ביטוח רפואי

לילי1984

New member
ביטוח רפואי

שלום לכולם
התקבלתי לתכנית דוקטורט בארה"ב (נורת'ווסטרן) עם מימון מלא שכולל פטור משכ"ל, מלגת מחייה (בסדר גודל של 1900 דולר בחודש) וגם כיסוי רפואי
במכתב עם הפרטים היה רשום כך:
if you enroll in the University’s student health plan, a full health insurance subsidy will be
provided.
הצצתי בעמוד של תלמידי ה- Graduate שקשור לענייני ביטוח ראיתי קישור לפוליסה, וגם עמוד של שאלות נפוצות. אחת מהן, דנה במחירים. לפיה, עלות הפוליסה לסטודנט הינה 2500 בשנה ול- dependent (בן זוג במקרה שלי) היא כ- 5000 דולר בשנה.
זה נשמע לי ה-מון!!!! אני קצת מבולבלת כי אני לא בטוחה אם המחירים הללו תקפים למי שלא קיבל הצעת סבסוד כמו המצוטט מעלה, או שאלו פשוט המחירים המסובסדים.
אני כמובן מתכוונת ליצור קשר ישירות עם בית הספר בנושא, אבל תהיתי מה נסיונם של הדוקטורנטים באר"הב בפורום עם המחירים הכרוכים בביטוח רפואי (וכן - ברור לי שזו סוגיה בפני עצמה בחברה האמריקאית)
כמו כן, אם יש כאן מישהו/י שלומד בנורת'ווסטרן אשמח לאות חיים
המון תודה!

d a p h n a

New member
לפי מה שהם כתבו לך, את לא צריכה לשלם על עצמך

הם יכסו לך את עלויות הביטוח.
למעשה, הסטנדרט בתכניות דוקטורט טובות הוא לתת מימון מלא + מלגת מחייה + כיסוי מלא של הביטוח הרפואי.

במידה ואת רוצה לצרף את בן זוגך לביטוח הבריאות, האוניברסיטה לא מכסה את זה (ברוב המקרים), ותצטרכו לשלם את הסכום הנקוב. 5000 דולר זה על הצד הגבוה לביטוח מהסוג הזה, אבל לא מופרך לגמרי (נדמה לי שאצלנו זה היה משהו כמו 3500-4000 דולר). אבל, סביר מאוד להניח שזה ביטוח מצויין ושלא תוכלו לרכוש ביטוח פרטי באיכות דומה במחיר הזה.

במידה ובן זוגך מתכוון לעבוד בארה"ב (ויש לו אישורי עבודה מתאימים), הרי שסביר להניח שהוא יוכל לרכוש ביטוח בריאות ממקום העבודה בתנאים טובים יותר.

d a p h n a

New member
שני דברים ששכחתי להגיד:

1. מזל טוב!

2. כדאי לציין שכדי שבן זוגך יוכל לקבל ויזה מתאימה דרכך (במידה והוא זקוק לה ואינו, נניח, אזרח אמריקאי), אתם חייבים להיות נשואים כחוק. אני מציינת את זה פשוט כי המילה "בן זוגי" יכולה לציין כל מיני סוגים של מערכות יחסים.

לילי1984

New member
תודה דפנה!

כן, אנחנו נשואים כחוק. אני למעשה אזרחית אמריקאית, ולכן אנחנו בתהליך של הנפקת גרין קארד מהארץ, שזו כבר אופרה אחרת לגמרי... שלחנו שלשום את החבילה הראשונה עם ה- I-130 ומחזיקים אצבעות לתהליך כמה שיותר מהיר. אני חושבת שראיתי שציינ במקומות אחרים בפורום שגם את אזרחית - האם היית גם צריכה לעבור תהליך דומה עבור בן זוג?
אם כן, אשמח לדעת כמה זמן זה לקח לך ואם יש לך טיפים לייעול!

d a p h n a

New member
כן, אני עברתי את אותו התהליך, אבל...

