ביטוח מצנחים

moti1002

New member
ביטוח מצנחים

רבים מאיתנו מזניחים את נושא ביטוח המצנח. אנא שתפו אותנו לגבי ביטוחים אפשריים למצנח. איזה סוג ביטוח אפשרי? מחיר לשנה? האם ניתן לבטח את המצנח כנגד כל הסיכונים? איפה מומלץ לבטח? ועוד.

moti1002

New member
הבהרה - ביטוח למצנח לא למרחף

התכוונתי לביטוח למצנח עצמו לא למרחף או צד ג'. ביטוח למקרה גניבה (מהבית . מהמכונית), נזק (קריעה, שריפה). אולי באמת צריך להוסיף ביטוח כזה דרך האגודה, ועד אז מה האפשרויות לבטח את זה דרך חברת ביטוח / סוכן ביטוח ?

ביטוח למצנח רחיפה

כאשר רכשתי פוליסת ביטוח לבית (מבנה + תכולה) נשלח אלי סוקר לבדיקת רכוש. הצגתי בפניו את כל ציוד הרחיפה, את קבלות הרכישה, והוא רשם את זה תחת "ציוד ספורט". הציוד נרשם באופן פרטני, כולל תיאור מדוקדק ומספרים סידוריים. ע"פ הבנתי, משיחה שקיימתי עם סוכן ביטוח; ציוד הרשום בפוליסת ביטוח תכולה מבוטח גם כאשר נגנב מחוץ לבית ! חשוב להבין שהמדובר בביטוח תכולת דירה, כך שסביר להניח ששריפה של המצנח מחוץ לתחומי הבית או קריעה שלו, לא יחשבו כמקרה ביטוח.

moti1002

New member
ביטוח תכולה לא מכסה נזקים מחוץ לבית

לפי מיטב ידיעתי ביטוח תכולה לא מכסה נזקים מחוץ לבית אלא אם כן צויין במפורש בפוליסה, ושולמה פרמייה מוגדלת (כגון עבור מצלמות). כדאי שתוודא שוב עם הסוכן שלך, ותעדכן אותנו. אם זה נכון מה שכתבת, אשמח לקבל את פרטיו של הסוכן שלך. תודה

עמית - בדוק שוב עם הסוכן ביטוח..

לאחרונה, בעקבות מחלוקת עם חברת הביטוח שמבטחת את תכולת דירתי בדקתי את נושא הכיסוי הביטוחי של ציוד הרחפיה במספר חברות דרך סוכן הביטוח שלי. מה שנאמר לי היה שאין חברת ביטוח שמוכנה לבטח את הציוד *מחוץ* לבית - אך ורק בתוכו. מדוע שלא נתארגן לרכישה משותפת של כיסוי ביטוחי? לא הייתי רוצה לגלות שרכבי נגנב עם הציוד באחד מהעצירות לאכילה/שתייה/שירותים בדרך חזרה מהצפון.. משה

גם אני לא.

משה שלום, גם אני לא הייתי מעוניין שיגנבו לי רכב מלא מצנחים. חברות הביטוח דרשו ים של הגנות לרכב כולל סורגים. בהצלחה איתי לנואל שמיים מצנחי רחיפה.

בדקתי.

אינני נוהג לאמר דברים מבלי לבדוק תחילה. הרכוש המוגדר כתכולה, מבוטח גם מחוץ לבית. ולגבי מקרה גניבה של רכב, לפחות אצלי בפוליסת הביטוח כלול גם ציוד שהיה ברכב בעת הגניבה (חס וחלילה, טפו טפו טפו) עד תקרת סכום מסויים. אנסה להביא לכאן לפורום סוכן ביטוח מסויים (לא זה שאצלו אני מבוטח) שיעשה כאן סדר.

עמית - לא רמזתי שאתה לא יסודי ../images/Emo98.gif

עמית, גם הסוכן ביטוח שלי בהתחלה טען שזה מבוטח ולאחר בדיקה מעמיקה חזר בו מדבריו. לאחר מכן הוא ביצע סקר בין כמה חברות, ולטענתו זה לא בר כיסוי.. אשמח לשמוע (אם אתה מעדיף, אז במסר אישי) מי החברה והפוליסה בה הציוד שלך מבוטח. משה

לא רמזתי שרמזת....

כפי שהבטחתי, פניתי אל סוכן ביטוח מסויים אשר מבין עניין. תקוותי שיעתר לאמר דברו כאן בפורום. עדיין לא קיבלתי תשובתו.

ביטוח המצנח

עמית, ככלל אתה צודק. ניתן לבטח את המצנח במסגרת ביטוח הדירה אך אין כיסוי מחוץ לבית. להערכתי ניתן לארגן פוליסת "כל הסיכונים" למצנח במתכונת הבאה: 1. אש, פריצה, נזק תאונתי וסיכוני העברה (רכב וכד') . 2. לא ניתן לבטח בלאי ומכאן קריעה בזמן שימוש. במידה ויש לכם עינין, אנא פרטו שווי ממוצע של מצנח ואנסה לבנות כיסוי ספציפי לכך. יוסי מיליס

yaelgilad

New member
פרטים נוספים ?

האם ניתן להבין כי אתה מדבר על פריצה לרכב בלבד ? מה לגבי גניבת הרכב ? מה לגבי אירוע בו היה ברכב גם מצנח של מישהו אחר ? האם ביטוח כזה אפשרי גם כשמדובר ברכב חברה ?

moti1002

New member
עלות מצנח לביטוח

יוסי, אני לא ממש יודע את המחירים המדוייקים כיום. מחיר מצנח נע מ 1,500$ למשומש עד 3,500$ לחדש. המחיר כולל את המצנח, הרתמה וקסדה. נשמח לקבל הצעה פה בפורום. תודה

ביטוח מצנח הנגנב מדירה

שלא נדע , תמיד טוב שיהיה ביטוח תכולת דירה המכסה גם את המצנח ואבזריו. על כל צרה שלא תבוא . . ידוע לי כי "ביטוח ישיר" ואחרים עושים ביטוחים כאלה. ספי דורי.

למעלה