ביטוח לבתי הספר

ביטוח לבתי הספר

בפורום האגודה מתנהל וויכוח בעניין החלטת הוועד להוריד חיוב בתי הספר לרכוש פוליסה צד ג. המחשב שלי לא יכול לדבר בפורום ההוא. ראשית אני מצדיע לוועד החדש משה וחבריו. הוועד החדש מבין את הבעייתיות הכרוכה בהטלת הוראות על בתי הספר ואתייחס להערותיו של המלומד שמש : ה"ה שמש: "בתי הספר פועלים בפיקוח האגודה ובאחריותה " דעתי : יש להביא את המצב שלאגודה לא תהיה שום אחריות על בתי הספר וגם לא פיקוח על בתי הספר. בתי הספר קיבלו את רשיון ההפעלה המסחרי שלהם ממנהל תעופה אזרחי ולא מהאגודה על סמך ספר עזר מבצעי שמנהל תעופה אישר להם ולא האגודה ולא ברור מדוע החבר שמש מתעקש להטיל על עצמו ולגרור את האגודה לאחריויות מיותרות כמו אחריות על פעילות בתי הספר. בתי הספר לא מחוייבית לשום ספר עזר מבצעי של האגודה. הם מחוייבים לספר עזר מבצעי שלהם שהוגש בנפרד לאישור מנהל תעופה. האגודה יכולה להחליט אם היא רוצה (גם זה צריך להיות בסימן שאלה ) שהנושאים שנלמדו אינם מספקים מתן הסמכה ואז בית הספר אם יירצה שחניכיו יוכלו להרשם לאגודה ילמד אותם את הנושאים הנדרשים - אחרת לא יבואו אליו חניכים. עניין מסחרי שלאגודה אין יד ורגל בפיקוח ושיטור על בתי הספר או לקיחת אחריות על בתי הספר. ה"ה שמש : " בתי הספר מחוייבים להדריך על-פי הוראות ספר העזר המבצעי ולקיים את הוראותיו " דעתי : לא מחוייבים. לא ילמדו - החניכים שלהם לא יקבלו רשיון מהאגודה. למה הדבר דומה ? נניח שאני מייצר מוצר כלשהוא ואני רוצה שהוא יתאים לתקן אירופאי כדי שאוכל למכור אותו לאירופה. האירופאים אינם אחראים עלי או על אופן ייצור המוצר או על איכות המוצר אלא פשוט לא ייקנו ממני אם לא אעמוד במפרט התקן. יש כאן עניין מסחרי בלבד. לדעתי ספר עזר מבצעי מלא בפירוט ייתר של הגבלות והטלת אחריות מיותרת על האגודה. יש לצמצם את ספר העזר למינימום שבמינימום ולהוריד את כל הקשקושים המיותרים. אני לא מבין למה אני שכבר עוסק בתחביב הזה 12 שנה צריך לגרור על כתפי שנה אחרי שנה אחריות וסכנה והוצאות כספיות כתוצאה מבתי ספר וכו... . לא רוצה. צמצמו את ה" כיס העמוק" של האגודה, הוציאו אנשים שרק מחפשים איך להוסיף מגבלות וחוקים לפנסיה מוקדמת ולועד החדש המשיכו בכוון . אהרון.

גיא רון

New member
ביטוח בתי הספר

אהרון שלום, ראשית אינני מבין מדוע המחשב שלך לא יכול לכתוב בפורום, אשמח לעזור לך בנושא (אני קצת מבין במחשבים). שנית, בתי הספר כיום אינם מקבלים את רשיון ההפעלה מהמנהל אלא מקבלים אותו מהאגודה, האגודה כיום הינה הגוף האמון על מתן רשיונות הפעלה לבתי ספר והפיקוח עליהם. אני מצטט מרשיון ההפעלה של האגודה (המבצעי לא המסחרי): "הוראת רחיפה תעשה אך ורק בבתי ספר אשר הוסמכו ע"י בעל הרשיון בהתאם לנהלים שנקבעו בספר העזר המבצעי". כיום, למרבה הצער, אין לנו שיניים ואנחנו איננו מסוגלים לאכוף את הוראות ספר העזר, כלומר, יכול להחליט מחר בית ספר ללמד חניכים שאינם חברי אגודה או ללמד שלא בהתאם לסילבוס וכל מה שביכולתנו לעשות הוא לא לקבל את חניכיו לאגודה, מסקנה: יש להפוך את החברות באגודה כדאית כך שבתי ספר ירצו לעבוד במסגרת חוקי האגודה.... מתוך עיון וחוו"ד בנושא רשיון ההפעלה של האגודה הסתבר לנו כי אנו איננו מחויבים לפקח על ביטוחי בתי הספר, יתרה מזאת, במידה ונכריח את בתי הספר להחזיק ביטוח תהיה עלינו אחריות שילוחית, שכן מי הוא זה שיקבע האם גובה הביטוח אותו מחזיקים בתי הספר מספיק, לדוגמא (דרך אגב, הסעיף שהורד מספר העזר המחייב את בתי הספר בביטוח לא הגדיר את גבולות הביטוח, כלומר, היה יכול בית ספר לעשות ביטוח על סך 1 ש"ח והיינו חייבים לקבל את הביטוח כתקף ותקין). הוועד עדיין ממליץ בחום לבתי הספר להחזיק ביטוחים מתאימים, אך אם לא יחזיקו אותם אין בכוונתו או ביכולתו לאכוף הנושא. לגבי נושא ה"כיס העמוק" - את האגודה יתבעו בכל מקרה, גם אם אין לה שום קשר לאירוע פציעת חניך, מכיוון שהיא גוף העל המרכז את הנושא בארץ (או מתיימרת להיות), כפי שראינו, לדוגמא, בתביעה האחרונה שהוגשה..... למען הסר ספק, אין לנו שום כוונה לבטל את ביטחי צד שלישי וביטוח אחריות מקצועית של האגודה..... גיא רון וועד האגודה למצנחי רחיפה

חדש מפתיע וגרוע.