לצערי המידע שלי לא כל כך יעזור לך. כשאנחנו עשינו את הפרוצדורה זה היה כשעוד היו מטפלים בכל הבקשה בארץ (עכשיו אפשר להגיש בארץ, אבל הם בעצם שולחים את זה לטיפול בארה"ב), ולכן אצלנו זמני הטיפול היו מאוד קצרים. הגשתי בקשה בפברואר, ובמשהו כמו מאי כבר היתה לנו ויזת ההגירה בדרכון. היום זה כבר ממש לא ככה.

מה שאני יכולה להגיד לך זה שבגדול לפחות אצלנו המכתב מהאוניברסיטה עם המידע על חבילת המימון הספיק לגמרי למטרת הספונסרשיפ. כלומר, באנו עם כל מיני הוכחות שיש לנו דירה בבעלותנו בערך זה וזה, כדי להראות שיש לנו גב כלכלי, והם בכלל לא הסתכלו על זה. ברגע שהם ראו שאוניברסיטה מכובדת מציעה לי מימון של חמש שנים לדוקטורט, זה כל מה שהם רצו לדעת מבחינת הספונסרשיפ. אני מקווה שיהיה אותו הדבר גם אצלכם.

Philip Jr

New member
נתחיל מהטוב לא?

מזל טוב! אוניברסיטה מצוינת, ובתור מי שחי באילינוי וביקר בשיקגו פעמים רבות אני מאד שמח בשבילך, כי אני מאד מאד מאד אוהב את שיקגו. מאד. הדגשתי זאת מספיק?

את מסודרת, אולי יהיו לך מעט FEES שהאוניברסיטה לא תכסה, לפחות אצלנו זה יוצא כמה מאות דולרים בשנה על פיצ'פקסים שונים, לא על ביטוח בריאות. אבל - אכן ביטוח הבריאות לבני זוג עולה לא מעט, אנחנו משלמים על אשתי כ - 3500 דולר בשנה. למזלנו היא התחילה לעבוד לאחרונה, ובקרוב תקבל ביטוח רפואי ממקום העבודה שלה. בתקווה שאתם מוציאים ויזת J1-J2, בן זוגך יוכל להוציא אישור עבודה, בתקווה למצוא עבודה במהרה ולקבל ביטוח רפואי מהם. עד אז - היכונו להוצאות מעבר גבוהות..

לסיום אמנם אני לא בשיקגו אבל אני במרחק שעתיים משם, ואני מגיע לא מעט אז אם תרצי תהיי בקשר בהמשך במסרים לטיפים לגבי המעבר, המקום, וכל מה שתרצי.

בהצלחה!

לילי1984

New member
תודה פיליפ!

שמעתי בינתיים רק דברים טובים על שיקגו, שמחה לשמוע עוד ממך :) רק נותר להתמודד עם עניין הקור!
אזכור את ההצעה שלך ואשמח להיות בקשר בהמשך לגבי טיפים שקשורים למעבר ולאיזור באופן כללי

Franz Biberkopf

New member
גרתי שש שנים בשיקגו, ואני מחזק את דברי פיליפ

שיקגו עיר נפלאה, מרכז תרבותי חשוב (במיוחד תיאטרון) ועם סצנת אוכל מהמעניינות בארה"ב, מרמת האתני הזול למסעדות יוקרה. אפילו לקור מתרגלים - אני חושב שאני מעדיף חורף שיקגואי על זה של לונדון. לפחות רואים את השמש מדי פעם. חוץ מזה, החורפים של שיקגו הופכים את הקיצים להרבה יותר מרגשים.

Franz Biberkopf

New member
ועוד משהו - העיר די זולה, בטח בהשוואה לנ"י

כולל כרטיסים לאופרה (במקומות טובים) ב-20$ ולסימפונית המהוללה ב-12$ לסטודנטים.
עכשיו אני מתחיל להתגעגע.

