ביטוח לאומי

ויקי123

New member
ביטוח לאומי

שלום! השתחררתי בתחילת השנה מצה"ל ובשבועות האחרונים הבנתי שאני כנראה חייבת כסף לביטוח לאומי. העניין הוא שאין לי מושג למה לצפות וכמו שהבנתי הם לא בדיוק מפרטים ופשוט שולחים חוב. קיבלתי טופס דין וחשבון שנתי ואשמח אם תוכלו להגיד כמה בערך אני חייבת להם. -השתחררתי בתחילת ינואר -חתמתי אבטלה מאמצע פברואר עד אמצע מאי -עבדתי מלקראת סוף יולי עד אמצע ספטמבר -מאז לא עבדתי, אני מתחילה לעבוד ביום ראשון. ודבר אחרון, איך כדאי להעביר להם את זה. לשלוח? ללכת לשם, לקחת מעטפה ולהעביר למחלקת הגבייה או לעמוד שעות בתור? תודה מראש, ויקי

שיר ורד

New member
לפי הבנתי

את צריכה כנראה לשלם בגין החודשים יוני ואוקטובר.יתכן שלגבי חודשים בהם שילמת דמי ביטוח הנמוכים מדמי ביטוח מינימליים תצטרכי להשלים תשלומים להגעה לדמי ביטוח מינימליים. אני מציע שתשאלי את השאלה בפורום באתר הביטוח הלאומי לקבל תשובה מוסמכת יותר. שימי לב, ישנם פטורים מתשלום דמי ביטוח בכל מיני מקרים לדוגמא: 12 חודשים של חתימה בלשכה , גם אם לא קבלת באותה תקופה דמי אבטלה - לדוגמא עקב סרוב לקבל עבודה. תקופה של עד 2 חודשים תמימים של חופשה ללא תשלום.

ויקי123

New member
תודה רבה!

לא ידעתי בכלל שיש פורום ביטוח לאומי. כנראה שיש פורום לכל דבר בימינו :)

ויקי123

New member
הלכתי לפורום שלהם

והוא לא נראה כ"כ פעיל... ככה שאתם היחידים שיכולים להגיד לי משהו...

mstern

New member
שאלה קטנה

למה אי אפשר לטעון שהיא עקרת בית בתקופות שלא עבדה ואז לא תחויב בכלל בביטוח לאומי.שיר, מה דעתך?

big4us

New member
יש לך כנראה חוב

של תשלום מינימום דמי ביטוח בגין תקופה שלא עבדת ולא קיבלת אבטלה, ניתן להתקשר למוקד ביטוח לאומי טל' 08-6509999 ושם גם לשלם בכרטיס אשראי תוך בקשה לביטול קנסות

ויקי123

New member
תודה על התגובות

התקשרתי למוקד, הם פשוט שלחו לי טופס למלא עם כל מה שעשיתי מאז הגיוס. הם אמרו לי שאין להם תיק עליי במחלקת הגבייה כי לוקח לזה הרבה זמן להתעדכן. אני עברתי את גיל 18 לפני כמעט 3 שנים והם עדיין לא התעדכנו... ובכלל יש איזה מחדל בהסברה לחיילים משוחררים בעניין, כי אין לנו מושג שאנחנו צריכים לבקש מהם פנקס תשלומים אם אנחנו לא עובדים. חברים שלי גילו את זה במקרה, כי אצלם לא היה כתוב שהם שירתו בצבא, משום מה. הם קיבלו חוב של אלפי שקלים ורק ביחד עם החוב, הגיע אליהם פנקס.

כמה תשובות

קודם כל, אם תטלפני ותבקשי הסבר למה את חייבת כסף הם יגידו לך וגם ישלחו לך פירוט חשבון. אל תמהרי לשלם כל- כך מהר שנית- אם השתחררת מקבע, את יכולה להתייעץ עם מת"ש: הם כרישים בכל מה שקשור לזכויות חיילים שלישית: תבדקי כמה מס הכנסה יורידו לך בעבודה החדשה, סיכוי סביר שיגיע לך החזר ממס הכנסה עבור 2004. תתיעצי עם איש מקצוע (רואה חשבון/ יועץ מס) בנדון

למעלה