ביטול טיפול

roni sapir

New member
ביטול טיפול

טוב הספור הוא כזה לפני חודשיים התחלתי טיפול בגונל-F אחרי חצי שנה של אקקלומין ואחרי זה צלום רחם. שלחו אותי למחלקת פריון התחלתי טיפול בגונל-F חודש ראשון אחרי 9 ימים היה זקיק בגודל 20 ממ´ רירית 10 ממ´ כיבלתי כוריגון בלי הזרעה אחרי שבועים בדיקת דם והתשובה שלילית. החודש הגעתי לרופא והוא הסביר לי שבגלל שה E-2 לא עלה מספיק יש החודש זה לבצע טיפול אחר הטיפול: שבועים דיכוי אחרי שיש דיכוי גירוי. שבועים אני מזריקה דיכוי אחרי שבועים בדיקה, הכל בסדר יש דיכוי צריך להתחיל גירוי במקביל להמשיך בדיכוי אחרי 9 ימים של גרוי ודיכוי מבטלים לי את הטיפול כי יש לי זקיקים של 22 ממ´ 20 ממ´ 10 זקיקים של 18 ממ´ 12 זקיקים של 16 ממ´ ויש עוד לא היה סבלנות למדוד את כולם גירוי יתר ביטול טיפול עם ARAGEST 5. אני בוכה ולא יודעת איך אחרי שלוש שבועות של טיפול מבטלים לי את כל הטיפול. מה עושים?

עמית@

New member
מבטלים לך את הטיפול כי יש סיכוי

גבוה לגירוי יתר ולהריון מרובה עוברים- (הזרע תקין?) ואולי גם ההורמונים לא עלו כדרוש חסרים פה הרבה נתונים אבל ההנחה הבסיסית שלי היא שביטלו מתוך חשש לגירוי יתר (שיש לו תופעות איומות וסיכונים מרובים)תבררי עם הרופא בדיוק למה ביטלו ותרכיבו טיפול אחר שלא יגרום לך לכל כך הרבה זקיקים- ויפחית את הסיכון. עכשיו תקבלי מחזור עם הארגסט ותוכלי להתחיל מחדש. זה נורא מתסכל - ונורא מוכר
אבל לפעמים אין ברירה כדי לא להסתכן או כדי להתחיל מחדש

רומי 007

New member
מבינה את הרגשות שזה מציף אצלך

אבל הכוונה כמובן לשמור על בריאותך. היפר זה מצב לא טוב לגוף בלשון המעטה. במקרים קשים מדובר בסכנת חיים ואחרי הכוריגון זה מתגבר מאוד. מבינה את הצער שלך. עוד יותר מתסכל שזה קורה בטיפול הראשון כשאת כבר כל כך מצפה לשאיבה. מבינה את זה כי אני בייצתי יום לפני השאיבה בטיפול הראשון שלי, אפילו ללא גירוי יתר. סתם טיפול שהלך לפח. אבל מצד שני - לומדים. איתי למדו לא לתת דיכוי בדקפפטיל ואיתך ילמדו לא לתת כל כך הרבה הורמונים תוך זמן כ"כ קצר כי את מגיבה בפראות. אז רוני, תאספי את עצמך (אחרי הבכי המשחרר כמובן, שאין ספק שהרווחת אותו בכבוד) תנוחי קצת ותני לגוף שלך איזה חודש הפסקה (אני יודעת שאת מזועזעת מהטרמינולוגיה שלי) אבל כן - הפסקה - זה מה שצריך הגוף כדי לחזור לעצמו ולהתחיל שוב. מאחר שעוד אין לך מוקפאים לא תוכלי להעביר את הזמן "בנעימים" בטיפול מוקפאים, אבל תאמיני לי גם זה לא מציאה גדולה. סבלנות זו מילת המפתח ותעבדי על זה. נשיקות ובהצלחה

roni sapir

New member
רומי שלום

אני לא בטיפול IVF אני בטיפול של זריקות הוא דומה מאוד לטיפול של IVF בגלל הדיכוי אבל זה בגלל הטיפול הראשון שלי חודש שעבר שה E2 לא גדל מספיק והיה ביוץ לכן החודש קיבלתי דיכוי כידי להיות "בשליטה" טובה יותר.

רומי 007

New member
הי שוב

זזה לא כל כך משנה לצורך העניין אם זה IVF או "רק" טיפול של זריקות, זי די דומה במונים מסויימים, כמו שבבי"ס יש שיעורי בית, כך גם ב"אוניברסיטה". אבל תאמיני לי שזה אותו הדבר מבחינת התסכול. להשאר כיתה זה תמיד מעצבן. אל תדאגי יהיה בסדר, הלוואי שלא תגיעי לIVF.

סנדרה 33

New member
במקום לבטל טיפול IVF חרום

היתה מישהי בפורום עם סיפור דומה שקיבלה אישור לעשות IVF במקום הזרעה וככה לא לבזבז את הטיפול. אם זה לא מאוחר מידי אז כדאי לבדוק את האופציה הזו.

נועם@בת

New member
אני חושבת שיש כאן שילוב של

חשש מגירוי יתר יחד עם חשש להריון רב עוברי. אי אפשר לעשות הזרעה כשיש עשרות זקיקים בשלים. חלקם יבייצו וחלקם ימשיכו לגדול ויהפכו לציסטות ענק. גם ביוץ של כל כך הרבה זקיקים בבת אחת יכול להיות סבל אמיתי. ותארי לך ש10 ביציות יופרו?
אבל - במקרים כאלה הרופא צריך להגיש בקשה לטיפול חרום של IVF, שכן אלו זקיקים שממש בשלים לשאיבה. דברי עם הרופא ותשאלי אותו על האפשרות הזאת. לעמית עשו את זה בIVF הראשון שלה. בהצלחה נועם

עמית@

New member
בגלל זה שאלתי מה מצב הזרע-

לא ישלחו אותה לIVF חירום אם אין בעייה קיצונית באיכות הזרע (בקיצור לא ישלחו לחירום אם לא היו שולחים ממילא בדרך זו או אחרת שלוקחת הרבהההה יותר זמן
)

יובל@

New member
עמית, לא כל כך בטוח

אותי שלחו ל IVF חרום לפני חודשיים למרות שהזרע בו אני מוזרעת נחשב "משובח". אבל מאחר ואני כבר עברתי 3 טיפולי IVF עוד קודם (לפני ההזרעות עם הזרע ה"משובח") ומאחר והיה לי עדיין אישור ועדה לעוד טיפול IVF אחד, אמרו לי בבית חולים שאם אצליח להשיג טופס 17 מקופת חולים, יעשו לי IVF. ואכן כך היה. עוד באותו היום יצרתי קשר עם הרופא המחוזי בקופת חולים אליה אני שייכת וקיבלתי טופס 17.

עמית@

New member
זה משהו אחר

כבר היה לך אישור (מאחר והטיפולים הקודמים נעשו עם זרע מאוד לא "משובח" אז הנפיקו לך אישור) אחרת היית צריכה לעבור את הדרך הרגילה של הזרעות וטיפולים עד הIVF

למעלה