ביטוח לנהג צעיר

ביטוח לנהג צעיר

נהג בן פחות מ 24 אבל לא נהג חדש הבנתי שצריך בכ"ז ביטוח מיוחד לנהג צעיר . השאלה היא האם אם קיים לרכב ביטח חובה + צד ג' ללא תוספת לנהג צעיר, ונהג צעיר נוהג ברכב האם ומה מכסה בדיוק הביטוח חובה ? ומה הצד ג' ? תודה.

adia

New member
הביטוחים הם לגבי צד ג'

ומקיף בלבד.אין בביטוח החובה הגבלה לנהג חדש/צעיר.

Superdror

New member
ההגבלה היא בכל סוגי הביטוח.

ולא רק במקיף/בצד ג'. ביטוח החובה אף הוא נקבע היום על פי גילאי הנהגים הקבועים ברכב וותק הנהיגה שלהם. פנה אל סוכן הביטוח בכדי לוודא שביטוח החובה+מקיף/צד ג' מכסה גם אותך - וסביר להניח שהוא לא.

תודה דרור

אם אני נוהג באוטו של חבר או באוטו של אמא שלי פעם אחת ושם יש ביטוח חובה וצד ג' רגיל (לא לנהג צעיר). הביטח כלל לא תקף אם אני פחות מגיל 24?

wil

New member
לנסיעה חד פעמית

ביטוח החובה של הרכב (אם הוא באופן כללי בתוקף...) יכסה אותך בלי קשר לגיל/וותק וכו'. לעומת זאת ביטוח מקיף או צד ג' - לא. בלי לכל הפחות צד ג' בתוקף אני הייתי מפחד לנסוע, מילא להרוס את הרכב בו אתה נוסע (ששווה כך וכך שקלים, בד"כ לא מספיק כדי למשכן לך את כל החיים עד הפנסיה) אבל פוטנציאל הנזק בפגיעה באיזה רכב יוקרה מזדמן הוא אדיר.

תודה. ומה קורה אם שוטר ב-מקרה...

עושה בדיקת רשיונות זה בסדר יהיה מבחינתו שאין ביטוח תקף?

costaet

New member
חייב להיות ביטוח תקף

אם הביטוח חובה לא בתוקף אסור לנסוע באוטו. אם אתה מתקוון שהביטוח לא תקף לגביך, הוא לא ידע את זה ומבחנתו הכל בסדר.

סליחה טעות בניסוח, ביטוח תקף

הכוונה ביטוח חובה אבל לא לנהג צעיר. אין שום מצב כזה ביטוח חובה לא תקף וזאת גם עבירה פלילית למיטב ידיעתי.

wil

New member
אין עם זה בעיה

הביטוח בתוקף לכל נהג מזדמן, וזה חוקי לנסוע כך. עשויה להיות בעיה רק אם הנהג הצעיר הוא נהג קבוע ברכב, וזה כבר נושא לדיון משפטי ארוך עם חברת הביטוח אחרי התאונה חו"ח, את השוטר זה לא מעניין.

למעלה