ביטוח פנסיה

מצב
הנושא נעול.
ביטוח פנסיה

ביטוח פנסיה
היי
שאלה,
בדצמבר החלפתי עבודה.
בתחילת דצמבר עזבתי אץ העבודה ואחרי יומיים התחלתי לעבוד במקום החדש.
ב רגע שסיימתי את העבודה הקודמת, לא הייתי צריך להפריש 6 אחוז ממשכורת לקרן פנסיה.
ובגלל שהביטוח היה פעיל ולא שילמתי מאז שהתחלתי במקום החדש, לדעתי החוק אומר רק אחרי 3 חודשים מפרישים, בפועל ממשכורת מאי (אחרי 5 חודשים) אתחיל לשלם פנסיה, גם המעסיק.
הסוכן ביטוח של מקום עבודה טוען שראה שיש לי חוב לשלם 5 חודשים, דיברתי עם חברת הביטוח ואומרים שמאז שהפסקתי לעבוד במקום החדש אין חוב, וגם אמרו שאני לא צריך להמשיך לשלם מאז שעזבתי.

האם מותר לסוכן להורות למקום העבודה להוריד חלק קטן של חוב ממשכורת ל 5 חודשים למרות שאין?

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
שאלתך אינה ברורה דיה

ביטוח פנסיה
היי
שאלה,
בדצמבר החלפתי עבודה.
ובגלל שהביטוח היה פעיל ולא שילמתי מאז שהתחלתי במקום החדש, לדעתי החוק אומר רק אחרי 3 חודשים מפרישים, בפועל ממשכורת מאי (אחרי 5 חודשים) אתחיל לשלם פנסיה, גם המעסיק.
הסוכן ביטוח של מקום עבודה טוען שראה שיש לי חוב לשלם 5 חודשים, דיברתי עם חברת הביטוח ואומרים שמאז שהפסקתי לעבוד במקום החדש אין חוב, וגם אמרו שאני לא צריך להמשיך לשלם מאז שעזבתי.

האם מותר לסוכן להורות למקום העבודה להוריד חלק קטן של חוב ממשכורת ל 5 חודשים למרות שאין?
שאלתך אינה ברורה דיה
שאלתך אינה ברורה דיה.
ככלל, ככל שאין לך שום חוב - סוכן הביטוח אינו יכול לדרוש כך מהמעסיק.
מאידך - ככל שיש לך חוב, זהו אינטרס שלך להשלימו על מנת שהרצף הביטוחי שלך לא ייפגע.
על כן, שאלת המפתח המעשית (שאינה ברורה כלל משאלתך), האם בפועל ישנו חוב (כטענת סוכן הביטוח) או אין כל חוב (כטענתך).

הסוכן ראה שיש חוב, התקשרתי לביטוח

שאלתך אינה ברורה דיה
שאלתך אינה ברורה דיה.
ככלל, ככל שאין לך שום חוב - סוכן הביטוח אינו יכול לדרוש כך מהמעסיק.
מאידך - ככל שיש לך חוב, זהו אינטרס שלך להשלימו על מנת שהרצף הביטוחי שלך לא ייפגע.
על כן, שאלת המפתח המעשית (שאינה ברורה כלל משאלתך), האם בפועל ישנו חוב (כטענת סוכן הביטוח) או אין כל חוב (כטענתך).
הסוכן ראה שיש חוב, התקשרתי לביטוח
ושם נאמר שאין, לדעתי הסוכן טעה או שלא שם לב.
ואנסה להסביר אחרת.
התחלתי במקום עבודה חדש בדצמבר, בעוד שהפוליסה הייתה פעילה והתשלומי פנסיה הופסקה מאז שהפסקתי את העבודה הקודמת באותו חודש.
עברו 5 חודשים, אין חוב.
אז אני צריך להודיע לאחראית שמתעסקת במשכורות בעבודה או לסוכן שיודיע לעבודה שלא לדרוש חוב?

החוק אומר שצריך להפקיד ממשכורתי ל 5 חודשים לפנסיה?

ביטוח פנסיה
היי
שאלה,
בדצמבר החלפתי עבודה.

מאז שהתחלתי לעבוד במקום החדש, תודה.

k-don

Well-known member
כיוון שהגעת למקום עבודה החדש, עם ביטוח פנסיוני פעיל, על

מאז שהתחלתי לעבוד במקום החדש, תודה.
כיוון שהגעת למקום עבודה החדש, עם ביטוח פנסיוני פעיל, על
המעביד החדש היה להפריש לך רטרואקטיבית החל מסוף שנת המס, כלומר מדצמבר.
(על כל שקל שהוא מוריד ממך הוא מוריד כ 2 שקלים ממנו עבור החסכון שלך).

מצב
הנושא נעול.
למעלה