ביטוח רפואי

Yaniv-DC

New member
ביטוח רפואי

עם קבלת ה-SSN הנכסף, סוף סוף אני אקבל את הכייסף מהבית ספר, ואלך לבזבז לי אותו על ביטוח רפואי נורמאלי. חברים יקרים - יש לכם איזה מידע לנדב לי? איזה ביטוח יש לכם? כמה עולה? מה כולל? מה ההשתתפות עצמית? החזרים על חדר כושר וכו´? לא צריך לפרט כל סעיף בחוזה, הרעיון בגדול... אולי איזה מדריך צעדן לחולה המתחיל? תודות, יניב.

הצעדן

New member
אין לי הרבה ניסיון ../images/Emo119.gif

אעם ביטוחים רפואיים אז קשה לי לכתוב משהו כולל. יש דבר אחד חשוב שאני מכיר מפה (קליפורניה) . עקרונית יש שני מסלולים עיקריים: HMO ו-PGP. ב-HMO יש לך רופא ראשי וכל פיפס חייב לעבור דרכו כולל הנחיות לרופאים מומחים. לפני שאתה בוחר רופא תבקש שמות מחברים שלך מהסביבה ואז תבדוק למי יש מקום פנוי ברשימת המטופלים האופציונליים שלו. ב-PGP יש לך אשכול רופאים שאליהם אתה יכול ללכת. לכאורה יותר נוח, אבל המוקש הוא שהכיסוי הוא רק 80%. אם תתעורר חלילה וחס בעיה רצינית, מכיוון שהכל פה מ-א-ד יקר אתה צפוי לפשיטת רגל. לכן אני ממליץ על המסלול הראשון - רק תקרא טוב את האותיות הקטנות ותוודא שיש לך כיסוי של 100% למעט השתתפות עצמית. יש פה גם dental care ו-vision care שכדאי לשקול. לפני שאתה בוחר חברה תשים בפורום את רשימת האופציות ושאנשים יגיבו. והעיקר, תהיה בריא ! אולי יום אחד אכתוב את מדריך הצעדן לפותח האריזות המתחיל. כל אריזה של תרופות פה זה מבחן פסיכו-מוטורי: ללחוץ ולסובב את הפקק עם כיוון השעון תוך סיבוב הקופסה בכיוון הנגדי בתנועה בורגית עם פליק פלאק לאחור.

Sharon_1

New member
עד כמה שאני יודעת, יש את

ה - HMO כמו שאמרת, אבל השני הוא - PPO. ד"א - בדר"כ אומרים לנשים בהיריון לעשות HMO...

וזה כי....

חוץ מה- HMO כל שאר הביטוחים לא נותנים לאנשים עם מחלות קודמות (וכן, הריון זה נחשב מחלה בחלק מהביטוחים, כי זה תהליך יקר בשבילהם) להכנס לביטוח. ולכן ההמלצה... אפרת

Sharon_1

New member
חידשת לי!!!

ממש לא ידעתי את זה. חשבתי שזה בגלל שה HMO יותר זול מה PPO להיריון.

מורןLA

New member
אז ככה

אם אתה איש בריא שחולה בשפעת פעמיים בשנה - לא הייתי מוציאה הרבה על ביטוח רפואי. יש מה שנקרא ביטוח ל אימרג´נסי בלבד של בלו קרוס. שכל מה שעולה פחות מ1000 $ יוצא מהכיס שלך במשך שנה, אבל אם חס וחלילה קוראת תאונה וצריך ניתוח - זה כבר לא לדאגה שלך - אלא מכוסה ע"י הביטוח. פה הוא עולה 30$ בחודש, לעות הביטוח הרגיל שעולה מ100 ומעלה לחודש - לדעתי בזבוז כסף לאנשים בריאים.

למעלה