ביטוח פרטי לטובת מכשירי שמיעה

ביטוח פרטי לטובת מכשירי שמיעה

שלום לנוכחים, לצערי הגיע הזמן ואני נאלץ להרכיב מכשיר שמיעה לטובת חיים משופרים יותר (כך המומחים אומרים
) מסקר מהיר שעשיתי במספר מכונים גיליתי שמכישירי השמיעה זו חתיכת הוצאה מטורפת במיוחד לאור העובדה שאורך החיים שלהם הוא בערך כמו של פרפר.. רציתי לשאול אם מישהו\י מכם יכול להמליץ לי על ביטוח פרטי (מעבר לביטוח קופ"ח) שמחזיר לו חלק גדול מעלות המכשיר אם בכלל. בכל מקרה - העיקר הבריאות. המון תודה

האמת מעולם לא עשיתי ביטוח כזה

יש לי מכשירי שמיעה מגיל 9 חודשים וההורים שלי לא ראו צורך לבטח אותם וגם עכשיו אני לא רואה כל צורך כזה לעשות ביטוח פרטי. פשוט לשמור היטב על המכשירים מלחות,מים ומכות אפשריות וזהו.. מכשיר שמיעה שהחזיק לי הכי הרבה זמן זה היה מכשיר בן כ-6 שנים ולא היו לו בעיות. ואולי רק פעמיים בכל החיים שלי היתי צריכה לתקן את המכשירים. לפי דעתי זה מיותר לעשות ביטוח אז פשוט תשמור עליהם טוב ויהיה בסדר.

לא הבנת אותי

כששאלתי על ביטוח לא התכוונתי לעניין הנזקים \ גניבה או משהו בסגנון. פשוט שמעתי ממישהי שהביטוח בריאות שלה מכסה לה את עלות קנית המכשיר! העניין הוא שלה יש ביטוח דרך "חבר" שזה של הצבא ואני מקסימום עושה מילואים ואין לי אפשרות להרשם לזה...

Kanish

New member
איך בדיוק הביטוח מכסה את עלות המכשיר?

הרי כל הרעיון בביטוח הוא שמשלמים כסף כל חודש - אבל לא בשביל קנייה, בשביל ביטוח מכל מיני אסונות (טבעיים יותר או פחות)? את המכשיר עצמו האם אינך אמור לקנות לבד ואז אם אתה מבטח אותו זה לא מכסה לך עלות? אני חושבת שפספסתי משהו!!! בכל אופן לא ביטחתי מעולם את המכשירים, ולי יש מכשירים מגיל 4 חודשים...

Kanish

New member
רק מוסיפה שהתכוונתי לביטוח פרטי

בקופות החולים הרעיון בביטוח הוא באמת שאם משלמים כל חודש, אז כשנגשים לקנות מכשיר מקבלים החזר באחוז כלשהו. האם כך זה עובד גם בביטוח פרטי?

בדיוק

בדיוק! ויש כאלו ביטוחים (כנראה) המחזירים את רוב העלות, פעם בשנתיים שלוש. כך שיוצא שעבור מכשיר שקונים אחת לשלוש שנים אחרי ההחזר של קופ"ח והביטוח אני לא אומר להוציא אגורה נוספת מעבר לסכום החודשי שאני משלם לקופה ולביטוח... קאניש, קאפיש?

המרחפת

New member
שלוש שנים זה ממש מעט....

שלוש שנים זה הזמן שמכשירים החזיקו אצלי כילדה, שמשתוללת וזרקה אותם לארגז החול ולאסלה.... כבוגרת המכשירים שלי החזיקו 7 שנים, וזה כשעדיין לא נתתי להם את התנאים המיטביים. מי שממש מטפל בהם, יכול לשמור על מכשיר מתפקד במצב מצויין אפילו 10 שנים. לגבי עניין הביטוח הפרטי אני לא יודעת לומר לך, פעם אחרונה שקניתי מכשירים עוד ניצלתי את הכיסוי של משרד הבריאות שתקף עד גיל 18. סביר להניח שהייתי קונה באותה שיטה שאיתן קנה, הכסף שהייתי משלמת כל חודש לביטוח כדי שיום אחד הם יחזירו לי... זה כמו לשלם כבר את הסכום בבת אחת אחרי השתתפות של קופ"ח.