לילי1984

New member
תודה על התגובה - איזה כיף לשמוע!

זו בהחלט פרספקטיבה אופטימית לגבי חורפים קשים :)
כמה כסף היית מעריך שנחוץ כדי להתקיים באופן צנוע באזור? (זוג, ללא ילדים)

Franz Biberkopf

New member
קשה לי לומר. $1900 נשמע לי מעט

במיוחד אם צריך להוסיף ביטוח בריאות.

אני לא מכיר את אוונסטון, אבל אני חושב שהיא די יקרה. תמיד יש האפשרות של לגור באחת השכונות הפחות יקרות של צפון שיקגו (Rogers Park, Edgewater והחביבה עלי אך המעט מרוטה Uptown), יש קשר רכבת טוב מכל השכונות האלה לכיוון אוונסטון - 24 שעות עד Howard. שווה לבדוק בקרגסליסט כמה שכר דירה באזור.

אני ממליץ להכין רשימה של איזה דברים את צריכה - דיור, אוכל, נסיעות, וכו' - ולהתחיל לברר מחירים. אפשר לבדוק אונליין מחירים של מוצרים מסוימים (למשל באתר של טארגט או וולגרינס), ולראות בערך מה תהיה ההוצאה לפי הצרכים שלכם. אפשר לקבל מזה הערכה גסה של כמה כסף צריך. כבר אני יכול לומר לך שאוכל באמריקה זול מבארץ (במיוחד מסעדות אבל גם חנויות, חוץ מירקות ופירות). כרטיס חודשי לרכבת עולה $100, אם אני זוכר נכון (פתאום נשמע כל כך מעט כשאני משלם £116.80 לחודש, וגם זה מכסה רק את מרכז העיר).

ayulli

New member
אחרי אנגליה, פתאום החיים נעשים אפשריים כלכלית

כשעברתי מאוקספורד למונטריאול המשכתי לשלם את אותו סכום בערך, רק שבדולרים במקום בפאונדים.

Philip Jr

New member
המשך

אהלן פעם שנייה,

כמה דברים:

1. קודם כל אני שמח בשבילך שאת אזרחית אמריקאית, זה מאד יקל עליכם במובנים רבים. אחד המובנים שרלוונטיים לשרשור הנ"ל זה שתוכלי להגיש בקשות ל - FELLOWSHIPS וגרנטים שאני כמי שלא אזרח אמריקאי ממש לא יכול.. יש FELLOWSHIPS מצוינים שיכולים לתת לך הכנסה מכובדת מאד, הרבה מעבר למה שהאוניברסיטה מציעה. הלוואי שתזכי בכזו, וכך מצבכם הכלכלי יהיה פשוט יותר. בנוסף כמובן שבן זוגך יוכל לעבוד, וזה גם מאד משמעותי, אם כי שכיח כי גם אנשים "כמוני" מקבלים ויזות שמאפשרות לבן או בת הזוג להוציא אישור עבודה. כמו כן בניגוד אלינו תחיו בעיר גדולה, ואני מקווה שלבעלך יהיו הזדמנויות רבות יותר מאצלנו למציאת עבודה!

2. ההתמודדות עם הקור מתרחשת באופן טבעי. אשתי שנאה את הקור, פחדה מהמעבר בהיבט הזה מאד, חשבה שהיא תקפא למוות וגם אני לא בדיוק התרגשתי מהרעיון של -20 מעלות. ואז קרו שני דברים: קודם כל קנינו ציוד חורף מעולה.. בעיקר מעילים "רציניים" ומגפיים ושנית התרגלנו.. פשוט מתרגלים, ובאיזשהו שלב התחילו לצאת מפיה של אשתי משפטים די מטורפים יחסית אליה כמו "איזה חום בחוץ, 2 מעלות!"

