ביטוח....מה נעשה!!!!!

menihe

New member
ביטוח....מה נעשה!!!!!

כוסאומו המדינה הזו..... 4600 ש"ח חובה, מה יהיה???!!! 690 צד ג' המחירים רק עולים ועולים ועולים ( המחיר נבדק בביטוח ישיר )

דמיקולו

New member
משלמים

ומחכים........... נהג חדש- עבר, אז המחיר יורד........ נהג צעיר כבר לא, אז כבר מוזל יותר ( או שלא לוקחים לך אקסטרא, שזה חצי נחמה) (השלב הבא זה לקבל הנחה של גיל 50+
)

ערן רמז

New member
עוברים לארה"ב.

ביטחתי אופנוע בנפח 650 סמ"ק, עלה לי רק 289$, בהחלט סיבה טובה לאכול את הלב..... עכשיו אני בארה"ב, אבל כשאחזור לארץ, אצטרך לאכול את החרא כמו כולם. לפי דעתי, יש מה לעשות, הבעיה שלא כולם יהיו בפנים. מה שצריך לעשות זה להתאגד כולם יחד ופשוט לבטל ביטוחים, ולהפסיק לרכב על אופנוע לפרק זמן מסויים.כשהמליונים יפסיקו לזרום, נראה אז מה יגידו כל הענטבים למיניהם. יש פאקינג קרטל בארץ וצריך להפסיק את זה. אני מנסה לבדוק אפשרות לבטח את האופנוע שיש לי בארץ בחברת ביטוח פה בארה"ב. נראה מה יהיה.

מיצו

New member
בהצלחה. ממה שאני זוכר, אף חרם צרכנים בארץ

לא ממש עבד. אף אחד לא באמת יבטל ביטוח, יפסיד כמה מאות שקלים, ויסע באוטובוסים למשך שבועיים שלושה. אף אחד. אם זה היה קורה ביום אחד, בום אחד, כולם בו-זמנית הולכים לפול ומבטלים, סופגים את ההפסד, ונושכים את השפתיים - מילא. אבל זה לא יכול לקרות, לא בארץ, ולא עם 80,000 רוכבי אופנוע שלא ממש מאוגדים או מונהגים ואף אחד לא באמת יכול להכתיב להם או אפילו לבקש מהם לעשות משהו. וגם אם נגיד כל ה- 1000 חברים של מועדון האופנועים + מאות רבות של הגולשים בפורום הזה, נגיד שכולנו פה כן היינו עושים את זה. גם אז, מדובר בקמצוץ קטן שלא ידגדג את הקרטל. מה אכפת להם בכלל? ברור להם שלא קנינו אופנועים כדי להחנות אותם על המדרכה למשך שבועות. ברור להם שגם אם נפסיד את מאות השקלים עקב הביטול + מאות השקלים עקב נסיעה בתחבורה ציבורית עדיין כולנו נחזור לעשות בסופו של דבר ביטוח, שהרי לא נוותר על הרכיבה. אה. וגם אם כן, לא מאמין שהפול יתרגש יותר מדי מזה. לטענתו אנחנו רק גורמים לו להפסדים, אז מה אכפת לו?

moavw

New member
אני ביטלתי את הביטוח שלי ...

וכן, זה בגלל שאני סטודנט ואני דיי קרוב לאוניברסיטה. אז למה לא ? גם לעזור ל"מאבק" וגם לחסוך 4.4 אלף שקל בשנה.

עוברים לניו זילנד...

...ולא משלמים כלום. אבל, השיטה כאן (ובאוסטרליה) שונה – כל האוכלוסיה (כולל תיירים) מכוסה ע"י ה ACC שהוא בעצם הביטוח הלאומי/ הרפואי של כולם. כל תאונה מכל סוג מכוסה על ידיהם. ז"א שאין באפשרותך לתבוע את הביטוח כמו בארץ – כי כסף לא תראה מהם. אבל במידה והייתה לך תאונה, תזכה לקבל את הטיפול הרפואי ע"ח המדינה (כולל שיקום). איפה בכ"ז משלמים את זה ? באגרת הרכב השנתית. ושם טמון ההבדל בין רכב פרטי לאופנוע. רכב פרטי ישלם שווה ערך למשהו כמו 600 ש"ח (!) לשנה ואופנוע מעל חמישים סמ"ק ישלם 750 ש"ח לשנה. רכב שאינו נע על כבישים ציבוריים (חוות/ שטח) פטור גם מהתשלום הנ"ל וגם מהעברת טסט. אז מי אמרתם שבא הנה? קרו-אסון

