ביטוח לאומי

ביטוח לאומי

במשך השנה באחרונה היתה לי תקופה של די קשה של חמישה חודשים שבה לא יכולתי לעבוד, בגלל חוסר איזון מעבר בין תרופות וכל מיני סבות נוספות. אחרי שגמרתי את ימי המחלה שלי נשארו לי עוד ארבעה חודשים שבהם לו קיבלתי משכורת. בהתחלה חשבנו שנסתדר ולא כדאי לערב את הביטוח הלאומי אבל עכשיו אני די צריכה את המשכורת. משהו יודע\ יכול להמליץ אם פניה- תביעה של ביטוח לאומי בגין ימי מחלה יכולה לפגוע בעתיד בדברים אחרים? אולי בכלל אין לי סיכוי לקבל את זה עכשיו? (הכל עפ"י הוראה של נוירולוגית)

sbh100

New member
החלפת תרופות

גם אני עברתי תקופות של החלפת תרופות. בזמן ההחלפה המשכתי לעבוד כרגיל. את התרופה החדשה קיבלתי ולא הפסקתי מידית את התרופה הישנה. את התרופה הישנה הפסקתי בקצב הדרגתי - לפי מינון התרופה שקיבלתי - עד הפסקת התרופה סופית עבר לפחות 2-3 שבועות. ובזמן זה המשכתי כרגיל כאילו לא קורה שום דבר. אני מאחל לך שתמצא את תרופתך ושתהיה בריא.

החלפת תרופה

אני מקווה שגם אני ב"ה מצאתי את התרופה שמתאימה לי אבל לקח לי זמן ובגלל כמה בעיות לא יכולתי לתפקד כלל כיום ב"ה אני כבר עובדת אבל בכל זאת הייתי שמחה אם המשכורת שלא קיבלתי הייתה מגיעה

ימי מחלה

אני לא יודעת מה היכולת לקבל ימי מחלה נוספים מביטוח לאומי. שווה להיכנס לאתר שלהם ולבדוק - הוא די מפורט ויעיל. מה שאת עוד יכולה לעשות זה לבקש הכרה לנכות כללית. באתר של ביטוח לאומי יש מידע די מפורט מה זה נכות כללית, מי זכאי לאיזו דרגת נכות וכו'. כעקרון אפילפסיה מוכרת לצרכי נכות וכלל האצבע למקרים חמורים הוא 50%. החדשות הטובות הן שאם יכירו בך, תקבלי את הסיוע של ביטוח לאומי גם רטרואקטיבית. החדשות הרעות שכל העזרה היא פחות מ-900 שקל לחודש.

תודה על התגובה, האם יש סיכונים

האם יש סיכונים בפניה אליהם? הם הם עלולים להשתמש בזה בבא היום "נגדי " במשהו אחר? למה המקסימום הוא רק 900 ש"ח? אדם שעובר נתוח או אישה בשמירת הריון או כל אדם שאינו מסוגל לעבוד אחרי שמיצה את ימי המחלה שלו הוא תובע את ביטוח לאומי ומקבל בדיוק את המשכורת שלו, למה כאן הדין שונה? אני חייבת להוציא אחוזי נכות? בכל מקרה תודה על המידע.

את שואלת שתי שאלות בעצם.

ימי מחלה אמור היה לשלם לך המעביד שלך ומאיזו שהיא סיבה הוא לא שילם לך אם אני מבינה נכון. אחוזי נכות את יכולה לתבוע מהמוסד לב.לאומי אם את חושבת שהמצב הבריאותי שלך מצדיק זאת,לא בהכרח רק בגלל האפילפסיה,יכול להיות שיש לך עוד בעיות בריאותיות שאינן קשורות לאפילפסיה את יכולה להעלות גם אותן בתביעת אחוזי נכות. הסכום שאותו תקבלי לא יכול להיות ידוע לאף אחד,את לא תוכלי לעבוד במשרה מלאה ולקבל קצבת נכות,את זה אני כן יכולה לכתוב לך בודאות. איזה סיכון את רואה בפניה אליהם? מה הם יעשו לך? איך אפשר להשתמש בכך נגדך?. אם את חושבת שמגיע לך לקבל קצבת נכות גשי ותתבעי את המוסד לביטוח לאומי.

תודה על הקישור אני מקוה שיועיל../images/Emo20.gif

אני מקוה שלא צריך אחוזי נכות. הבנתי שזה ועדה לא ממש חביבה . הרעיון הזה בה משרשור האחר בכל מקרה אני שמחה ומתעניינת לשמוע הכל ומקוה בסוף לעשות את הדבר הטוב ביותר.

אני אדייק..

כל מה שכתבתי מבוסס על הניסיון שלנו עם הבן שלנו, בן 4, וכנראה שאני צריכה לסייג - הכללים לגבי ילדים ומבוגרים שונים. הבן שלי לא מרוויח כסף (...) אז ה-50% שהוא זכאי להם מסתכמים ב-900 שקל. אני מניחה שאצל מבוגרים זה אחרת, כפונקציה של ההשתכרות שלהם. אני לא מכירה שום סיכון מולם, אלא אם כן יש לך חובות עבר בביטוח לאומי, אבל כדאי באמת להתייעץ בפורום ואולי אפילו עם עוד שמבין בתחום. אני לא מכירה את חוקי ביטוח לאומי - אולי בפורום יוכלו לענות לך מה קורה אם מחלה לא מאפשרת לך לעבוד וסיימת את מכסת ימי המחלה שלך.

למעלה