גאי רון, אני מודה לך עת תשובתך המנומקת. עניתי לך את דעתי - לא לפיתוח פולמוס בלתי נגמר אלא לחשיבה קדימה לכן אין צורך שתענה לי. מה שאתה אומר הוא חדש ומפתיע שכן לפני מספר שנים לא רב שלדעתי מאז לא שונה רשיון ההפעלה של האגודה עלתה בפורום הזה סוגיית לימוד רחיפה לנער בן 14.5 ע"י בית ספר שמיים שהוא מתחת לגיל המינימום המותר ע"י סע"מ האגודה. בא נעזוב לרגע את העניין המוסרי המחפיר של החברים הנוגעים בעניין , בית ספר שמיים מיהר להודיע ( לדעתי בצדק ) כי הוא זכאי היות והוא פעל תחת ספר מבצעי של שמיים שאינו מגביל אותו בגילו של התלמיד ושלח לי כראייה את ספר ההפעלה של שמיים שאני יודע באופן אישי שהוגש לאישור ואושר ע"י מנהל תעופה ואני ראיתי אותו מאושר במשרדי מנהל תעופה במו עיני. אז אם סע"ם בית ספר שמיים אכן היה אמור להיות בפיקוח האגודה - למרות שאושר ע"י מנהל תעופה מפליא ומתמיה מדוע לא קם ה"ה היועץ משפטי של האגודה וטיפל בעניין מישמעתית ? אז אכשיו אני מבולבל. בשביל מה הכפילות ? או שמנהל תעופה מאשר או שהאגודה מאשרת. לדעתי אתה טועה אלא אם העניין השתנה לאחרונה ואם כן מדוע השתנה ומי לחץ לשנות ולהעביר את האחריות לאישור סע"מ בתי הספר לאגודה ? . ואם זה נכון מדוע לא לשנות את רשיון ההפעלה של האגודה ל " הוראת רחיפה תעשה אך ורק בבתי ספר אשר הוסמכו ע"י מנהל תעופה או ה FAI " ומדוע לא להתאים את הדרגות והדרישות לדרישות ה FAI ובשביל מה אנחנו צריכים את האחריות המיותרת הזו של המצאת החוקים משל עצמינו ? הכוון צריך להיות פשטות והצמדות לקיים בעולם. אנחנו לא צריכים לפקח על בתי הספר ואתה לא צריך להצטער שאין לך שיניים אלא לשמוח שאין לך. אנחנו לא שוטרים ולא מפקחים אלא סתם כאלו שרוצים לטוס בשקט וכמה שיותר בלי ביבולי מח מיותרים. (או שאתה מאלו שהתחננו לקבל פיקוד על תרגיל וורדה בקורס קצינים
) טיסות לרב אהרון .

גיא רון

New member
ביטוחים ואישורים

אהרון שלום, לפי מיטב הבנתי אכן שונה נושא רשיון ההפעלה של בתי הספר לפני מספר שנים לא רב. אין לי כוונה לעסוק או לענות בנושא הילד בן ה-14.5, אני מכיר במעורפל את פרטי המקרה, גם ככה יש לנו מספיק בלאגן דהיום מבלי לעסוק באירועים של העבר. למנהל התעופה אין לא את הידע ולא את הרצון לעסוק בפיקוח על בתי הספר להוראת הרחיפה, יש להם שמיים מלאים מספיק גם בלי אוסף מטורפים על סמרטוטים, ועדיף שלא נכריח אותם להתעסק בנו יותר ממה שצריך אחרת נקום יום אחד ונגלה מגבלות ואיסורים שיהפכו את כל העסק ללא ריאלי. לגבי ה-FAI, הFAI הינו גוף המאגד אגודות העוסקותץ בנושא תעופה בכלל ולאו דווקא מצנחי רחיפה, זהו גוף שאינו מסמיך בתי ספר אלא מכיר בהסמכות של אגודות לאומיות (כמו DHV, USHGA וכו'), הFAI אינו מגדיר בדיוק מהן הדרישות (יש מסמך כללי שמגדיר דרישות לדרגות של רחיפה ולא לבתי ספר והאמת אנחנו לא מאוד רחוקים מהמסמך). שוב, אם אנחנו לא נפקח על הנושא ונטיל הגבלות יהיה כזה בלאגן שנגלה שאוסרים עלינו לטוס בכלל. (או שאתה מאלה שהתחבאו מאחורי החיילים הגבוהים בצבא כדי שלא יטילו עליך אף משימה
). נפגש בשמיים, גיא

גיא רון

New member
פגישה

אששמח להפגש איתך ולשמוע ממך הצעות ורעיונות שלדעתך יכולים להועיל לכולנו. צור קשר. גיא.

למעלה