צד ג' חייבים להוסיף
קרה למכר שלי, שמזגן שהיה בדירה נפל על השוכר ופצע אותו. ביטוח צד ג' שילם את הפיצוי הגבוה לשוכר.
אם נופלת חתיכת טיח מהמרפסת לעובר אורח על הראש - זה ביטוח צד ג'. וגם אם מישהו עלה על מעקה המרפסת כדי לנקות את התריסים ונפל.
בדירה שאתה לא חי בה, ולא מודע לבעיות תחזוקה שצצות (והשוכר לא תמיד מעדכן), ביטוח צד ג' עוד יותר חיוני מאשר בדירה שאתה נמצא בה.

ביטוח נזקי צנרת עד היום חסך לי הרבה כסף, בעיקר בדירות ישנות עם נזילות מדי פעם, ובעיקר כשהנזילה גורמת לנזק לשכנים למטה (הביטוח יסייד להם את התקרה שהתקלפה למשל ויתקן את שאר הנזקים העקיפים, שיכולים להגיע בקלות לאלפי ש"ח). ההשתתפות העצמית יותר נמוכה מלהזמין אינסטלטור פרטי. וגם אם בסוף תחליט לפתור את הבעיה באופן פרטי - אתה מקבל למעשה שירות אבחון ב- 50 ש"ח לביקור, ואז אתה יכול לעשות סקר מחירים בטלפון בין אנשי מקצוע.

אני עושה ביטוח מלא לכל דירה: צד ג', נזקי צנרת ורעידת אדמה. הדיפולט ברעידת אדמה הוא לא מחיר הדירה, אלא עלות הקמתה מחדש, וכמובן שזה יעזור גם אם שאר השכנים יבטחו את הדירות שלהם בביטוח לרעידת אדמה, אבל בכל מקרה התוספת השנתית לפרמיה לא גבוהה, ולקבל פיצוי חלקי יותר טוב מכלום. גם רוב רעידות האדמה לא ימוטטו את כל הבניין, אלא יגרמו נזקים (סדקים) שהביטוח כן יכול לתקן.

אגב, במקרה של רעידת אדמה רצינית חברות הביטוח (הרציניות) לא אמורות לפשוט את הרגל, כי הן מבוטחות למקרים של אסון המוני ע"י חברות ביטוח ענקיות מחו"ל.

לא צריך לבטח תכולה כמובן בדירה שאתה משכיר. אז ביטוח מקיף כולל רעידת אדמה, צד ג' ונזקי צנרת לא צריך לעלות יותר מ- 700 ש"ח לשנה לדירת 3 חדרים. ואם אתה מבטח מספר דירות + המכוניות שלך וכו' אצל אותו סוכן ביטוח, אפשר להשיג הנחות יפות.