ביטוח לאומי

amirbmn

New member
ביטוח לאומי

בינואר 2004 פתחתי עוסק מורשה והצהרתי בביטוח לאומי שאני אעבוד 40 שעות שבועיות. בפברואר התחלתי לעבוד כשכיר ולכן שעות העבודה שלי כעצמאי היו כ-5 שעות בחודש, ההכנסות מהעסק היו כ- 600 ש"ח בחודש ולאחר ההוצאות כמעט ולא נשאר רווח בכלל. לקראת סוף 2004 ביטוח לאומי החל לדרוש ממני תשלומים עבור אותה השנה למרות שלא היו לי רווחים כלל ולמרות שאני משלם ביטוח לאומי דרך המשכורת שלי כשכיר. לטענתם גם אם לא הרווחתי אני חייב בתשלום של מינימום 170 שקלים בחודש עבור עוסק מורשה, למרות שעבודה של 5 שעות חודשיות לא מוכרת בביטוח לאומי כעוסק שחייב בתשלום הם יפטרו אותי מהתשלום הנ"ל רק מ-2005 ולא מ-2004 מכיוון שלא הודעתי להם על השינוי ב-2004. אני יכול להוכיח חד משמעית כי לא עבדתי יותר מ-5 שעות חודשיות, האם יש משהו שביכולתי לעשות? האם הם צודקים בתביעתם לתשלום עבור כל שנת 2004 למרות שרק חודש וחצי עבדתי במתכונת המחייבת אותי בתשלום?

תכעס על הרואה חשבון שלך

שכאשר סיפרת לו על כך שאתה יורד לחמש שעות בחודש הוא לא עדכן את הביטוח הלאומי. מה? לא סיפרת לו? לגופו של ענין: אתה יכול לבקש (במכתב) לשנות רטרואקטיבית את מעמדך בביטוח הלאומי למעמד "עוסק לא עצמאי". בדרך כלל זה מצליח

זו הסיבה שאני לא מחזיק מנהל חשבון

סומך רק על עצמי . ומנהל לבד את העסק לי ולביתי . שנינו מנהלים עסקים קטנים . כי מנהלי חשבונות יש להם הרבה לקוחות ולכול לקוח הם מגדישים מעט זמן ובריפרוף

amirbmn

New member
פניתי אליהם במכתב

והם הסכימו לבטל את החוב רק עבור שנת 2005. הם טוענים שמכיוון שהייתי מבוטח בשנת 2004 על ידם, אי אפשר לשנות את מעמדי רטרואקטיבית. האם טענה זו נכונה? אני אומר שוב, במהלך כל 2004 הרווחים שלי היו אפסיים מכיוון שבקושי עבדתי כעצמאי, האם הביטוח שהם כביכול נתנו לי כעצמאי בכלל היה שווה משהו?

האים ביכלל דיווחתה למס הכנסה על שנת

2004 כי זה הולך לפי שומות של מס הכנסה . שלא יבוא מס הכנסה וירצה את שלו . אים לא ביטלתה את הביטוח אז זה המינימום כניראה שכתוב בחוק . אין דבר כזה רווחים אפסיים . יש מיספרים ויש סדר בבלגן . לא הלכתה לפי הבלגן צריך לשלם עבור השגיעות

mstern

New member
תשובה

אם יש דוח למס הכנסה שמראה רווחים אפסיים (אתה מתכוון לאפס כי רווחים אפסיים זה לא בדיוק מספר), אין לביטוח לאומי עילה נגדך. הוא מושך נתונים ממס הכנסה ולפי זה מחייב.

amirbmn

New member
רק כדי להיות בטוח

אם הרווח שלי לשנת 2004 היה 0, אני לא חייב כלל בתשלום למוסד לביטוח לאומי בתור עצמאי? כבר הייתי בביטוח לאומי ומכיוון שהפקידה אמרה לי ששולחים לי עיקול על חשבון הבנק שילמתי לה את החוב, האם עדיין יש אפשרות לעשות משהו ולדרוש את התשלום הלא צודק חזרה? ודרך אגב, מהו התאריך האחרון שבו מותר לדווח למס הכנסה על שנת 2004?

mstern

New member
נכון מאוד

לדעתי אתה מקבל כאן דוגמא טובה לנחיצותו של רו"ח צמוד... לא משנה, לאחר שתגיש את דוח 2004 למס הכנסה ביטוח לאומי יחזיר לך את הכסף. דוח 2004 אמור להיות מוגש עד היום אלא אם כן אתה מיוצג ע"י רו"ח/יועץ מס שאז יש ארכות.

למעלה