ביטוח למשכנתא

benyard

New member
ביטוח למשכנתא

עד לפני 4 שנים שילמנו אני ואישתי ביטוח חיים דרך המשכנתא שהציע לנו הבנק שממנו לקחנו את המשכנתא , לפני 4 שנים נכנסה אלינו לבית נציגה של חברת הביטוח הראל והציעה לנו להעביר את ביטוח החיים אל החברה שבה היא עובדת ( הראל ) . לאחר זמן ממושך שישבה בביתנו והצלחנו להשתכנע שבחברת הראל ביטוח החיים הוא בהרבה יותר נמוך מאשר ביטוח החיים שאנו משלמים בבנק , החלטנו אני ואישתי שאנחנו מעבירים רק את ביטוח החיים לידיהם הנאמנות של חברת הראל . היום לאחר 4 שנים תמימות נוכחנו להפתעתנו שאנו משלמים ביטוח חיים גם לחברת הראל וגם לבנק שממנו לקחנו את המשכנתא , היום כשפנינו לחברת הראל הם מתנערים מאחריות ולא מוכנים לעשות דבר בנדון , ואף מאשימים אותנו בטעות המרה שבעצם הם עשו. האם תוכל לייעץ לנו מה אנו יכולים לעשות במצב שכזה ? ומה הפיתרון לכך ? אודה לך אם תענה במהירות האפשרית .

jDaNiELLE

New member
בעיה דומה

יש לי בעיה דומה הוחתמתי ע"י חברת "ביטוח ישיר" ואין אני רואה שום הורדה שלהם לא באשראי ולא דרך הוראת קבע האם יתכן שהוחתמתי ולא נעשה דבר? עכשיו כשקראתי את השאלה שלכם נתקפתי בחרדה שלא יקרה גם לי את אותו הדבר איך שילמתם לביטוח הראל? תודה ואני מקווה שזה יסתדר לכם.

BADBOY666

New member
ביטוח ישיר דווקא בסדר

לוקח להם כמה חודשים ואז נעלם החיוב מבנק לאומי והופיע בביטוח ישיר, בלי שום תקופה מקבילה, תבדוק איתם ממתי הם מתחילים להוריד כסף, הם יודעים כמה זמן לוקחת הבירוקרטיה.

tzvibeck

New member
קשור לנושא

אני לא אוכל לסייע בכך רק אוכל לאמר כי הייתי נציג של חברה אחרת ושם היינו מחתימים את הלקוח על ייפוי כח כדי שהחברה שלי אכן תבטל את הביטוח בבנק והלקוח לא יצטרך לדאוג לכלום . זה הרבה יותר מקצועי ככה.

murphy13

New member
כדאי לשים לב...

הייתי שם. סוכן ביטוח (המוכר לי כאדם הגון עד היום) הציע לי פוליסה כזו. יתרונותיה: במקרה מוות, רק יתרת החוב משולמת לבנק (בפוליסה המוצעת בבנק כל סכום הפיצוי, כולל מה שמעבר ליתרת החוב - הולך לבנק), והסכום יורד כל שנה, לפי ההחזרים (הבנק ממשיך לגבות ממני פרמיה עבור כל הסכום אלא אם כן אני יוזם החזר "שמן"). החסרונות: אופן חישוב הפרמיה לא ברור (ולא היה גילוי נאות), עבור חלק מההלוואות הפרמיה היתה מופקעת (מעל 2 פרומיל לשנה), ובמקרה של החזר יש להציג אישור מהבנק (שעולה כסף) על היתרה החדשה, ואז החברה (בהליך סחבתי אפייני) מקטינה את הפרמיה. לאחר בחצי שנה טענתי בפני הסוכן כי הפרמיה של הבנק הופכת להיות נמוכה יותר החל מסכום מסויים - והוא הודה בכך. חזרתי לפוליסה של הבנק (לא לפני סחבת נוספת בביטול הפוליסה ה"חוסכת"). המסקנה: לא תמיד כדאי להחליף את הפוליסה שמוצעת בבנק. לדעתי הכי טוב להסב פוליסה קיימת (ריסק בלבד) לטובת הבנק, ולא לשכוח להוסיף להסכם תנאי: רק יתרת החוב תשולם לבנק במקרה מוות. לא ניסיתי, אבל זה אפשרי.

למעלה