3. שאלת מישהו אחר לגבי עלויות מחיה. ה - "אזור" של שיקגו הוא עצום, ותצטרכו להחליט איפה תרצו לגור, באיזו קרבה מהאוניברסיטה והחלטות נוספות שישפיעו מאד על עלות המחיה שלכם. והרשימה עוד ארוכה, למשל האם תצטרכו רכב? או אפילו דברים קטנים יותר כמו האם אתם אוכלים כשר או אורגני? זה לא שאי אפשר להעריך, אני רק מנסה להבהיר שמדובר בטווח די רחב.

לילי1984

New member
תודה פיליפ!

כמובן, אתה צודק, עלויות מחייה הן אידיו-סינקרטיות.
אני רק רוצה לקוות שעם "התכלבות" מקסימלית עדיין נוכל כזוג לשרוד על המלגה, עד שבן זוגי יוכל לעבוד גם הוא (גם מבחינת אישור עבודה, וגם מבחינת מציאת עבודה). ככה שהקווים המנחים הם מגורים כמה שיותר זולים כל עוד מדובר בטווח נסיעת רכבת סביר (חצי שעה-40 דקות) מהאוניברסיטה, בלי הגבלי כשרות/אורגנית, ובלי רכב..בקיצור, שום דרישות מקדימות... אני מניחה שהכל אפשרי אם ממש ממש מנסים, אני סתם מחפשת אישורים חיצוניים בשלב זה :)

לגבי ה- Fellowships שציינת - האם זה משהו שנהוג לנסות ולגייס בשלב זה, לפני שאני מתחילה את הלימודים, או שאתה מתכוון לשלבים מאוחרים יותר? יש לך המלצה למקום שממנו כדאי להתחיל? כלומר, האם הכוונה למלגות שרלוונטיות ספציפית לתחום (תקשורת במקרה שלי) או שהן רחבות יותר (למשל - מדעי החברה) או לא קשורות בכלל לדיספלינה? אני מניחה שיהיה לי קל יותר להבין מי נגד מי תוך כדי תנועה שם, אבל אתה מכיר איזה אתר שמקבץ מידע לגבי fellowships שעשוי להיות רלוונטי, אשמח לשמוע...

Philip Jr

New member
בדיוק עניתי על שאלה דומה בפורום שכן

קודם כל קשה עד בלתי אפשרי לחיות על מלגת דוקטורנט בתור זוג, מניסיון. הפתרון הוא להיעזר בחסכונות/הלוואות/הורים וכל שאר ירקות עד ששניכם מתארגנים ומסתדרים. זה יקרה, אל דאגה.. מה שכן ניתן לעשות זה לפעול כדי לייעל את התהליך של בעלך ולשפר את סיכויו לקבל את האישור מהר, ולמצוא עבודה (יחסית) בזריזות. אשמח לתת פרטים ככל שניתן במסר פרטי אם תצטרכי.

לגבי מלגות, הנה קישורים רלוונטיים מהמוסד שלי ושלך. אכן כפי שאת תראי יש מלגות לפי תחום, לפי מי שמעניק את המלגה, לפי שלב בדוקטורט, כל מיני... תתחילי לשוטט באתר הזה ובאתר של NU ותחפשי..
בנוסף שווה להתייעץ עם סטודנטים שכבר במחלקה שלך לגבי ה - FELLOWSHIPS השווים שהם מתחרים עליהם כל שנה, למשל של ה- NSF.

John the Savage

New member
הכרתי כאן זוג ממוצא הודי

שהגיעו עם ויזה F והתקיימו אך ורק על המלגה של הבעל. הם הצליחו להתקיים עם המלגה הזו, אבל חיו בתנאים שאני לא בטוח שאני הייתי מוכן לחיות בהם (בין השאר הם גרו ביחד בדירת סטודיו).

supercalifragi

New member
i

i go to NU graduate school
they will fully pay for your health plan
I am very much in doubt if they would pay for you spouse

?what program

למעלה