ביטוח לאומי???

gabylevy2003

New member
ביטוח לאומי???

למי שטייל בחו"ל יותר מחצי שנה - יש מצב לא לשלם ביטוח לאומי? המשכתם לשלם ביטוח לאומי גם בזמן טיול ארוך? אני צריך לקחת את זה בחשבון כשאני בונה תקציב, או שאפשר איכשהו לוותר על התשלומים כיוון שאני לא בארץ תקופה ארוכה? מה צריך/כדאי לעשות?

sela v

New member
אין סיכוי

למרות שעכשיו שינו את הכללים ומי שנוסע לתקופה מעל שנתיים ביטוח לאומי יותר נכון ביטוח בריאות מתנער ממנו, אפילו אם הוא רוצה להמשיך לשלם.

assael10

New member
132 ש"ח לחודש

לא תשלם - קנסות ופיגורים ולרוב זה בא לך כשאתה לא מוכן שנה או שנתיים אחרי הטיול.

חי בר

New member
אני חזרתי לארץ וקיבלתי לשלם משהו

בסדר גודל של כ-5000 ש"ח (לא זוכאר בדיוק). הייתי שנתיים וקצת בטיול ומסתבר שהמחירון של הביטוח הלאומי מי שרשום כלא עובד ולא מבקש דמי אבטלה היה משלם די הרבה כסף כל חודש (יעאני יש לך הרבה כסף...) והייתי צריך לבוא לבט"ל עם הדרכון ולהתווכח עם כמה פקידים עד שעשו לי איזה הסדר. אני מבין שהיום זה קצת יותר מסודר.. אותה בעיה היתה לי עם קופ"ח הכללית שרצו שאני אעשה "רצף" ואשלם רטרואקטיבית על כל התקופה בחו"ל. הם לא הסכימו להתפשר על גובה התשלום ובסופו של דבר זה התסיים בכך שאמרתי להם שלום יפה ועברתי לקופ"ח אחרת ובזה נגמר העניין.

sela v

New member
בביטוח לאומי

זה עובד כך, לפחות ככה זה היה עד לפני כמה חודשים. אם לא משלמים הרבה זמן מכמה סיבות, מקבלים קנסות והצמדה, ואז צריך ליפול על פקיד/ה מתחשב (עדיף אני חושב בטלפון). הם מבקשים שתשלח מכתב או פקס התנצלות, ושתסביר בכמה משפטים למה לא שילמת בזמן. את זה מעבירים לוודעה מיוחדת שבד"כ מורידה את הקנסות ואת ההצמדה. עדיין אני חושב שזה לא טוב בתור שיטה, אלא רק מי שבאמת בתמים לא שילם את הביטוח הלאומי. אני יודע שהם מעצבנים בתשובות שלהם, והיו לי איתם לא פעם ויכוחים לא קטנים, אבל מה אפשר לעשות?

חי בר

New member
מה לעשות? במדינה מתקדמת היית מצפה

שהם יידעו שהבנאדם לא בארץ. זה מופיע איפושהו במחשב (של משרד הפנים?) אז רק צריך להשתמש במידע שקיים.
זה גם היה עוזר להם לחסוך קצת כסף שמתבזבז על כל מיני תשלומים שהביטוח הלאומי משלם מדי שנה לאנשים שבכלל לא חיים בארץ ואת הכסף הזה לתת לאחרים שזקוקים לו יותר.

כבר יותר מחצי שנה...

אני מתכתב איתם... כל חודשיים בערך מכתב להביא פירוטים של מה עשיתי... השיא היה איזה מכתב שהלייצנים ביקשו פירוט מ97!!! כשסיימתי ללמוד החודשיים שהיו לי עד שהתגייסתי... כל חודשיים אני שולח להם מחדש תלושים מהעבודה ושוב מקבל מכתב עם בקשות לנתונים... האמת כבר נמאס לי... כשהתחלתי ללמוד היה כתוב שכל המידע מועבר לביטוח הלאומי , אמרתי יופי. אחרי שנתיים פתאום נזכרו בי ומאז יותר מחצי שנה אנחנו חברים לעט...

קשכפית

New member
צריך לשלם גם ב.לאומי וגם ק.חולים

גם כשלא עובדים וגם כשנמצאים בחו"ל, עד כמה שזה מבעס. מה שצריך לעשות זה לפני שטסים מגיעים לב.לאומי עם כ.טיסה ומצהירים כי נוסעים ואז הם מוציאים שוברים על סכום מסויים (עשיתי את זה אבל מזמן אז הסכום משתנה) ומישהוא שנמצא בארץ משלם כל חודש את הסכום הנדרש. אני פשוט השארתי בחשבון שלי סכום שיכסה בערך את זה וכנ"ל גם לגבי קופ"ח, אם מסדירים את זה ככה אז באמת לא מקבלים מתישהוא חשבון מנופח עם הצמדה וריבית אז איך שלא מסתכלים על זה עדיף להסדיר את הנושא הזה לפני נסיעה.

ddorrittoss

New member
עלי נפל

סכום של כמעט 1000 שקלים, רק מארבעת החודשים הראשונים שכולל קנסות והצמדות פלוס 3 חודשים מלפני שנתיים שלא הייתי בארץ...פתאום הם התעוררו. ביקשתי הנחה, הורידו לי קנסות והצמדה (128 שקלים), ולמרות שביקשתי לא קיבלתי הודעה לגבי 4 החודשים הנוספים +החודש שאני כאן.... כדאי לטפל...

למעלה