ביטוח רפואי

some117

New member
ביטוח רפואי

באיזה חברות ביטוח אתם מבטחים את עצמכם? רפואי ו/או נסיעות וכמה עולה לכם?
בכל הסוכניות רוצים המון כסף!
דיוויד שילד למשל רוצה כ300 דולר לחודש (!)
AIG 2.8 דולר ליום.
המחירים מטורפים.
אשמח להמלצות

d a p h n a

New member
מי שלומד בחו"ל בדרך כלל לא משתמש בביטוח נסיעות

אלא בביטוח מקומי כלשהוא.
לעיתים קרובות מקבלים ביטוח בריאות כחלק ממלגת לימודים באוניברסיטה, וגם אם לא יש אפשרות לרכוש ביטוח דרך מוסד הלימודים.

Philip Jr

New member
כפי שדפנה כתבה

הביטוחים שציינת לא ממש רלונטיים לסטודנטים.

Yuvalkz

New member
ביטוח רפואי לבן/בת זוג בארה''ב

אם כבר פתחנו את הנושא, אני אשמח לשמוע מהניסיון שלכם מה קורה עם בני זוג בהקשר הזה. האוניברסיטה מספקת ביטוח בריאות לסטודנט, זה הכל טוב ויפה, אבל מה עם בן או בת זוג? הבנתי שגם Dependant יכול לקבל את הביטוח של האוניברסיטה, אבל זה עולה הון תועפות. באופן ספציפי ביחס לארה''ב, מה נשאר? Obamacare או הביטוח שמציע מקום העבודה של בן או בת הזוג?

Philip Jr

New member
תשובה

קודם כל לגבי "מה נשאר" - כן, זה בערך מה שנשאר למרות שבכל state יש אפשרויות קצת שונות.
&nbsp
שני דברים:
&nbsp
א. יקר זה עניין של פרספקטיבה, וזה משהו שצריך לבדוק כשבוחרים בין מוסדות (אם בכלל תהיה ברירה).בעבר הביטוח ל - dependents אצלנו עלה מה שאני מגדיר כהון תועפות, סדר גודל של 4500 דולר לשנה. בימינו זה עולה יותר כמו 1000 דולר לשנה, שזה ממש לא רע (גם אם זה עדיין נראה לך סופר יקר, אני כבר לא משווה מחירים לאלו בישראל נניח). אני מאלה שבהחלט חושבים שצריך לקחת בחשבון גם את הפרמטרים הכלכליים כשעוברים לאנשהו. מעטים מאיתנו יכולים להרשות לעצמם לא לעשות זאת ופשוט לעבור ויהי מה.
&nbsp
ב. עבודה לבן או בת הזוג זה דבר נהדר מהרבה סיבות, בין השאר הביטוח.. העובדה היא שכמעט תמיד המעבר לארה"ב (או לחו"ל באופן כללי) לטובת לימודים קורה בגלל *אחד* מבני הזוג. כמעט תמיד בן או בת הזוג שלא התקבלו ללימודים ירצו לעבוד או ללמוד או לעשות את שני הדברים גם הם. כשזה לא קורה כל כך מהר או כשיש קשיים בתהליך הזה, זה גם מאד מקשה על המעבר כולו, על היחסים וכמובן כלכלית. אז נכון ששאלת על עלויות ביטוח, אבל העלויות בהחלט קשורות בהאם בן או בת הזוג מוצאים משרה, ויש הרבה סיבות פרט לביטוח לחפש משרה כזו..

למעלה