ביטוח סיעודי

מומין1

New member
ביטוח סיעודי

אם יש פורום יותר מתאים לזה, אשמח אם תוכלו להפנות אותי.

יש לי ביטוח סיעודי של חברת דקלה (דרך הביטוח המשלים של קופ"ח כללית), ואני משלם כ-5 ש"ח בחודש עבורו.

לפני כחודשיים הצטרפתי לפוליסת ביטוח חיים של חברת הראל, שכולל גם ביטוח סיעודי (עולה כ-50 ש"ח לחודש).

הכפילות הזו של שני ביטוחים סיעודיים מעלה לי תהייה - האם עליי לשמור את הביטוח של חברת דקלה, או לבטלו? האם בכלל ניתן לקבל כספים מ-2 הגופים הללו במקרים של אירוע ביטוח?

שמש27

New member
אתה צריך לבדוק את זה, אבל לדעתי אין קשר

ביטוח סיעודי - כשמו כן הוא, מבטח אותך למקרה שבו תהיה סיעודי - נזקק לעזרה בפעולות היום-יום - בין אם תשהה במוסד (עלות משוערת: 10-15 אש"ח בחודש) ובין אם בבית (עלות משוערת: 7-10 אש"ח לחודש).
הביטוח מפצה אותך לתקופת זמן מסוימת (כמה שרכשת - שנה/שנתיים/חמש שנים... לפי הסכום שלך, זה מינימלי שבמינימלי) ובסכום מסוים לחודש (5/7/10 אש"ח בחודש - הכל רשום בפוליסה).

ביטוח החיים הוא למקרה מוות, ולא למקרה רפואי סיעודי. אמנם יש בו מרכיב קטן של 'אובדן כושר עבודה' - אבל מדובר על מקרים ספציפיים של שבירת רגל לדוגמה, ופיצוי מוגבל למשך חודשיים (שווה ערך משכורת פחות או יותר) מבלי שזה פוגע בביטוח המרכזי (למקרה מוות כאמור).

הם לא חופפים, ולדעתי שניהם נדרשים. רצוי לעשות אותם כמה שיותר צעירים וכמה שיותר בריאים - כי אז התשלומים נמוכים ביותר, ונשמרים נמוכים לתקופה ארוכה.

רק בבריאות!

מומין1

New member
תודה על התגובה המפורטת

שעשתה לי סדר בראש בין המושגים. אברר את כל הפרטים עם חברות הביטוח.

שיהיה יום נפלא

למעלה