ביטוח מנהלים...

• פותח הנושא lilo
  • פורסם בתאריך

lilo

New member
ביטוח מנהלים...

שלום לכולם... יש לי בעיה, ואני לא יודעת אם זו הכתובת... אבל בכל זאת... פוטרתי לפני חודש בערך מהחברה בה עבדתי במשך שנה וחמישה חודשים בערך. בחוזה שלי עם החברה רשום שאחרי שנה של עבודה, מגיע לי ביטוח מנהלים. ובאמת אחרי שנה של עבודה, התחילו להוריד לי כל חודש סכום מסויים לביטוח המנהלים שלי. שמתי לב, שכל מי שעבד איתי בחברה, ניקרא לחתום על טפסי ביטוח מנהלים כעבור שנה עבודה, ורק לי לא קראו... כששאלתי את המנהלת שלי, היא ביררה עם מנהלת משאבי האנוש שלנו, והיא אמרה שאין מה לדאוג, מישום שבחוזה שלי רשום בפירוש שכעבור שנה עבודה, מגיע לי ביטוח מנהלים, והכל בסדר. עכשיו, כשאני כבר לא עובדת בחברה (פוטרתי בגל הפיטורים האחרון), התקשרתי לחברה שעושה את הביטוחי מנהלים בחברה, ושם אמרו לי שאין לי ביטוח אצלם, והופנתי למח´ שכר של החברה. בדקתי שם, והתשובה שקיבלתי היא: "אין בעיה, נחזיר לך את הכסף שגבו מימך", ולאחר בירור נוסף, אמרה לי שם מישהי: "אין לך ביטוח מנהלים". הסברתי לה שאני לא רוצה שיחזירו לי את הכסף, אלא רוצה להמשיך את הביטוח ולקבל את מה שמגיע לי מישם מבחינת פיצויים, והיא לא ידעה מה לענות לי, אלא רק אמרה שהיא לא יודעת מי אמר לי שיש לי ביטוח מנהלים, וכנראה יצטרכו לקבוע לי פגישה איתו... הבעיה היא שגם את מנהלת משאבי האנוש כנראה פיטרו (קיצוצים)... מה עושים עכשיו?! לילו...

בטוח מנהלים ../images/Emo104.gif

לדעתי, הנהלת החברה יכולה לבחור בין תיקון המעוות על ידי הגעה להסדר עם חברת הביטוח וסידור נושא ביטוח המנהלים רטרואקטיבית על כל הכרוך בכך, לבין פתיחת תיק במשטרה על גניבה. בכל מקרה - בשום פנים על תסכימי לקבלת הכסף שנוכה ממך בלבד. לא רק שמגיעים לך פיצויים בגין הלנת שכר, אלא שלביטוח המנהלים יש גם אלמנטים של ותק, חסכון ובטוח, אותם את מאבדת.

ביטוח מנהלות ...

צריך, לדעתי, לבדיל בין שתי זכויות שלך. זכות אחת שיש לך - היא לקבל פיצויי פיטורים מלאים בגלל העובדה שפוטרת אחרי יותר משנת עבודה. זכות זו לא תלויה בשאלה אם ביטחו אותך בביטוח מנהלים או לא. אם החברה היתה מבטחת אותך בביטוח מנהלים, אז חלק מהפיצוייפ היה נמצא בחברת הביטוח, אבל בגלל שלא ביטחו אותך - החברה חייבת לשלם לך בעצמה ועל חשבונה את מלוא פיצויי הפיטורים. הזכות השניה שיש לך - היא הזכות לקבל פיצוי על הנזק שנגרם לך מכך שהחברה לא קיימה את החובה שלה (מכח הנוהג בחברה) לבטח אותך בביטוח מנהלים לאחר שהשלמת את שנת העבודה הראשונה. הנזק שנגרם לך איננו בענין פיצויי פיטורים, כי את זה את זכאית ממילא לקבל, אלא אמור להיות תלוי בשווי הזכויות שהיית יכולה לצבור בחברת הביטוח. שווי זה הוא לא משהו מאד משמעותי, מדובר על זכויות שהיו נצברות לך שם במשך כ-5 חודשים, לפי 5% מהשכר שלך (על חשבון החברה), כלומר משהו ששווה בערך רבע ממשכורת חודשית אחת שלך. זאת כמובן בתוספת הסכומים שניכו ממך ולא הועברו לחברת הביטוח. עו"ד ויזר צודק באומרו שאת מה שניכו ממך את יכול לדרוש שיחזירו לך עם פיצויי הלנה, אבל הסיכוי שתקבלי פיצויי הלנה על זה לא נראה גדול, אז אם הם יציעו לך החזר של כל מה שניכו ממך ועוד משהו כמו רבע משכורת חודשית, בנוסף לפיצויי פיטורים מלאים - לא הייתי ממליץ לך לדחות על הסף הצעה כזו.

lilo

New member
שאלה:

איך אני יכולה לדעת שקיבלתי פיצויים מלאים?

תבדקי

כמה המשכורת החודשית שלך ברוטו ותכפילי את זה ב-17 (בהנחה שעבדת 17 חודשים) ותחלקי את התוצאה ב-12. אם התוצאה לא פחותה ממה שקיבלת - אז קיבלת פיצויים מלאים. אם השכר החודשי שלך השתנה מדי חודש - תעשי ממוצע של השכר ב-12 החודשים האחרונים.

למעלה