ביטוח

Van Dammage

New member
ביטוח

אם יש לי אוטו בבית שיש לו ביטוח חובה ומקיף ניראה לי ... עכשיו אני בן 17 וחצי נהג חדש...אבא שלי אמר שהוא לא זוכר אבל לא ניראה לו שאני יכול לינהוג על האוטו כי זה רק מגיל 24 עד כמה שזכור לו(אוטו של חברה) האם מספיק רק ביטוח חובה ? אני לא עובר על החוק במידה ואני נוסע רק אם ביטוח חובה ? גם בביטוח חובה יש נהג חדש וכל זה או שביטוח חובה הוא מחיר אחיד ולא משנה מי הנהג ? מה זה אומר שאני נוסע ככה? שאם אני ניכנס במישהו אני משלם רק הנזק של האוטו שלי ? על הנזק שלו ושלי ? אם יש נזק פיזי(חס וחלילה) מה קורה במצב כזה ? בתודה, עמית

שי ז.

New member
יש בעיה הרבה יותר יסודית

אם החברה שהיא בעלת הרכב לא תיתן הסכמה לזה שאתה תנהג אז ממילא אתה לא מבוטח.

Van Dammage

New member
החברה ...

החברה עשתה ביטוח חובה +מקיף+צד ג לכל נהג מעל גיל 24 היות ויש לנו 2 רכבים בבית אני לא רואה לנכון לבטח גם אותו ... אז בעיקרון חובה מספיק ?

Usagi

New member
אתה לא יכול לנסוע על הרכב

הוא שייך לרכב חברה והוא ניתן לאבא שלך, בנוסף החברה עשתה ביטוח חובה+מקיף+צד ג' ויש סעיף שניתן הביטוח תקף לרכב רק מי שמלאו לו 24 שנים. חוץ מזה ביטוח החובה מתיייחס אך ורק לאבא שלך בלבד (כמו כן שאר התוספות). אם תנהג על הרכב הזה אתה עובר עבירה חמורה כמו שנהגת ללא רישיון, וללא ביטוח. במצב כזה החברה שבה אבא שלך עובד יכולה לקחת לו את הרכב. וגם חס וחלילה במקרה של תאונה תצטרך לשלם על הכל! ובנוסף יקחו לך את הרישיון לתמיד וגם סביר להניח שתקבל מאסר.

wil

New member
טוב שלא הגזמנו לגמרי.

ביטוח חובה למיטב ידיעתי תקף ללא קשר לגיל. כך שלנהוג ברכב באופן חוקי הוא כנראה יכול. א-ב-ל: במקרה של תאונה, חברת הביטוח/חברת הליסינג/מקום העבודה של אבא שלך (מחק את המיותר) ייתנערו מאחריות, ותצטרך לשלם בעצמך את הנזק לרכב שלך, *וגם* לרכב השני. הרכב שלך שווה מן הסתם לפחות 80000 שקל, והרכב שתפגע בו בתאונה יכול להיות שווה כל סכום בין 1000 שקל ל7000000 שקל (זו לא טעות). לכן זה מאוד מאוד מאוד לא חכם לנהוג ברכב במצב כזה. לגבי "יקחו את הרשיון לתמיד" - זה תלוי בתוצאות התאונה בלבד ואין לזה קשר לעניין הכספי (כל עוד ביטוח חובה בתוקף...) ולגבי המאסר - אם לא תעמוד בתשלומים של הוצל"פ (על תיקון המרצדס שתיכנס בה) אתה אכן צפוי למאסר. שורה תחתונה: עזוב, לא שווה את זה.

New member
אם תתנגש באוטו של 7,000,000 שקל

אז גם אתה תשלם כ 6,700,000 שקל (בהנחה שהאוטו עבר אובן גמור) וזה בגלל שבד"כ ביטוח צד ג' מבטח אותך רק עד לסכום כלשהו שהוא לרוב כ300,000 שקל. אז אם אתה רואה מייבאך עוברת ברחוב.. תעצור בצד.

wil

New member
מה שנכון נכון.

