ביטול עסקה של מכשיר סלולרי

סינדבלה

New member
ביטול עסקה של מכשיר סלולרי

לפני מספר ימים רכשתי מכשיר סלולרי באחד מפתחי השרות של החברה (לא אפרסם כרגע את שמה). לאחר פחות מ-24 שעות מרגע סגירת העסקה הודעתי למוקד השירות הטלפוני כי פונקציות מסויימות במכשיר לא מתאימות לי וכי ברצוני לבטל את העסקה ולקחת מכשיר אחר. נאמר לי ע"י נציגה כי הדבר לא מתאפשר וכי ברגע שיצאתי עם המכשיר מתחנת שירות, לא משנה כמה זמן עבר מאז, לא ניתן לבטל (אלא אם כן מדובר במכשיר תקול). כך נאמר לי גם ע"י אחראית במוקד וגם ע"י נציג במוקד תמיכה של משווקים. הופתעתי מאוד מכך משום שאני עובדת בחברה מתחרה המאפשרת ביטול עסקה עד 24 שעות לא משנה מה הסיבה ומסתבר שבחברה מתחרה נוספת מאפשרים לבטל עסקה עד שבוע מיום הרכישה!!!(ואני לא מדבר על עסקה טלפונית שלגביה מעוגן בחוק להגנת הצרכן ביטול עד 14 יום). מה עליי לעשות? האם חובתה של כל חברה לאפשר ביטול עסקה תוך זמן מסויים או שמא זה שרות שבאפשרותה לבחור אם לתת אותו ללקוח או לא? מקווה לתשובה מהירה, סינדי.

סינדבלה

New member
ביטול עסקה של מכשיר סלולרי../images/Emo53.gif

האייקון מתייחס להודעה המקורית...

אדיב חן

New member
יש לפרט יותר../images/Emo101.gif

לא מספיק פרטים (ממש כמו תרגיל אוניברסיטאי - מחד... מאידך... ונהייה עץ מסועף של תשובות). אנסה לתת חוות דעת כללית עם התייחסות למספר שאלות; על מה נחתם בחוזה? קיימת הסכמה לאי-החזרה? מהם סעיפי החוזה הרלוונטים? יש להניח כי החוזה הנו חוזה אחיד (חוזה דומה הנחתם עם כל הלקוחות). האם ניתן להעלות טענת תנאי מקפח (תנאי גרוע יתר על המידה) בחוזה אחיד (אי אפשרות להחזיר בשל אי התאמה לאחר תקופה כה קצרה נראית לי בהחלט מקפחת). נאמר משהו שונה במכירה ממה שכתוב בחוזה? אם כן, האם ישנו בחוזה סעיף "חוזה זה בא במקום כל הסכמה בעל-פה..."? בכלליות, נראה לי כי על חברה לאפשר החזרת מוצר בשל אי התאמה, ולו לפנים משורת הדין (ומכל מקום נראה כי קיים דין המחייב התייחסות לטענת אי התאמה תוך זמן קצר). מדוע לא לפרסם כאן בפורום את שם החברה? פרסום שם חברות, אשר ברור בעליל ואין כל ספק (על מנת שלא להוצי לשון הרע חס וחלילה) כי הן מקפחות צרכנים, הנה לטעמי חובה.

סינדבלה

New member
ביטול עסקה של מכשיר אורנג´../images/Emo53.gif

מדובר על חברת אורנג´. לא מופיע שום סעיף בחוזה המדבר על ביטול עסקה או סעיף שאומר שמה שקובע זה החוזה ולא דברים שנאמרו בעל פה. חשוב לציין, כי כשבררתי טלפונית מול נציגת שירות לקוחות על ביטול עסקה נאמר לי כי זה נוגד את מדיניות החברה אך נתון לשיקולו של המשווק שמולו עשיתי את העסקה. חזרתי למקום ביצוע העסקה והנציג (שהוא במקרה גם ידיד שלי) אמר לי שאם הוא היה יכול לבטל היה עושה זאת אך זה לא באמת נתון לשיקולו. הוא גם עשה כמה טלפונים למנהלי משווקים ואף אחד מהם לא אישר. בינתיים המכשיר שרכשתי מונח בצד, אני משלמת עליו אך לא נהנת ממנו. חברת פלאפון מאפשרת ביטול עד 24 שעות וסלקום עד שבוע. מה עליי לעשות? סינדי. נ.ב. - מאחר ומדובר בידיד, מעמד המכירה התנהל באווירה "היטולית" וכשהעלתי את השאלה "מה קורה אם ארצה לבטל את העסקה?" הנציג צחק וכך הועבר הנושא ללא תשובה חד משמעית.

למעלה