ביטול עיקול

irit01

New member
ביטול עיקול

במשך תקופת גירושין הטיל עו"ד של בעלי עיקול על קופת גמל שלי בבית דין לעניני משפחה . לפני כשנה הגענו להסדר, התגרשנו ולהבנתי נסגרו כל התיקים . לאחר כמה חודשים נפטר בעלי לשעבר . כעת הגיע זמן פרעון קופת הגמל ורק אז נודע לי על העיקול . עו"ד שהטיל את העיקול טוען כי אני לא לקוחה שלו והוא לא צריך לעשות למעני דבר בלי תשלום נפרד . לטענתי הוא התרשל כאשר לא סגר את התיק בצורה מסודרת . מי צודק ומה אני יכולה לעשות כדי לצאת מזה בלי לעבד ימי חופש ו/או כספים ? בתודה מראש אירית

את יכולה לצלצל למרכז המידע

של הנהלת בתי המשפט (אין לי כרגע את הטלפון), ולשאול האם נשלחו הודעות על ביטולי עיקולים. אם לא, אני חוששת שתצטרכי לכתת רגליך לבית הדין ולבקש את הטופס שם במזכירות. את יכולה גם להתלונן על עוה"ד בלשכת עוה"ד.

irit01

New member
תודה, אבל

תודה על תשובתך, אך לא ברור האם אני צודקת .

ברור שכאשר נסגר תיק

צריכים להיות מבוטלים גם העיקולים. לפעמים, הטפסים או לא מונפקים, או לא נשלחים. את הפעולה צריכה למעשה לעשות מזכירות ביהמ"ש, מיד עם סגירת התיק, כאשר עוה"ד מוודאים את הביצוע. אני לא יכולה להגיד אם עוה"ד ההוא צודק או לא, אבל אני לא הייתי נוהגת כן. (למעשה היום ממש דאגתי לשלוח טופס ביטול עיקול למישהו שהמזכירות לא דאגה לשלוח את הטופס עבורו). שתי האופציות, הן של מלחמה בעו"ד והן של קבלת הטופס מביה"ד, יקחו לך זמן. האופציה של מלחמה נגד עוה"ד תיקח יותר.

ביטול עיקול

יש לעיין בהסכם הגירושין ולראות על מי האחריות לבטל העיקול. יתכן מאוד שהצדק אתך אבל במקרה הזה מומלץ להיות חכם ולא צודק. מומלץ להגיש בקשה לבטל העיקול ואולי גם יקבלו הבקשה בפקס.

למעלה