ביטוח רפואי בסין

לופסקו

New member
ביטוח רפואי בסין

שלום אנשים, אנחנו זוג צעיר וחדש בסין, מתגוררים בסוז'ו. אנו רוצים לרכוש פוליסת ביטוח רפואי ומכיוון שהמבחר כ"כ גדול רצינו לדעת אם יש המלצות / אזהרות / הארות וכו'... אנחנו מתכננים להכנס להריון מתישהו, עדיין לא תכננו מתי, אבל ייתכן בהחלט שנרצה במהלך השנה הקרובה... מבדיקה ראשונית שעשינו הבנו שיש את הביטוח הישראלי DavisShield שמטפל גם בעניין של החזרה לארץ למי שניתק תושבות, וחוץ מזה עוד לא מעט חברות אירופאיות ואחרות שגם כן נותנות ביטוחים: AIG, William Russel, ועוד... בקיצור - נשמח לכל טיפ אפשרי... במיוחד ממי שהתנסה כבר ממש ברמת השירות כי שמענו למשל ש DavidShield נותנים שירות די גרוע ללקוחותיהם בארה"ב... תודה לכולם

idogz

New member
לי יש דיוויד שילד

תודה לאל עד היום לא הייתי זקוק להם ולכן לא יכול להמליץ על השרות שהם נותנים כאן בסין. מה שכן, ביטוח שיניים הם נותנים רק בארץ באיזה רשת מרפאות שאף אחד לא שמע עליה, מין חברה שמאגדת כל מיני רופאי שיניים פרטים. הזמנתי תור חודש לפני שחזרתי לביקור בארץ וכשהגעתי לארץ ממש ברחתי מהמרפאה.. יותר גרוע ממה שיש בסין, פשוט לא להאמין. והתגובה שלהם על זה הייתה שאולי כדאי לי לנסות מרפאה אחרת ברשת הזאת.. בקיצר, מבחינת טיפולי שיניים בארץ, אל תבנו עליהם. חוץ מזה, אני לא יכול לתת המלצה לטוב ולרע.

rambling

New member
דיוויד גולדן שילד

לפי מה שאני זוכר שהם ציטטו לי בעבר הם יקרנים בטירוף. אפשר לשאול מה העלות בערך של ביטוח הזה?

idogz

New member
הכל יחסי בחיים

כשהייתי שכיר בארץ שילמתי ביטוח בריאות ( איזה שילמתי, חתכו לי מהתלוש ) מעל 2000 ש"ח בחודש ועוד הוספתי ביטוח משלים לכללית גם כמה עשרות שקלים.. היום אני משלם לדיוויד שילד משהו כמו 175 דולר לחודש וגם לי זה נראה יקר רצח.. מהברור שאני עשיתי בארץ, הם בערך היחידים שנותנים פיתרון מלא, מבחינת טיפול בזמן שהיה בארץ, בין אם לביקור או לחזרה קבועה עד שנהיים תושבים מחדש. אבל אני אשמח לשמוע על אופציות אחרות, כי כאמור, הם מאוד ביאסו אותי בהקשר של טיפולי השיניים.

rambling

New member
בהשוואה

למיסים בארץ כמובן ש 175 דולר זה לא נורא. התעניינתי כי לא זכרתי בדיוק מלפני איזה שלוש שנים שדיברתי איתם ואני בדיוק בתהליך עכשיו של בחירת תכנית ביטוח. אני משווה את זה לביטוחים זרים כמו של Allianz, AXA, IMG, InternationalCitizens, MNUI ואחרים שראיתי בטווחי מחירים של בערך 1000-1500 לשנה לתכניות האמצע, כלומר לא הכי יקרות ולא הכי זולות שלהם. היתרון בדיוויד זה שמירת זכויות בקופות חולים בארץ אם אני זוכר נכון. למי שזה חשוב לו זה יתרון משמעותי כמובן.

לופסקו

New member
מבט שני על השוואה

נראה לי נכון יותר להשוות את דיוויד שילדס לתוכניות פרמיום (כלומר הי-אנד) של חברות ביטוח אחרות.כי למשל ביטוח שיניים בד"כ לא נותנים בתוכניות הממוצעות אלא רק ביקרות או שלחילופין מדובר בביטוח נוסף (כמו למשל ב AIG) שצריך לקנות על בסיס הביטוח הראשוני וגם אז זה בד"כ מוגבל לגג 1000 דולר. לדעתי בהשוואה לביטוחי ההי אנד האחרים דיוויד שילדס במקום סביר באמצע... מה שכן העניין של טיפולי השיניים בארץ בלבד קצת מעצבן. לזוג בסביבות גיל 30 הם עולים כ- 5000 דולר לשנה... תוכנית טובה (לא הכי טובה) לזוג ב AIG עולה כ- 4500$ אבל לדעתי פחות טובה מדיוויד... rambling - עדכן אותי באופציות ובמחירים בפרטי - אשמח להתייעצויות הדדיות בנושא...