RaananC

New member
אם תחליט לא לרכב

רק אתה תצא מתוסכל מזה מכיוון שאתה לא תהנה מרכיבה וחברות הביטוח תהיינה מרוצות כי פחות אופנוען פחות צרות להן. כפי שמתבטא המפקח כיום מבחינתו שלא יהיו בכלל רוכבי אופנועים, מבחינתו זה מטרד מסוכן שעולה הרבה כסף. אם אתה באמת רוצה למחות, עבור לאופנוע אספנות שם הביטוח רק 1000 ש"ח לשנה. עכשיו בטח יבואו חכמים ויגידו אבל אופנוע אספנות הוא אופנוע גמור שכל הזמן יתקלקל, אבל אם אתה בארה"ב אתה בטח יודע שהאופנועים לא קילומטרז' כמו בארץ אלא הרבה פחות כי שם האופנוע הוא תחביב לסופ"ש בשביל גיחה קצרה לפאב או סיבוב בשכונה כמו שעושים שני השכנים שלי כאן. זו הסיבה שניתן למצוא אופנוע שנת 78 עם 9600 מיילים מקוריים (וזה לא נדיר כאן) במצב כמעט חדש, זה מה שאני קניתי במטרה להביא ארצה. השדרוג שעשיתי לאופנוע הוא החלפת הקפיצים המקוריים במזלג הקידמי לכאלו של ווילברס שהם קשיחים יותר, החלפת בולמים אחוריים לחדשים והתקנת צינורות בלם מפלדה שזורה כל זה 400$. מיותר לציין שאני רוכב על האופנוע יום יום כמעט בכל מזג אוויר למעט כשיש שלג וקרח על הכביש, כן גם במינוס 20 מעלות. רוצה אופנוע אספנות טוב? הנה קח לדוגמא את האופנוע הזה, מוצע עכשיו ב-EBAY, סוזוקי GS1000 רפליקת ווס קולי שיצאה במהדורה מוגבלת ב-1979/80 לכבוד זכייתו של ווס קולי באליפות ה-AMA בסופרבייק מיד עם צאתו של הסוזוקי GS1000 לשוק. הווס קולי רפליקה נחשב לקלאסיקה מכל הבחינות ואני מודה שהוא מככב גם בחלומות הרטובים שלי
. לאופנוע הזה לא תהיה בעייה להניע ולנוע כל יום, חלפים? יש בבייקבנדיט או ב-EBAY בכמויות יותר ממה שיש למטרו חלפים לדגמים החדשים שהם מוכרים פה בארץ וגם יותר זמינים.

RaananC

New member
שכחתי לציין כמובן שאין בעייה לייבא אותו

לארץ כי הוא יהיה עוד מעט בן 30 והוא יחשב כרכב אספנות.

ערן רמז

New member
אגיד לך למה אני אוכל את הלב,

קניתי אופנוע באיביי, SUZUKI GS650G שנת 1983. 17,500 מייל סה"כ. בארץ אני רוכב על SUZUKI GS650GT שנת 1982 ורציתי שגם פה יהיה לי כלי סבבה שאוכל להנות ממנו כמו שצריך מבחינת אמינות וכד. המוכר גר בפילדלפיה ואני גר במרילנד. נסעתי לשם עם טנדר, העמסתי וחזרתי למרילנד. הביטוח נרכש בטלפון, הסוכן ביקש מספר שילדה ומספר רשיון נהיגה ועוד כמה פרטים טכניים. לקח מספר כרטיס אשראי וחייב 289 פאקינג דולר ולאחר כ-15 דקות קיבלתי במייל תעודת ביטוח. למחרת הלכתי למשרד הרישוי, שילמתי 108$ ולאחר שעה הייתי בחוץ עם לוחית רישוי ואישור לנסוע חודש עד לטסט. במרילנד כל מי שקונה רכב חייב לעבור טסט רק פעם אחת ונשאר תקף כל עוד הרכב נשאר בבעלותך. המחיר ששולם במשרד הרישוי מכסה גם 6% מס רכישה,ורישוי לשנתיים !!!!! כל התהליך כולל התשלום התבצע מול פקידה אחת,בלי לך לדואר עם טופס אגרה ירוק וכל השיט, באדיבות ומקצועיות שלא ראיתי לצערי הרב בשום משרד או גוף ממשלתי בארץ. ולמה לעזאזל ע"מ להנות מביטוח זול אני צריך לנסוע על אופנוע בן 30 שנה ?? הוא פחות מסוכן מאופנוע חדש ???? מה שמעצבן אותי למוות זה שאני אוהב את המדינה שלי, אבל המדינה שלי מזיינת אותי בכל אופן ודרך אפשרית. וזה למה ???? יתרה מכך, חבר שלי רכש הונדה שדאו לפני חודשיים, נכנסנו לסוכנות, ראינו האופנוע, קיבל מהדילר מימון 100%, עלות האופנוע 6000$, ביטוח עלה לו 400$. לאחר כשעה האופנוע מוכן לנסיעה כולל לוחית ורישוי. עכשיו חברים, בואו נשווה לארץ..... מי ראשון ?

RaananC

New member
התסכול שלך מוכר, באילינוי אתה אפילו לא עושה

לרכב רק מעביר אותו על שמך וזהו, פעם בשנה מגיע חידוש רישיון רכב בדואר שצריך לשלם וזהו. גם אני אם לא הייתי חוזר עוד שנה הייתי נכנס כבר היום לדילר וקונה לי דוקאטי הייפרמוטו חדש אבל זה מה יש. עכשיו יותר חשוב אתה מגיע ל-GP באינדיאנה? ולשאלתו של אבנר הביטוח שחובה עליך לרכוש בארה"ב המינימלי ביותר הוא כזה המכסה נזק לצד שלישי (מה שנקרא בארץ צד ג'), הוצאות רפואיות מכוסות על ידי הביטוח הרפואי ונכות אתה מקבל מהביטוח חיים.

Dungeon

New member
אין מה לעשות

תחכה, אולי באוקטובר יירדו המחירים כתוצאה מחוק ההשתתפות העצמית

למעלה