ביטויים משונים

jahnon

New member
ביטויים משונים

כולם מכירים צירופי מילים ששגורים על כל לשון אבל מישהו חשב איך הגיעו אליהם? לדוגמא מעגל המובטלים, מה המובטלים יושבים במעגל ועושים ריכוז? למה דווקא מעגל, למה לא מרובע או משולש, גם מתומן היא צורה נורא נחמדה. מכירים עוד צירופים משונים שרשרו אותם בהמשך.

nutmeg

New member
דווקא מעגל זה קל

צרופי המילים או מטבעות לשון חדשות יכולות להווצר ממטבעות לשון אחרות. כשמדברים על "לפרוץ את המעגל" באופן כללי מדובר על יציאה ממצב X (פחות רצוי) למצב Y (יותר רצוי). ואז "נולדו" כל מיני מעגלים ראויים לפריצה: מעגל המובטלים מעגל חברתי מעגל עוני ועוד כהנה וכהנה מעגלים. ולצירופים הללו יש מקום נאה וקהל אוהד ב... ... (שימו לב להשחלה...) ...פורום תרבות עברית.

ולמה קוראים ל"רצועת הבטחון"

כך למרות שהיא בכלל לא בטוחה? מה עם "הקו הירוק"? למה לא "הקו האדום"? אני בטוח שאפי תוכל לענות על כך, ואם לא, אז אני אענה.

אה, אני יודעת

כי במפות הישנות הקו היה מסומן ב.... ירוק!
שירה

dana2909

New member
אומרים דווקא..

שהרבה מהביטויים האלה נולדו דווקא.... בכלא.. אז מה זה אומר עלינו?? חבל על הזמן..

אין לי מושג

היות וגם עד היום איני מבינה מדוע בבנק דיסקונט לא מוכנים לתת לי הנחה.

nutmeg

New member
ובבנק לאומי

כולם נוכריים... ובבנק אוצר החיל אין שום אוצר, ובנק יהב לא מטיל את יהבו על אף אחד. הכל קונספירציה.

אפשר כמובן לסתור את דברייך ולומר

שבבנק איגוד לא מרשים להיות חברים בהסתדרות, בבנק הבינלאומי הראשון אין אפילו פקיד אחד דובר אנגלית, ובבנק טפחות כולם לבושים מכף רגל ועד ראש. תורך.

nutmeg

New member
OK...

כמובן שידוע לך שבבנק מישכן מאבדים גם את הדירה שהיתה לך עם משכנתא רצחנית ל- 50 שנה... ויוצא שאין לך מישכן. וכמובן לא לשכוח את בנק אג"י ופג"י (אגודת ישראל ופועלי אגודת ישראל) ש... איך להגיד את זה בנימוס... עצם שמם הוא אוקסימורון. ומה עם בנק ישראל? הא? מישהו בכלל יודע איפה הבנק הזה? השמועות הן שהוא לא ממוקם בארץ - לא הוא ולא החובות שלו.

אז אם ככה

כנראה שבבנק הדם לא מכניסים אנשים שמקורם מטרנסילבניה, ובבנק הזרע עושים לחברים חדשים מנוי חודשי חופשי לפלייבוי.

אקווה

New member
בנק ישראל

הוא כמובן בנק וירטואלי להחריד, שכן הוא מצוי בעיר שנשכחה לה יחדיו... ובוקר טוב לכולם!

אקווה

New member
ולמה ולמה

אומרים "שער הדולר"? אותי לימדו ששער זה מה שיש הרבה בחומות העיר שהס מלהזכיר את שמה, שכן אפי כבר מזמן כבר שכחה אותה.. המילה הנכונה לא אמורה להיות שעור הדולר או משהו כזה? למה לעשות לו שער, ולאן לעזאזאל הוא מוביל? (והתשובה - ככל שהוא עולה הוא מוביל למטה, כנראה...). -אם תשכחך ירושלים.... <דבקה לשוני לחיכי. לא אוכל להשלים את המשפט. שלום> ואגב - בוקר מרנין לכולכם!

אם אני כבר פה, ואם כבר שואלים בתחום

האהוב עלי - המונח "שערים" (כמקביל ל"rates" הלועזי) מקורו דווקא ישן, בעברית המשנאית (של חז"ל). דוגמאות? בבקשה: "ומה ראו לומר ברכת השנים בתשיעית? אמר ר´ אלכסנדרי: כנגד מפקיעי שערים " (תלמוד בבלי, מגילה, י"ז, עמ´ ב´). שיהיה לכולנו לילה שקט.

ל יב י

New member
אחלה נושא ג´חנון../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif

אבל אין לי מה לתרום. אולי בשעה פחות שפוכה של היממה.

למעלה