ביטול עסקה

crema61

New member
ביטול עסקה

היום סתם טיילתי בחנויות בלי לתכנן לקנות משהו ולא האמנתי שאני ימצא משהו שנראה ליי
נכנסתי לחנות ראיתי עליונית שחורה עם תחרה שמשכה את תשומת ליבי , אבל לא הייתי סגורה עליה בכלל .היא עם קשירה ואז זה לא נראה לי לי רגיל ומוכר ובאמת שהתלבטתי בחנות מלא זמן
המוכרת נתנה לי בהתחלה גופייה לבנה למדוד של החנות שהיא לא למכירה , אבל מהר איבדה כלפיי סבלנות .
היא ביקשה שאני יוריד את הגופייה הלבנה שלא למכירה בטענה שחצי שעה אני עם גופייה לבנה ואני ילכלך לה..כזה הרמתי עין כזה כי הייתי מופתעת מההתנהגות שלה..
אחרי זה שעברו עוד כמה דקות הבנתי וגם אמרה לי את זה שמדדי אחרי העליוית עוד 2 חולצות שזה ממש מפריע לה שאני מתעקבת עם מדידת בגדים, שאנשים מסתכלים על בגד ואחרי 2 דק קונים.
היא(מבוגרת בגיל הזיקנה) ובעיקר הבן שלה אמרו שאני לא קונה בית למה לוקח לי הרבה זמן להחליט.
שיתפתי את האישה המבוגרים לגביי הלבטים שלי שאולי העליונית מבגרת אותי ושאני לא בטוחה אם לקנות או לא.. לא ממש היה לה אכפת אם אקנה או לא רק -שאני כבר יחליט!! גם הבן שלה נעץ מבט בתא הלבשה כדי לבדוק כמה פריטים יש שם וביקש למסור לו מה שאייני רוצה. הייתה הרגשה כאילו אני על תקן גנבת ואני לא!!!
אחרי שהורדתי את הגופייה ולא יכולתי להמשיך להחליט הבן שלה לחץ עליי לקנות שהוא יעשה לי 30 פלוס שירד עוד חודש
קניתי אצלו בלי קשר לעליונית עוד 2 חולצות שעלו לי 100 שח. למרות שהאשראי שלי חסום בכל זאת זה עבר
רק אחרי שיצאתי מהחנות חשבתי לעצמי מתי בדיוק יצא לי 30 פלוס ב2 לחודש? בתאריכים כאלה כבר לא נשאר לי גרוש בחשבון.
החודש הזה חסכתי בהוצאות לעומת חודש שעבר וביתרת חשבון שיהיה לי ב-10 לחודש אני מתכוונת להתחיל להחזיר הלוואות לאנשים בתשלומים

עכשיו ממש לא נעים לי להיכנס שוב לחנות ואני בכלל לא יודעת אם יוכלו לעשות לי ביטול עסקה על חיוב שלא היה אמור להתבצע בכלל ובעוד תאריך לפני 10 לחודש שלא יהיה ליכסף בחשבון
להחליף במשהו אחר לא נראה לי שאמצא משהו לרוחי
יש עוד אןפציה זה חולצות שקניתי להחליף גם לאחת החולצות כאלה ואז שאני יצטרך להחזיר לה חוב זה יהיה בסכום נמוך יותר ממה שאני חייבת לה

לא ממש היו אנשים בחנות ממש בקטנה

crema61

New member
אז השאלות שלי

האם ההתנהלות של האישה המבוגרת כלפיי הייתה תקינה?
אחת הלקוחות העירה לה "ככה זה הלקוחות" ואני שתקתי לא עניתי
סליחה מי שלא התנהגה בכבוד ללקוח זאת היא
המטרה שלה אמורה למכור היא לא עושה את התפקיד שלה והייתה כזאת תוקפנית קצת. לא אהבתי את השירות שלה והלחץ לראות ולקנות..

והשאלה השנייה כמה זמן אני יכולה לבטל עסקה?
והאם אני יכולה לבטל עסקה למרות שהאשראי חסום?
האם הם יכולים להגיד לי שלא ניתן לבטל כלום? אלא רק להחליף??

trilliane

Well-known member
מנהל
ביטול עסקה על ביגוד הוא תוך 48 שעות, אז כדאי שתזדרזי...

יש להחזיר את הבגדים במצב תקין ועם התוויות עליהם (אם ישנן).
תקנות ביטול עסקה חלות רק על מוצרים שמחירם 50 ש"ח ומעלה.
אמורים להחזיר לך מזומן (ומותר להם להחזיר רק 95% מהסכום).
http://www.consumers.org.il/category/deal-annulment-regulations
&nbsp
לגבי המוכרת, לא הייתי שם, לא יכולה לשפוט; אבל עזבי אותה, תתמקדי בך: למה את קונה אם אין לך כסף? לא חבל? אם האשראי חסום פשוט עדיף למנוע את הפיתוי מראש: לא להיכנס לחנות ובטח שלא למדוד. לקנות רק מה שחייבים, לשלם את החובות, לחסוך ולהתייצב כלכלית.

למעלה