ביטוח מזגנים

toffi77

New member
ביטוח מזגנים

שאלה קצת OUT OF CONTEXT אבל כנראה רוב מי שכאן מתמודד עם השאלה או יתמודד....

יש לי בבית החדש 8 מזגנים:
6 מפוצלים (אחד מתוכם אינוורטר)
2 מיני מרכזי

עברה שנה מאז הקנייה - התקשרו אליי משימור לקוחות של תדיראן כדי לבטח את המזגנים דרכם ביטוח מלא לכל דבר.

המחיר שהם מציעים הוא:
כ-110 ש"ח לחודש ל-2 המיני מרכזיים + המפוצל אינוורטר
או
כ-180 ש"ח לחודש לכל המזגנים

הפוליסה היא ל-3 שנים.

האם זה ביטוח כדאי או שביטוח מוצרי חשמל כללי לבית שכולל את כל מכשירי השחמל יותר כדאי (ברור שהוא פחות מקיף, ואולי יש גם דמי השתתפות וכו')

Sanchez

Member
היתי בסיטואציה דומה...
התקשרתי לשירות אלקטרה לא מזמן והציעו לי ביטוח.
בסופו של דבר לא עשיתי.
אבל מה יש במזגנים הללו ? כרטיס מעבה, כרטיס מאייד ועוד כמה רכיבים.
הכרטיסים עולים כ 250-350 ש"ח. החלפתם קלה למי שיש טיפה הבנה טכנית, ברשת ישנו הרבה מידע. גם כאן בפורום יש אנשים טובים שעוזרים ונותנים רעיונות (יוסיזיו למשל).
&nbsp
אני אישית יכול להתגבר על החלפתם של הריכיבים הללו.
מי שלא...שישקול ביטוח...
&nbsp
במקרה של אינוורטר, הכרטיסים יכולים לעלות סכומים ניכרים.

במרבית המקרים

בחשבון עלות / תועלת הביטוחים הללו לא כדאים.
הסיכוי שתצטרך תיקון שיעלה בין 4000 ל 6500 ש"ח בשלוש שנים למזגנים חדשים - לדעתי קלוש.

BlackB

New member
נכון מאוד.

לי בבית הנוכחי יש תדיראן מולטי אינוורטר, מנוע אחד שיכול להחזיק עד 10 יח' פנים(אצלי מותקנות 5), בזמנו נתנו לי אחריות 3 שנים וברגע שנגמרה התחילו להציק עם הרחבת אחריות בעלות של 2200שח לשנה על כל המערכת ואם אעשה מראש לשנתיים אקבל שנה שלישית חינם.
בתכלס זה מזגן עמוס באלקטרוניקה ובכרטיסים ממוחשבים, אבל העלות המקסימלית של כל כרטיס יכולה להגיע לאולי 1500ש"ח ולכן זה פחות משתלם.
המערכת שמותקנת אצלי מיוצרת עבור תדיראן ע"י GREE שהוא ענק סיני ואלו מערכות שמפגינות אמינות רבה.

יוסיזיו

New member
עד 9 יחידות פנים,כרטיסים שלהם אמינים לרוב ,מחירי הכרטיסים

בתדיראן מאד סבירים.
הסיכוי לתקלה בכרטיס הולך ופוחת ככל שלא מאמצים את האינוורטר והכוונה שלא משתמשים עם כל היחידות בו זמנית ושהתכנון למערכת עומד בטבלת האפשרויות המפורסמת על ידי החברה והם מדגישים אמנם באותיות קטנות שאין לעבוד עם המערכת כאשר הספקי יחידות הפנים עולה על ההספק המקסימלי של היחידה החיצונית.

BlackB

New member
בקטלוג הנוכחי אכן הם כותבים שזה ל2 עד 9יח'

אבל בקטלוג שהיה לפני 5 שנים כשהמערכת הזו עוד היתה חדשה, כתוב היה שניתן עד 10יח' פנים.

toffi77

New member
יכול להיות שלתדיראן הייתה הרחבת אחריות ל-2 נוספות ב-200 ש"ח?

שכנים שלי התקינו אותו מזגן SILENT WIND כמו שלי כמה חודשים אחרי , והם עשו הרחבת אחריות כזאת לשנתיים נוספות ב-200 ש"ח.
יכול להיות שהיה כזה דבר? אני לא זוכר , אבל אם היה בטוח הייתי עושה.

BlackB

New member
היתה גם היתה, כמעט הגעתי לתביעה עם המתקין שלי...

בהצעת מחיר הוא כתב אחריות יצרן של 3 שנים.(לא ציין שזה בתוספת כלשהי מצידי או מצידו). גיליתי שהוא שכח להרחיב את האחריות במועד הרכישה לאחר שנה, כשהתקשרו להציע לי את הביטוח המוגזם הזה ואז החלה סאגה שלמה שבסופה, בשורה התחתונה, תדיראן הסכימו לחייב אותי ברק עוד 200ש"ח בדיעבד בשביל הרחבת האחריות.
היום אני הרבה אחרי סיום האחריות הזו וכפי שכתבתי, לא נזקקתי לה.

Sanchez

Member
היו כל מיני הרחבות למיניהן...
כמה חודשים בודדים אחרי שקניתי את המזגנים שלי (לפני כשנתיים וחצי), פתאום הופיע מבצע למזגני אלקטרה עם אחריות של 7 שנים !!! זה היה אמנם לתקופה קצרה מאוד, אבל אני זוכר את זה טוב מאוד.
דיברו שזה יהרוג את כל טכנאי המזגנים, שכן איך תהיה להם עבודה אם האחריות היא ל 7 שנים.
כמובן שה"מבצע" נעלם כלעומת שבא.

מזגנים מפוצלים עד 1.5 כ"ס לא כדאי לבטח

היה לי אחד שפרקתי ממשרד והרכבת י בבית שלי והוא עבד יותר טוב מהחדשים .
זה לא מוצר שמתקלקל יותר מידי .
גם לגבי המיני מרכזי לא הייתי עושה ביטוח ,
זה כמו חברת השכרה לרכב , לא משתלם להם לעשות ביטוח אלא לספוג את הנזק .

למעלה