Kanish

New member
בדיוק...

לזה התכוונתי. המכשירים לא באים בחינם, אלא אם כן מי שזכאי לסל תקשורת שם בצד את הכסף הזה ומנצל אותו בסוף לקניית מכשירים. ההבדל היחיד בין תשלום כל חודש לתשלום בבת אחת הוא שאולי קל יותר לשלם קצת מדי חודש, כמו עם כרטיסי אשראי, אבל בסופו של דבר המכשיר עולה לך אותו דבר. אם אתה משלם גם לביטוח פרטי וגם לביטוח קופ"ח נדמה לי שיוצא שהוצאת יותר כסף בסוף... אבל אולי אני טועה. כאמור אני לא מבינה גדולה בנושא. המכשירים שלי החזיקו מעמד 10 שנים ויותר (הקודמים, האנלוגיים). הדיגיטליים שיש לי עכשיו - עוד צריך לראות כמה זמן הם יחזיקו :) אבל איני שומרת עליהם במיוחד.

moran f

New member
מה שכן כדאי לחשוב עליו

זה הכדאיות של ביטוח פרטי מעבר לעניין רכישת מכשירי השמיעה. נכון שאך ורק בגלל מכשירי השמיעה שענין לא כדאי (חשוב לזכור גם שזה עסק, לא מוסד צדקה, ולכן מכיוון שהשמיעה היא מצב ידוע מראש, יש סיכוי טוב מאוד שהם ידרשו תקופת המתנה לא קצרה לפני שהם יסכימו לממן מכשיר שמיעה). מה שכן, אני חושבת שלכולם (בלי קשר לשמיעה) כדאי לעשות עם עצמם חשבון בקשר לביטוח רפואי פרטי. זה לא חשבון עם תוצאה ידועה מראש - כדאי באמת לחשוב על זה.

המרחפת

New member
יש לך מידע נוסף על הנושא?

כתבות שמסבירות מהו ביטוח רפואי פרטי, יתרונותיו וחסרונותיו? מודה ומתוודה, בורה לחלוטין בנושא.

moran f

New member
לצערי הרב, לא ממש

בעיקר חלקי דברים מפה ומשם. אם היה לי יותר מידע, אני מניחה שההמלצה היתה פחות מסוייגת. מצטערת

עייטן

New member
קניתי לפני חודשיים מכשיר

עלות המכשיר במקור היה כ6000 שקל. קופת חולים כללית "מושלם" ממנת 50% מהעלות - שזה 3000 שקל, ויש גם סל תקשורת שממן פעם ב4 שנים על סך 3000 שקל מקסימום. כך שהמכשיר עלה לי חינם. מה שכן שאצטרך לקנות את המכשיר השני שלי אצטרך לשלם 3000 שקל כיוון שניצלתי את המקסימום של הסל תקשורת. יום טוב, עייטן

kondor1706

New member
תעשה ביטוח משלים בקופות החולים

בקופות החולים לאומית ומכבי ההחזר הוא בסביבות ה80 אחוז למכשיר - עד תקרה מסוימת של 3000 שח או יותר (ברר בקופת החולים שלך), לא יודע מה המצב בקופות האחרות...

nickey

New member
אני מבוטחת במכבי

וקיבלתי בסביבות ה-85% החזר מעלות המכשיר שרכשתי. ואורך החיים של מכשירי השמיעה כיום בהחלט לא משתווה לזה של הפרפר. הם יותר חזקים, יותר טובים ופשוט מסייעים לך. רצוי לברר בקופת החולים שלך מהם הקריטריונים שלהם לכיסוי ההוצאה שלך, ומה רופא האא"ג אמר לך.

למעלה