ביטולים. ביטולים

ביטולים. ביטולים

הביטולים מאד נפוצים אצל בתי בחטיבה. בכל יום, יש איזה ביטול. כשאני שואלת את בתי מתי היא מסיימת היום, היא תמיד עונה "נראה מה יתבטל.". לא "אם", אלא "מה". כי ברור שאיזה שיעור יתבטל.
לפני כמה ימים, יום הלימודים היה אמור להסתיים בשעה שלוש.
באותו יום, לא למדו ולו שעה אחת.
כל השיעורים בוטלו
כל אחד מסיבה אחרת, צירוף מקרים, אבל ככה זה יצא.

מחרפן אותי. אין לי תלונה כלפי אף אחת מהמורות (זו יצאה להשתלמות, זו היתה חולה, לאחרת יש ילד חולה) - אבל המסגרת מטריפה אותי.

זה ככה בכל בתי הספר, או רק אצלנו?

אימם

New member
אצלנו

באותו בית ספר שש שנתי:
כשביתי למדה - היו הרבה מאוד ביטולים בעיקר בחטיבה
בני לומד כעת בכיתה ט' ולא היו כמעט ביטולי שיעורים בכל שלושת השנים של החטיבה.
דווקא חשבתי על זה שבהשוואה לגדולה כמעט ואין ולפי דעתי זה נובע מניהול בית הספר,
דהיינו שכשביתי למדה, המנהלת הייתה מאוד קשוחה ולא גמישכלפי התלמידים וההשפעה ואולי גם היחס כנראה שלא פסח על המורים וזו התוצאה.
לעומת זאת, מנהלת השש שנתי של היום היא אישיות מקסימה. נראה שמאוד אהובה הן על ידי התלמידים והן על ידי המורים. אני משערת שזו הסיבה לאי ביטול השיעורים בתכיפות.

1אילת2

New member
גם אצלנו כך. כל הביטולים והשינויים מופיעים במחשב בזמן אמת

היום לומדים שעתיים מתוך שש. עוד מעט אסע לקחת אותו. כמה שעורים חופשיים ילד צריך?

מחשבות

New member
דווקא השנה יש פחות ביטולים וחבל. כל ביטול זה

ישועה למוחות הצעירים והנוחים להשפעה.

חני בו

New member
יש מדי פעם ביטולים אבל מעטים

אולי מביאים מורים ממלאי מקום אם מדובר בשעות הבוקר.
אם חשוב לך, אוכל לשאול את הבת כשתחזור הביתה.

נומלה

New member
שולחים את הילדים הביתה

או ליתר דיוק בדרך כלל , מתחילים את היום בין 9 ל-11. בערך פעם פעמיים בשבוע יש ביטולי שיעורים או שאולי המורים במגמה של הצעיר מבטלים יותר מהמורים במגמה של הבת של חני.

אימם

New member
אצלנו משנים את המערכת

כלומר לדוגמא אם הביטול בשעה הראשונה, מקדימים או מחליפים שיעור של מורה אחרת או שמביאים מורה מחליפה
אבל אין חלון. מעדכנים בדרך כלל בלילה שלפני.

לאונידס

Active member
תלוי הנהלה, קורה שאחרי פסח אין כמעט לימודים

פרופורציה ניכרת מהמורות הן עקרות בית מיואשות שנמצאות במערכת החינוך בגלל דרישות קבלה פחות ממינימליות כדי להפוך למורה, התלמידים מבחינתן הם מטרד מעיק וההורים הם אוייב. הרטוריקה הזו מאוד נפוצה אצל חלק ניכר מהמורים.
מטרתן להצליח להעביר את הזמן תוך המנעות מכסימלית מאותו אוייב ועם מינימום מטרד, הכל בפחות ממינימום השקעה.
&nbsp
חלק מהמורות האלה הופכות להנהלה וכך נראה בית הספר, כמובן שיש גם בתי ספר אחרים בהם להנהלה ולמורים חשוב שהתלמידים ילמדו אבל מההתרשמות שלי מדובר במיעוט.
&nbsp
מתחילת השנה המערכת היא פחות מהמלצה בלתי מחייבת, שיעורים מתבטלים מכל הכיוונים, מנסיון של שנים קודמות חלק מהמורים לוקח גשר מחופשת פסח עד החופשה הגדולה.
במישור המיקרו לא ממש אכפת לי, ממילא תועלתם של המורים מהסוג הזה לא גדולה והילדים מפיקים תועלת מרובה יותר מזמנם אם מניחים להם לנפשם.
במישור המקרו ממש מרגיז אותי, מערכת ששופכים עליה מיליארדים שרובם הגדול מיותרים ועוד יש חוצפה לועד של אותם מורים שלדעתי מייצג בעיקר מורים מהסוג הלא טוב לבוא ולדרוש עוד מיליארדים למורים שהם עצמם מגדירים כמורים גרועים.

רזאי

New member
בן ה16 חזר הבוקר מביה"ס רבע שעה אחרי

שבעלי לקח אותו לשם. התבטלו 3 שיעורים ראשונים. בנוסף, בגלל שלא היינו בישראל בשנה שעברה, הוא משלים את הבגרויות של כיתה י' החודש. יש בביה"ס תגבורים לקראת בגרויות החורף מיד אחרי שעות הלימודים. כבר אתמול הודיעו להם שהיום לא יתקיימו השיעורים.
נראה לי שמישהו לא לוקח בחשבון שהבגרויות לא יידחו בגלל מזג האוויר

מחשבות

New member
שלי כלל לא הלכו. כזה קור וכאלה כמויות של גשם לא מצדיקות

ביקור בבית הספר.

רזאי

New member
אנחנו בדרום. יש בדיוק מספיק

גשם כדי להפוך את החול שמגיע עם הרוח לבוץ, לא יותר. יום מגעיל, אבל לא סוער.

מחשבות

New member
אצלנו ברחובות סוער באופן פראי במיוחד וכך גם היה

מוקדם יותר.

למעלה