ביטול עסקה-פרגולה

ירון266

New member
ביטול עסקה-פרגולה

שלום, ביום שישי לפני מספר שבועות היה אצלי בבית מתקין פרגולות ורכשתי ממנו עבודה של בנית פרגולת עץ חדשה ובנוסף צביעת פרגולה קיימת. נתתי לו מקדמה על סך 3000 שח בצורת צק. כעבור יום (יום שבת) דיברתי איתו כי החלטנו לבטל העסקה -פשוט התחרטנו. הוא לא מוכן להחזיר המקדמה בטענה שהוא כבר הזמין העצים לפרגולה ושהם חתוכים במידה עבורינו. הוא מציג קבלה עם תאריך של אותו יום שישי שבו הזמנו אצלו העבודה שמראה על רכישת עצים לפרגולה. אמרתי לו שגם אם הזמין העצים באותו יום אז בגלל שהודענו לו יום אחרי אנחנו חושבים שהיה יכול לבטל ההזמנה ולא אמור להגרם לו נזק כספי. הוא רוצה שנשלם לו חצי מסכום המקדמה כלומר 1500 שח ורק אז יחזיר לנו את הצק(כמובן שבנתיים ביטלנו את הצק). אני הצעתי לשלם לו 400 שח רק כדי לסיים הסיפור אבל הוא לא הסכים. האם טענותיו מוצדקות או שכמו שאני חושב אנחנו לא חייבים לו כלום מבחינת החוק כי יכול היה לבטל ההזמנה יום אחרי ?
תודה
ירון

שילה1

New member
1.בקש מהמתקין שיוכיח לך שעת הזמנת העצים

ובדוק בהתאם.
2.מכתב מעו"ד יעזור.

ירון266

New member
לא הבנתי-מה משנה השעה?

יש לו קבלה על קניית העצים עם התאריך של היום בו אני הזמנתי ממנו. מה המשמעות של השעה?
לגבי מכתב מעו"ד - אתה מתכוון שאפנה לעו"ד ואוציא לו מכתב שבו אני מבקש את הצק חזרה?
&nbsp
תודה על תשובתך
ירון

שילה1

New member
1.ברר אצל מוכר העצים את שעת העסקה.

כדי להיות בטוח שנערכה לאחר שהודעת,ולא קודם .
2.לא נראה שמיד ירכוש /יזמין סחורה ועוד ביום שישי.משהו מסריח.
3.בדיוק. כולל הסבר על ביטול העסקה ביחס לחוק.
4.אני אישה!!!

שילה1

New member
לא נורא...

א ב י ב ן

New member
שילה. נראה שאת צודקת. אבל אם הוא שילם תמורת עצים שאכן

נחתכו, האם אין לו זכות לדרוש העצים הללו יימסרו לו?

תנודתי

New member
דעתי מתוך ניסיון

ביטול השיק יכול להעשות כאשר יש כשלון תמורה, כלומר במקרה שלך כרגע אין כשלון תמורה מאחר ויתכן וכן תקבל את הפרגולה שהזמנת כפי שרצית.
לכן ביטול השיק לא מוצדק!
אם בעל המקצוע כבר הזמין עבורך את העצים והוא לא יכול לבטל את הזמנת העצים שלו הרי שהוא ישא בעלות באופן אישי אם לא יקבל את כספו ולכן יוכל לתבוע אותך. לכן התרחיש הזה אומר שאתה צריך להחזיר לו את ההוצאות שלו לפחות בכדי "לצאת בסדר" יתכן שאתה באמת לא צריך לשלם את ה 3000 אך זה תלוי בעלות של הזמנת העצים.
כך בחשבון שאם ימצא שהייתה צריך כן לשלם לו. הרי שהפעולה שלך בביטול השיק היתה לא חוקית ובית המשפת יתיחס גם לזה.
עצה:
תנסה להעריך כמה עולה ההזמנת עצים שלו ולשלם לו אותה בתוספת שכר התרחה שלו עד כה. צור קשר אם חברת פרגולות ותנסה לקבל מהם תשובות לנושא העלויות באופן אוביקטיבי. אתה יכול לבדוק בפרגולות חצרות

ירון266

New member
תגובתי

ראשית תודה על תגובתך.
אני לא מכיר לעומק את המונח המשפטי "כשלון תמורה" אבל יום אחר ביצוע העסקה איתו הודעתי לו על ביטול! וכמו כן לא קיבלתי שום תמורה ממנו בנתיים! (וכמובן שגם לא אקבל את הפרגולה כי ביטלתי העסקה).
נקודה נוספת - מה הכוונה שכר טרחה שלו ? איזה שכר טרחה?
&nbsp
תודה
ירון

dani666

New member
לפי חוק הגנת הצרכן - אין לך זכות לבטל את העסקה. ...

