ביטוח

12r345

New member
ביטוח

רציתי לדעת מה הקנס על נסיעה ללא ביטוח לנהג צעיר\ חדש. ודבר שני מה הקנס\ העונש על נסיעה עם ביטוח רגיל לכול נהג אבל לא לנהג צעיר.

Superdror

New member
תקרא את המאמר שכתבתי בנושא...

ואם ישארו לך שאלות נוספות בנוגע לביטוח - תשאל. לדעתי המאמר מכסה את הכל, בעקיפין או במישרין. בכל מקרה, העונש על נסיעה ברכב ללא ביטוח הוא זימון לדין.

12r345

New member
ביטוח רגיל

ואם יש ביטוח רגיל אבל לא לנהג צעיר יש עונש על כך?

Superdror

New member
אין דבר כזה ביטוח רגיל.

הביטוח שהחוק מעניין אותו הוא ביטוח חובה. אם הביטוח לא מכסה אותך אבל משולם - שוטר לא יכול לדעת שאתה לא מבוטח, אלא רק חברת הביטוח. במידה ותעשה תאונה ויהיו פצועים - חברת הביטוח תתנער מאחריות ואתה תדרש לשלם סכום כסף עצום על הוצאות רפואיות וכו'. כמובן, אם אין ביטוח מקיף או צד ג' ותרסק את מכוניתך ותגרום נזק למכונית השנייה באשמתך - גם בנזק זה תצטרך לשאת. קיצר, אתה לא נוהג ברכב שאין לו ביטוח, חד וחלק. תשלם עוד כמה מאות שקלים או תסע במוניות.

12r345

New member
ביטוח

השאלה שלי אם יש עונש על נהיגה ברכב שאין לו ביטוח חובה לנהג צעיר אבל יש לו ביטוח לכול נהג(לא צעיר).

Superdror

New member
ההגדרות שלך לא ברורות

ואני לא באמת מבין מה אתה רוצה להגיד בזה. אם אין ביטוח לנהג צעיר ואתה נהג צעיר או חדש אז אסור לך לנהוג, מה לא ברור פה ? תתפס, אולי תקבל זימון למשפט, אולי לא תקבל כלום. תעשה תאונה , תגיע לבית משפט סביר להניח שתתבע לשלם המון כסף. מה עוד אתה רוצה שנגיד ? זה לא מספיק בשביל שתשאיר את האוטו בבית ותסע עם חבר או מונית ? לא נוהגים ברכב ללא ביטוח מתאים, חד וחלק.

16תומר

New member
זה אותו דבר

אם אתה נוהג על אוטו שיש לו ביטוח רגיל ואתה צריך ביטוח צעירים זה כאילו נהגת בלי ביטוח בכלל... ולפי מה שידוע לי העונש הוא אותו דבר אם כי יכול להיות שבזימון לבית המשפט יתחשבו יותר אם נהגת עם ביטוח רגיל (נתון לשיכולו של השופט)

למעלה