשים את חותמת בית העסק, בטענה שאין זה רלוונטי חותמת בית העסק. הודעתי למוכר שמכיוון שהוא לא מסכים לחתום על הביטול אאלץ לשלוח אותו בדואר רשום אליו, המוכר מצידו השיב מיד שאין בכוונתו לקחת את המכתב, ושאל מה תעשי תשלחי אותי לבית סוהר, ובגלל החוצפה שלי ובגלל שאני מקשקשת, הוא יחייב אותי 700 ש"יח דמי ביטול. בגלל שהבנתי שלא נגיע לעמק השווה , והמוכר השתמש בשפה בוטה ואלימה כלפינו יצאנו מהחנות. שאלותי: האם ניתן להשתמש בפרטים של "העל החלק" ? למרות שהוא קרוע לפיסות? בפס"ד שהעברתי בהודעתי הראשונה, הוסבר כי קיים נוהג להעביר את פרטי האשראי טלפונית על הסכום הנקוב ליצרן הרהיטים - כך שתיאורטית צד ד' יכול לדרוש מחברת האשראי את התשלום וחברת האשראי עשויה עוד להסכים להעביר לו את הכספים? האם ניתן להשתמש בפרטי "על החלק" (מספר אשראי + ת.ז שלי) - אם כן עד מתי זה אפשרי? מכיוון שלא נתנו למוכר לקרוע את הדף המסכן הזה שהוא אחז בו בכוח וניסה לקרוע אותו , רשם בגדול מבוטל והתאמץ מאד למחוק את שמנו מהדף בעזרת הטוש. הגענו לשם אני בעלי, והוריו - בנוסף הקלטנו את כל הסיטואציה המחפירה שחיוונו - כי אני צפתי התנהלות גסה וספק פלילית - לאור בירור שעשיתי באינטרנט לאחר העסקה, בעניין העסק המדובר. אודה לעצתך.

צריך לדבר בדחיפות עם חברת האשראי

ולשלוח להם כל מה שיבקשו לשם ביטול העיסקה ובמקביל לשלוח לחנות מכתב בדואר רשום.

למעלה