יש כיסויי צד ג' שנותנים גם חצי מליון, אבל במקרה של המייבאך זה לא ישנה הרבה כי גם 6700000 וגם 6500000 ישעבדו אותי לכל החיים... ואגב, שאלה: האם החבות הנ"ל תהיה של הנהג או של בעל הרכב?

fazer

New member
לדעתי יצטרך להיות איזשהו שינוי

בביטוח צד ג': הרי ה 300K-500K האלו לא נקבעו סתם, ההנחה מן הסתם היתה שמספר המכוניות בארץ שמחירן כחדשות הינו בטווח הזה הוא זעום. בתקופה האחרונה, עם אינפלציית המחירים שנוחתת עלינו, לא צריך לרסק מייבאך כדי לעבור את הסכום הזה, מספיק לרסק משהו ברמה של A6 וצפונה, ובחלק מהמקרים אפילו משהו קצת יותר קטן (או במילים אחרות, יש בארץ לא מעט מכוניות שמחיריהן מאמירים מעבר לקו ה 300K, ואפילו מעבר לקו ה 500K). Fazer

Rשף

New member
תסתכל על ביטוח החובה שלך

הוא תקף רק למי שנוהג ברשות, לכן מי שנוהג על הרכב כשאסור לו לא יהיה מבוטח

Rשף

New member
ואתה יודע את זה כי... ../images/Emo35.gif

אצלינו בחברה יש בפירוש נוהל להוספת נהג, ואפילו את אשתי הייתי צריך לרשום.

be_roo

New member
אם אבא שלו אינו בעלי הרכב הרשאתו

לא רלוונטית, בדיוק כמו שאני לא אוכל להרשות לך לנהוג על הרכב של השכן.

wil

New member
אם השכן ישאיל לך את הרכב לסופשבוע

ואת תרשי לי לנהוג - אני חושב שההרשאה בתוקף. כנ"ל לגבי אבא שלו, שקיבל ברשות את הרכב מהחברה, ואם הוא ירשה לבנו לנהוג ברכב אז לעניין ביטוח חובה, *לדעתי* זה מספיק. אני לא משפטן, וייתכן שאני טועה לגמרי. ולעניין נוהל הוספת נהג וכו' - 100% נכון, גם אצלנו - ברור 100% שאם הילד ינהג ויעשה תאונה לא יהיה לו כיסוי מבחינת נזקי הרכוש שהוא יגרום.

eladts

New member
אתה טועה

אמנם אלע"ד אבל לא צריך להיות משפטן כדי להבין שאם מישהו מרשה לך להשתמש ברכב שלו הוא לא בהכרח מרשה לך להרשות לאחרים. יתר על כן, במקרה של שכירות רכב או רכב מהעבודה בד"כ מצויין בפירוש בהסכם שאין לך זכות להרשות לאחרים לנהוג ברכב.

eladts

New member
חוץ מזה

נהיגה ברכב ללא רשות הבעלים היא עבירה כשלעצמה, בלי קשר לביטוח. אם אני לא טועה זה מה שמואשמים בו גנבי הרכב (במקרה הנדיר בו הם נתפסים).

wil

New member
שבל"ר - שימוש ברכב ללא רשות

היא אכן עבירה (בה מואשמים הגנבים בד"כ, כפי שציינת). כל הדיון פה הוא על האם הרשות של אבא שלו תספיק, או לא. אם כולכם טוענים שהרשות הנ"ל לא תהיה תקפה בבית-משפט (לעניין אישום בשבל"ר או לעניין ביטוח חובה, סביר להניח שזה הולך ביחד), ייתכן וכך המצב. אשמח אם עו"ד יחווה את דעתו בנושא, לידע כללי.

למעלה