תשובה
קודם כל לגבי "מה נשאר" - כן, זה בערך מה שנשאר למרות שבכל state יש אפשרויות קצת שונות.

שני דברים:

א. יקר זה עניין של פרספקטיבה, וזה משהו שצריך לבדוק כשבוחרים בין מוסדות (אם בכלל תהיה ברירה).בעבר הביטוח ל - dependents אצלנו עלה מה שאני מגדיר כהון תועפות, סדר גודל של 4500 דולר לשנה. בימינו זה עולה יותר כמו 1000 דולר לשנה, שזה ממש לא רע (גם אם זה עדיין נראה לך סופר יקר, אני כבר לא משווה מחירים לאלו בישראל נניח). אני מאלה שבהחלט חושבים שצריך לקחת בחשבון גם את הפרמטרים הכלכליים כשעוברים לאנשהו. מעטים מאיתנו יכולים להרשות לעצמם לא לעשות זאת ופשוט לעבור ויהי מה.

ב. עבודה לבן או בת הזוג זה דבר נהדר מהרבה סיבות, בין השאר הביטוח.. העובדה היא שכמעט תמיד המעבר לארה"ב (או לחו"ל באופן כללי) לטובת לימודים קורה בגלל *אחד* מבני הזוג. כמעט תמיד בן או בת הזוג שלא התקבלו ללימודים ירצו לעבוד או ללמוד או לעשות את שני הדברים גם הם. כשזה לא קורה כל כך מהר או כשיש קשיים בתהליך הזה, זה גם מאד מקשה על המעבר כולו, על היחסים וכמובן כלכלית. אז נכון ששאלת על עלויות ביטוח, אבל העלויות בהחלט קשורות בהאם בן או בת הזוג מוצאים משרה, ויש הרבה סיבות פרט לביטוח לחפש משרה כזו..