ביטול חוזה חתום

ביטול חוזה חתום

הייתי שמחה לקבל ייעוץ, חתמתי לפני יומיים על שכירות דירה לשנה. תאריך הכניסה לדירה הינו 10/7/2011. לאחר שיקולים כלכליים ודברים שגילתי ביומיים האחרונים נגלה לי שלא בטוח שאצליח לעמוד בתשלומי השכירות ואני מעוניינת לבטל את החוזה. ייצרתי קשר עם בעל הדירה והסברתי לו את המצב מבחינה כלכלית, ושאני באה ואומרת מבחינה הוגנת שאני מעוניינת לבטל את החוזה. אמר שיבדוק את הדברים יידבר עם השותפה הנוכחית ויחזור אליי. במקביל ביקשתי ממנו מספר פקס ולא אמרתי לו למה ( אמרתי שטוב שארשום גם את הבקשה על הכתב ואפקסס לו) . האומנם עברו רק 3-4 שעות אבל טרם קיבלתי תשובה. נתתי לו במסגרת החוזה 12 שקים על סכום השכירות , עוד שיק פתוח לחברת חשמל בלי סכום ובלי תאריך, ועוד שקים על סכום שכירות הדירה ללא תאריך. חשוב לציין שכל השקים למוטב בלבד. אשמח לקבל את הייעוץ: האם אני יכולה לבטל את החוזה עוד לפני שנכנסתי לדירה, אף חפץ שלי לא נמצא שם? מה אני עושה הלאה? איך מתנהלים? אשמח לייעוץ בהקדם.. תודה.

שעכשיו הוא צריך לחפש שוכר אחר

ושיצליח לקבל את אותו שכר דירה כמו שאת הסכמת לשלם אם הוא גיש תביעה הוא יקבל משהו כפיצוי כי המחוקק ממש לא בעד שאנשים יפרו הסכמים תקפים.

פיצוי...

ומהו גובה הפיצוי המדובר? ובנוו לא נראה לי ששוכר ירצה ששוכרת כמוני תשכור אצלו...

ומהם הסיכויים שלי?

יש סיכוי שאם ימצא שוכר אחר אני עדיין אצטרך לשלם לו פיצוי כזה או אחר.?

joshh

New member
לא

אבל את צריכה להבין שהוא יכול לטעון בצדק או שלא בצדק שלאחר שאמרת כן וחתמתם הוא נפנף דיירים פוטנציאלים, ועכשיו הוא נתקע. הוא יטען שהוא יאלץ להתפשר כי נשאר לו שבועיים לחפש מחדש, והפיצוי יהיה ההפרש מהסכום שהוא ביקש ממך לסכום הוא ייקח מהדייר החדש. הפיצוי יכול לכלול עלות הפרסום הנדרש להשיג דייר חדש. בקיצור כול מה שנשמע הגיוני לשופט... כמובן שאם הוא או את מסדרת לו דייר חדש אזי אין לו טעם לתבוע אותך. מה גם שאם אין לך שקל על התחת, לא שווה לו ממש לתבוע אותך בכול מקרה, אבל אם הוא ראש בקיר, הוא יקשה על החיים שלך. אני אומר, חפשי לו דייר טוב דחוף, הוא שתסכמו שתשתפי איתו בעלות פרסום הדירה מחדש התקווה שהוא ימצא דייר חדש.

שקדיה10

New member
ייתכן שמצא שוכר חדש,

רק תדאגי לעגן את זה בכתב ולקבל בהקדם את הצ'קים שמסרת לו.

למעלה