... הייתי מנסה לברר מה עלות סבירה לעצים ולחיתוכם ומציע לו עוד פיצוי על הטרחה (מגיע לו *בהחלט* כסף על הזמן שבזבז אצלכם, לפחות לפי עלות שעת טכנאי) ומציע לו את זה.
&nbsp
ביטול השיק... לא מעשה חכם

ירון266

New member
איזה זמן מבוזבז?

שהוא הגיע אלי הביתה מישהו הבטיח לו שיסגור עסקה מבעוד מועד? הוא הגיע לתת הצעת מחיר ויצא כך שסגרנו עסקה אבל אם לא היינו סוגרים עסקה אז גם הייתי צריך לשלם לו על הטרחה? (ברור שלא...)
&nbsp
לגבי ביטול הציק - לדעתי בכל מקרה היה מעשה חכם כי כעת אם הוא באמת חושב שמגיע לו תשלום הוא צריך לרדוף אחרי ולא אני אחריו.... בכל מקרה אני לא חושב שמגיע לו כלום ואני מוכן לשלם עד גבול מסוים רק כדיי לסיים הסיפור ושהציק המבוטל והלא סחיר שלי לא יסתובב ברחבי ישראל....
&nbsp
הנקודה המרכזית מבחינתי - ברגע שהודעתי לו על הביטול יום אחרי שהזמין העצים - מדוע לא ביטל הזמנת העצים ? האם זו לא טענה צודקת מבחינתי?

dani666

New member
בתשובה לשאלתך בפסקה האחרונה - קרא את שכתבת שאמר לך ...

.. בשאלה הראשונה.

ירון266

New member
אתה מתכוון לכך שהעצים

חתוכים במידות עבורי? האם זה סביר שהוא מזמין ובאותו יום הוא מקבל את העצים חתוכים? (להזכירך סגרנו העסקה ביום שישי אחר הצהריים כלומר הוא הזמין העצים ביום שישי אחרי הצהריים בואך שבת...)
האם ההנחה היא שהוא הזמין ובגלל שזה במידה מיוחדת עבורי אז הוא לא יכל לבטל הזמנת העצים גם יום אחד אחרי?? אני שואל מבחינה חוקית.
תודה

shlang

New member
בעניין ביטול הצ'ק, הוא לא ירדוף אחריך אלא

אתה אחריו ברגע שיפנה להוצאה לפועל
אז זה כבר לא יהיה 3000 שח אלא 4000 שח אם לא יותר

ירון266

New member
אני לא מבין בזה ואין לי ניסיון אבל

אני מניח שגם הוא לא כלכך מהר רוצה להתעסק עם הוצאה לפועל ומשפטים ככה שלכל מטבע יש שני צדדים ואיזושהיא פשרה תהיה..... לא חושב שנגיע לסכומים האלו , בוודאי שלא מגיע לו כל סכום המקדמה של 3000! (לדעתי הרבה הרבה פחות) ובכל מקרה בנתיים הכסף אצלי ככה שלדעתי פעלתי נכון (האפשרות השניה היתה שהייתי כבר עכשיו נפרד מ3000 שח ... )

shlang

New member
לא, לא , אתה טועה אף אחד לא עמד וכוון אקדח לרקה שלך

כדי שתכתוב את הצ'ק, עשית זאת מרצונך החופשי
מניין לך הביטחון שהוא לא יגש להוצאה לפועל, אם הצ'ק יחזור והוא יגש להוצאה לפועל, תוך פחות משבוע (יש היום מסלול מהיר) יהיה עיקול על חשבון הבנק שלך או המשכורת שלך או על רכבך
צ'ק מבטלים שיש כשל תמורה (כלומר, לא קיבלת את מה ששילמת עבורו) ובתנאי שהצ'ק הוא לטובת מקבל הצ'ק, אחרת הצ'ק יהיה סחיר וגם פה לא תוכל לבטלו
מציע לך לסגור איתו בצורה הכי טובה לכם
שבת שלום

שילה1

New member
הוא לא קיבל תמורה וביטל את העסקה.

זה די ברור.לנושא הצ'ק-כתבתי לך.

למעלה