ביטויים, אמרות ופתגמים עם אברי גוף

ביטויים, אמרות ופתגמים עם אברי גוף

באספרנטו, כמו בכל השפות, יש עשרות ואולי מאות של ביטויים, אמרות ופתגמים שבהם מופיעים אברי גוף שונים. כוונתי לביטויים כמו לב שלם, לב טוב, יד חזקה, ברגל שמאל, בשן ועין, דמו בראשו, בראש אחד, אגרוף ברזל, שבה את ליבי, נתן עינו בכוס, מוסר כליות. ביום שלישי הקרוב (8 באפריל) במועדון דוברי האספרנטו בת"א, נקדיש שעה תמימה לביטויים כאלו, באספרנטו כמובן. להלן כמה "מתאבנים" מתוך הרשימה שאציג שם: Ne perdu la kapon (אל תאבד את הראש). Li tenas s^in per fera mano (הוא מחזיק אותה ביד ברזל). Sadam estas (estis?) homo sen koro. (סדאם הוא (היה?) אדם בלי לב). Fingro de Dio (אצבע אלוהים) שבת שלום! Pacan sabaton

interDist

New member
שטירליץ האגדי

שטירליץ התהלך ברחוב וחשב על יום האתמול. פניו נפלו. אך הוא התעשת רגע אחרי, הרימן והמשיך בדרכו. שטירליץ לא טמן ידו בצלחת. משום כך הצליח לא לשפוך את המרק על חליפתו. ...

interDist

New member
עוד אחד

שטירליץ בנופלו מהמרפסת, הצליח להתפס בנס במעקה. אחרי זה הנס נהיה נפוח, אדום כולו וכאב עוד שבוע...

Eldad S

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

כל הכבוד!!!! יש לך גם בדיחות שטירליץ באספרנטו? בטח לא קיימת חיה כזאת, אז אתה צריך לתרגם. דרך אגב, לגבי "לא טמן את ידו בצלחת" - אני מעריך שאתה המצאת את זה, כי ברוסית זה בטח לא הולך ככה. Chu? נ.ב. אני בעצם חוזר בי: חיה כזאת מן הסתם קיימת. האם היא נמצאת במרחב הקיברנטי? אולי צריך פשוט לחפש Shtirlic? אנסה את זה בהזדמנות.

zik22 kiss me

New member
פתגמים עם איברי גוף

Gardu vin du baroj lipoj kaj dentaroj Kion okulo ne vidas koro ne avidas Kapo majesta sed cerbo modesta Dentoj mordas la langon tamen ambau sin amas

zik22 kiss me

New member
הכרות

בטח אתם שואלים את עצמכם מאיפה צצה החייה הירקרקה הזאת בפורום אספרנטו, רק כדי שיוציא את ביאוסו עלינו? יש לי אמנם קצת ידע בשפה, אך אל תשלו את עצמכם. חיים קלים לא יהיו לכם.

zik22 kiss me

New member
הפתגמים שהבאתי כולם של זמנהוף

כולם מופיעים ב-Proverbaro Esperanta ספר בסיסי ומעצב שפה ותרבות ילידית של כל דובר אספרנטו. ניתן לקנותו אצל Libroservo de UEA או באנטוורפן. אני מכיר הרבה פתגמים בע"פ, זה חלק מפולקלור האספרנטו. עליי להזהיר שייתכן והספר אזל.

zik22 kiss me

New member
עוד פתגמי אלוהים מ-Proverbaro E-a

Al Dio plachu sed sur diablon ne krachu Dion laudu diablon aplaudu Dio donis infanon Dio donos panon Danghero sieghas al Dio ni preghas danghero chesas ni Dion forgesas Dio donis kaj benis sed diablo forprenis Ne gutas mielo el la chielo Sia estas kara pli ol la najbara Ne helpas plendo nek ploro kontrau kreditoro

Kisu min

זיק המבזיק, עוד אימרה קצרה שקשורה לאברי גוף - קראתי את הפיתגמים שלך ו"ליקקתי את האצבעות" - פשוט נהדר. אולי תכתוב עוד קצת - מצפים בקוצר רוח! ירוק עולה.

למעלה