rambling

New member
ושלישי ../images/Emo13.gif

אין לי ספק שיש הבדלים בין תוכניות ביטוח שונות, בשביל לעשות השוואה מלאה אני אצטרך לדעת מה כלול ב-exclusions של כל תכנית. לקחתי את המקסימום כי הנחתי שדיוויד לא מכסה על הכל, לדוגמא: כיסוי בינלאומי בכל מקום ללא קשר להיכן הפוליסה נקנתה? התחייבות לחידוש הפוליסה כל שנה? ספורט אתגרי? HIV? בעיות בריאות קודמות? טיפולים פסיכיאטריים? עשיית משקפיים? חילוץ בגלל מצב פוליטי? לייזר עיניים? הטסת קרוב משפחה? מענק יומי ליום אישפוז? אפשרות לבחור איזה בית חולים או רופא שרוצים? עוד לא החלטתי מה אני אקנה, אני בינתיים מכוסה על ידי פוליסה אחרת. אשמח להתייעץ גם אם מישהו ניסה פוליסה אחרת מחברה נוספת שלא הוזכרה עדיין.

מעצבן אותך רופא שיניים רק בארץ?

אתה אומר את זה כי אתה משתוקק ללכת לרופאי השיניים הסינים? ראית את השיניים שלהם? אני לא יודע מה המצב בסין, אבל הבת זוג הלכה פעם לנקות את השיניים בהונג קונג. אפילו הלכה למרפאה עם רפיוטיישין בדיסקוברי ביי (שכונת זרים מפורסמת). אז אם בארץ שיננית אחראית על תחום הניקוי, כאן עושה את זה הרופא. השיניים לא היו כל כך נקיות בסוף, אבל הוא המליץ על שלוש סתימות, וניתוח שורש. כמוןב שהוא גבה כסף על קונסלטיישין. הרופא בארץ אמר שאין כלום. אני שמח שאני צריך ליסוע לרופא שיניים בארץ, ולא פה.

לופסקו

New member
אני מניח שכשכואבת לך השן אתה מזמין כרטיס טיסה

זה נשמע לי קצת בעייתי...

idogz

New member
מאוד מעצבן

כמו כל אירוע רפואי אחר, גם בעיות וכאבי שיניים לא ניתן לתכנן. הייתי מאוד רוצה לקבל כיסוי בחו"ל, אבל גם אם לא, למה שלא יתנו לי לבחור רופא לבד בארץ או שלפחות יעשו את זה ברשת של הכללית, כמו שעושים את שאר הטיפוןלים הרפואיים בארץ. למה דווקא ללכת על מרפאות פרטיות של חפארים.. ואגב המרפאות הסיניות, אני לא יודע מה יש בפתח תקוה, אבל אני אקח את המלצתך ואנסה שם בביקור הבא בארץ, כי מה שאני ראיתי ברעננה, נופל בהרבה מהמרפאות הבין לאומיות שיש בGZ.

יש לי רופא שינים מ-ע-ו-ל-ה בהונגקונג!

אגב, הוא לא סיני כי אם ניוזילנדי או אוסטרלי (אני לא זוכרת).

קודם כל שלומות ../images/Emo13.gif

שמח לשמוע מכם (אם אכן אתם זה אתם...). אני מבוטח בדייויד שילד, ודיי מרוצה מהשירות. היו לי כאן כמה ביקורים יקרים אצל רופאים (דלקת במרפק שדרשה פיזותרפיה, שפעת שלא עברה), וקיבלתי את הכסף בחזרה עד חודש לאחר הגשת המסמכים. בנוסף יש להם רשת מרפאות בהונג קונג שעובדת איתם ולא צריך לשלם כלום. בארץ ביקרתי אצל רופא ריאות, והכל נעשה כמבוטח של הכללית, כך שלא הייתה בעיה. על רופא פרטי בארץ הם מחזירים 80%. למרות הסיפורים של הבחור שמעליכם, גם השתמשתי בביטוח השיניים שהם מציאים. אני לא יודע באיזה מרפאה הוא ביקר, אבל אני ביקרתי במרפאה בפ"ת כבר מספר פעמים, והיה ממש בסדר. 3-4 סתימות, ניקוי אבן במחירים מגוחכים. אני הייתי בודק טוב טוב את הכניסה להריון, כי אם אני זוכר נכון לי הם אמרו שכניסה להריון תהיה מבוטחת רק אם תקרה 9 חודשים אחרי תחילת הביטוח. בכל מקרה זה לא משנה לי, כי אשתי לעתיד מבוטחת דרך מקום העבודה שלה, ולא איתי. תבדקו את זה טוב. דבר איתי במייל, יש לי עוד כמה עצות.

אMור

New member
David Shield - So far So good

מחזירים כסף תוך שבוע ב- TT לחשבון הבנק. לא שואלים שאלות ולא מתלוננים על חיובים גבוהים. דורשים שנה מראש להיות מבוטח לפני כניסה להריון. אנחנו לא התאכזבנו.

למעלה